RX 6400+ R3 3100 vs RX6400 i3 10100F

Nagu

Hectopat
Esenlikler dostlar anakartımı ve işlemcimi sattım RX 6400 aldığım için. Şimdi ikisini baştan alacakken karar veremedim i3 10100F + H410M in daha performanslı olduğunu biliyorum ancak ekran kartında PCI-e 4.0 olduğu için kararsız kaldım sizin düşünceleriniz neler? Yüksek ihtimalle bileşenleri 2. el alacağım bütçe; 2000 civarı daha fazla üstüne çok çıkamam.

Ryzen 3 3100+B450 sıkıştırmaya çalışırdım ben olsam, 10100F ile 3100'ün oyun performansları bayağı yakın zaten. AM4'ün soketin upgrade ve O.C avantajı var.

Hocam 450M de PCI-e 4.0 desteği mevcut mu ki? İkinci el alacağım için aynı fiyata 550M de mevcut. Onda sanırım var PCI-e 4.0 uzun zamandır uzak olduğum için bu işlerden Ryzen'a hiç hakim değilim.

Bazi B450 anakartlarda PCI'e 4.0 desteği mevcut eğer onlardan biri alınırsa iyi olur. İşlemci ise Ryzen 3. nesilden biri olursa tamamdır.

Hocam birkaç model söyleyebilir misiniz ben bulamadım da.

Hocam 450M de PCI-e 4.0 desteği mevcut mu ki? İkinci el alacağım için aynı fiyata 550M de mevcut. Onda sanırım var PCI-e 4.0 uzun zamandır uzak olduğum için bu işlerden Ryzen'a hiç hakim değilim.

Böyle bir konu vardı. Bir bakın derim.

Böyle bir konu vardı. Bir bakın derim.

Listedeki X işaretli olanlar mı PCI 4.0 yoksa hepsi mi 😳?

Her anakart ve işlemci için geçerli değil sanırım, PCI 4.0 şart değil aslında ama uygun fiyata bulduysanız B550 çipset anakart tercih edebilirsiniz tabii ki.

Her anakart ve işlemci için geçerli değil sanırım, PCI 4.0 şart değil aslında ama uygun fiyata bulduysanız B550 çipset anakart tercih edebilirsiniz tabii ki.

Hocam RX 6400 PCI-e 3.0 ve 4.0 arasında ciddi bir fark var bence ekran kartının tüm gücünü kullanamadıktan sonra bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum. Ancak i3 10100F'nin 0'ı ile Ryzen 3 3100'ün ikinci eli aynı fiyatta bu da biraz kafamı kurcalıyor.

Listedeki X işaretli olanlar mı PCI 4.0 yoksa hepsi mi 😳?

Bazı marka modellerde olduğunu duymuştum bu konu aklıma geldi paylaştım.

Normalde en az B550 anakartlarda var onlarda pahalı diye biliyorum. Yani 2000 bütçeye anakart anca halledilir işlemci için ek bütçe gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı