RX 6500 XT görüntü aniden gidiyor

turanoncu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bu sorun bir haftadır başımda. Oyun açarken veyahut Chrome gezinirken bir anda görüntü gidiyor ve bilgisayar standby moda geçiyor. Tekrar açtığımda bazen ekran kartım DxDiag ekranında gözükmüyor. Başıma ilk gelişinde DDU ile temizleyip tekrar güncelini kurdum fakat bugün yine başıma geldi. 1/1.5 sene oldu alalı macun mu yenilemeliyim yoksa farklı bir problem mi vardır? Nasıl anlayabilirim?

Ekran kartım Radeon RX 6500 XT

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba bu sorun bir haftadır başımda. Oyun açarken veyahut Chrome gezinirken bir anda görüntü gidiyor ve bilgisayar standby moda geçiyor. Tekrar açtığımda bazen ekran kartım DxDiag ekranında gözükmüyor. Başıma ilk gelişinde DDU ile temizleyip tekrar güncelini kurdum fakat bugün yine başıma geldi. 1/1.5 sene oldu alalı macun mu yenilemeliyim yoksa farklı bir problem mi vardır? Nasıl anlayabilirim?

Ekran kartım Radeon RX 6500 XT
Hocam ekran kartı arızalı olabilir ikinci el mi aldınız ?

Hocam ekran kartı arızalı olabilir ikinci el mi aldınız ?
Hayır sıfır aldım. Bir haftadır bu sorun oluyor.

Az önce forumda gezerken bile kapandı kafayı yemek üzereyim artık. Bakıyorum dxdiag üzerinde şuan kart sorunsuz çalışıyor gözüküyor ama kendi kendine bilgisayar standby moda geçiyor.

Sorunum hala devam ediyor :(

1693748929259.png
Bu yöntemi denedim. Olmadı. DDU ile Driver silip
Revision Number
Adrenalin 23.8.2 (WHQL Recommended) indirdim olmadı.

Kimse yardım etmiyor kendi kendime konuşuyorum. 2133MHZ olarak çalışıyor ramlerim ram mhz arttırsam bu sorun çözülür mü bilen var mı?

Son düzenleme:
Hayır sıfır aldım. Bir haftadır bu sorun oluyor.

Az önce forumda gezerken bile kapandı kafayı yemek üzereyim artık. Bakıyorum DxDiag üzerinde şu an kart sorunsuz çalışıyor gözüküyor ama kendi kendine bilgisayar standby moda geçiyor.

Sorunum hala devam ediyor :(

Eki Görüntüle 1929582Bu yöntemi denedim. Olmadı. DDU ile Driver silip
Revision Number
Adrenalin 23.8.2 (WHQL Recommended) indirdim olmadı.

Kimse yardım etmiyor kendi kendime konuşuyorum. 2133MHz olarak çalışıyor RAM'lerim RAM MHz arttırsam bu sorun çözülür mü bilen var mı?

Yardımcı olayım, bu kartlar güç sorunundan siyah ekrana düşüyor, kart kapanıp devre dışı kalıyor, çoğu zamanda sürücü siliniyor.

Ekran kartına taktığınız güç soketini boştaki başka bir soketle değiştirin tam oturduğundan emin olun o şekilde test edin.

Yaptığınız frekans ayarlarını düzeltin, kendi ayarlarıyla çalışsın.

Termal macun alakasız bir uygulama.
XMP değerlerinde bu tarz problemler yaşanabiliyor fakat başlangıç frekansında bu sorunu yaşıyorsanız sorunun kaynağı RAM olmayabilir.
Ne zamandır bu hata ile karşılaşıyorsunuz?

Yardımcı olayım, bu kartlar güç sorunundan siyah ekrana düşüyor, kaet kapanıp devre dışı kalıyor, çoğu zamanda sürücü siliniyor.

Ekran kartına taktığınız güç soketini boştaki başka bir soketle değiştirin tam oturduğundan emin olun o şekilde test edin.
Aynı soket üzerinde tersi bir bağlantı ile çözüme kavuşan kişiler vardı, bu da denenebilir.

Termal macun alakasız bir uygulama.
XMP değerlerinde bu tarz problemler yaşanabiliyor fakat başlangıç frekansında bu sorunu yaşıyorsanız sorunun kaynağı RAM olmayabilir.
Ne zamandır bu hata ile karşılaşıyorsunuz?

Aynı soket üzerinde tersi bir bağlantı ile çözüme kavuşan kişiler vardı, bu da denenebilir.
Yardımcı olayım, bu kartlar güç sorunundan siyah ekrana düşüyor, kart kapanıp devre dışı kalıyor, çoğu zamanda sürücü siliniyor.

Yaptığınız frekans ayarlarını düzeltin, kendi ayarlarıyla çalışsın.
10-15 ağustostan beri bu problemle karşılaşıyorum. Öncesinde bir ram arızası yaşamıştım ve ram aldım (aldığım ram ve mhz değeri anakart ve işlemciye uygun). Sonrasında format attırdım ve bu hatayı almaya başladım. Win11 kullanıyordum format öncesi. Win10 kullanıyorum şuan. Soket konusunda ise ekran kartına hasar vermekten korkuyorum.

ikinci bir soket yok mu ? Ya da soldaki mi?

Dosya Ekleri

• IMG_1145.jpeg
    IMG_1145.jpeg
    130 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Attığım fotoğraftaki 2 yer var sadece. Soldaki de bir giriş mi? Oraya mı takmalıyım dediğiniz işlem için?

Hayır, sağda sarı kablolu soket, ekran kartının güç girişi O, takılı halde, başka girişi yok, onu söküp değiştirmenizi istedim, boşta soket yoksa başka PSU ile denemek lazım.

Anlamadım hala :( Kabloyu taktığım soketi mi değiştireceğim? O soketi söktükten sonra yeni bir soketi nereden bulabilirim.

Powerboost 500W PSU var onu değiştireyim mi? Problemin kaynağı olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı