RX 6500 XT Powermax TXPSU400S1 güç kaynağı ile kullanılır mı?

Nasıl gelebilir anlamıyorum zaten bilgisayara zarar gelmesin diye sistem kendini kapatıyor güç yetmedi diye yani ekran kartının yanmasıyla ne alakası var anlamıyorum hala.
Bir önce yazdığım mesajda nasıl zarar geldiğini açıkladım size sistem 250w cekiyor 400w nasıl yetmiyor yazmışsınız ona cevap vereyim eger PSU nuz bilindik bir marka olsaydı kullanın sıkıntı olmaz diyecektim ama PSU nuz Çin malı taşeron yapımı bir psu ve genelde üzerindeki yazan watt değerlerini karşılamazlar. PC kendini kapatmıyor mu demişsiniz evet bazı sıcaklıkları arkaplanda olcup yuksek ısılar oldu mu kapanıyor işlemcilerin 105 derecede kapanması gibi ama sizin psunuzda malesef bir sıcaklık olcer yok sistemi besleyecegim diye ugraşırken ısınır patlayabilir ve bu patlama sonucunda en iyi ihtimalle PSU nuz çöp olur en kötü ihtimalle sistem bileşenleri zarar görebilir hiçbir şey olmayadabilir tamamiyle risk.

PSU alacağınızı belirtmişsiniz en mantıklısını yaparsınız almışken 550-600w bronz sertifikalı bi psu tavsiye ederim ileride çıkacak orta seviye ve bazı üst seviye kartları da rahat rahat kullanırsınız.

Bir önce yazdığım mesajda nasıl zarar geldiğini açıkladım size sistem 250W cekiyor 400W nasıl yetmiyor yazmışsınız ona cevap vereyim eger PSU nuz bilindik bir marka olsaydı kullanın sıkıntı olmaz diyecektim ama PSU nuz Çin malı taşeron yapımı bir PSU ve genelde üzerindeki yazan watt değerlerini karşılamazlar. PC kendini kapatmıyor mu demişsiniz evet bazı sıcaklıkları arka planda olcup yuksek ısılar oldu mu kapanıyor işlemcilerin 105 derecede kapanması gibi ama sizin psunuzda maalesef bir sıcaklık olcer yok sistemi besleyecegim diye ugraşırken ısınır patlayabilir ve bu patlama sonucunda en iyi ihtimalle PSU nuz çöp olur en kötü ihtimalle sistem bileşenleri zarar görebilir hiçbir şey olmayabilir de tamamiyle risk.

PSU alacağınızı belirtmişsiniz en mantıklısını yaparsınız almışken 550-600W bronz sertifikalı bir PSU tavsiye ederim ileride çıkacak orta seviye ve bazı üst seviye kartları da rahat rahat kullanırsınız.

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama kartı aldığım gün Corsair VS550 80+ Plus alıyorum sorun yok :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı