Çözüldü RX 6500M sisteme Linux kurulabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

627879

Decapat
Herkese hayırlı geceler, yanlış yere attıysam kusura bakmayın. Yeni bir bilgisayar aldım ve ekran kartım RX6500M ekran kartının kendi web sitesinden baktığımda sadece Windows 10 ve 11 için desteği olduğunu gördüm. Kali Linux kurup öğrenmek istiyorum bazı işleri. Eğer Linux kurarsam bu kartı kurabilir miyim? Yoksa virturalbox kurup öyle mi kullanmalıyım?

Çözüm
Herkese hayırlı geceler, yanlış yere attıysam kusura bakmayın. Yeni bir bilgisayar aldım ve ekran kartım RX6500M ekran kartının kendi web sitesinden baktığımda sadece Windows 10 ve 11 için desteği olduğunu gördüm. Kali Linux kurup öğrenmek istiyorum bazı işleri. Eğer Linux kurarsam bu kartı kurabilir miyim? Yoksa virturalbox kurup öyle mi kullanmalıyım?

AMD ekran kartı sürücüleri kernel ile birlikte geldiğinden kurman gereken herhangi bir sürücü yok. Direkt kullanırsın ama Kali'yi direkt kullanmanı tavsiye etmem. Onun yerine başka bir dağıtımda Kali toollarını kullanman daha iyi olur. Linux Mint dağıtımına bakabilirsin. Kali'yle benzer tabandan geldikleri için Kali toollarını direkt kurabilirsin. Ayrıca distrobox ile altsistem olarak kurabilirsin.

AMD ekran kartı sürücüleri kernel ile birlikte geldiğinden kurman gereken herhangi bir sürücü yok. Direkt kullanırsın ama Kali'yi direkt kullanmanı tavsiye etmem. Onun yerine başka bir dağıtımda Kali toollarını kullanman daha iyi olur. Linux Mint dağıtımına bakabilirsin. Kali'yle benzer tabandan geldikleri için Kali toollarını direkt kurabilirsin. Ayrıca distrobox ile altsistem olarak kurabilirsin.

Çözüm
Linux mint kurarsam kali toolarını nasıl edinebilirim bilginiz var mı?

Bir de Linux'ta yeniyim. 512Gb SSD var. Onun içine windows 11'in yanına mı kurayım yoksa tamamen linux mı kurulu olsa daha iyi olur?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber işine yaraycaktır.

Direkt geçmek daha öğretici olur bence ama hata yaptığınızda dönebileceğiniz bir Windows işletim sistemi olması iyi olur. Eğer silerim dersen de ISO yazılı bir belleğin olsunki en azından chroot falan atarsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber işine yaraycaktır.

Direkt geçmek daha öğretici olur bence ama hata yaptığınızda dönebileceğiniz bir Windows işletim sistemi olması iyi olur. Eğer silerim dersen de ISO yazılı bir belleğin olsunki en azından chroot falan atarsın.

Teşekkürler hocam. Sadece emin olmak için soruyorum tekrardan. İşlemcimde amd ekran kartım da. Onları manuel kurmam gerekmiyor değil mi?

Teşekkürler hocam. Sadece emin olmak için soruyorum tekrardan. İşlemcimde AMD ekran kartım da. Onları manuel kurmam gerekmiyor değil mi?

Hayır hocam. Kendi sistemimde de AMD işlemci ve GPU mevcut. Kurmak istediğim her dağıtımı sadece kurup geçiyorum.

Hayır hocam. Kendi sistemimde de AMD işlemci ve GPU mevcut. Kurmak istediğim her dağıtımı sadece kurup geçiyorum.
Tamamdır hocam yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Hayırlı geceler.

Hocam tekrar rahatsız ediyorum fakat wifi driverı için bır sıkıntı olup olmayacağını soracağım. Driver: MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 bunu manuel olarak kurmam gerekmiyormuş sanırım. Ehternet kartı girişim var fakat pcye bağlamam için ara kablo lazım ve bende yok. Bir çözümü varmı bunun?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı