RX 6500XT PCI-e 2.0'da çalışıyor

Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Dostlar GTX1650 Super kartım PCI-e 3.0'da çalışırken AMD RX 6500XT PCI-e 2.0 X4 arabiriminde çalışıyor. BIOS'tan herhangi bir şekilde ayar yapmam gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa bu ayar nedir? Yardımcı olursanız çok minettar olurum. Anakartım huananzhi X79 v2.49p - işlemci Xeon E5 2640 görsel ektedir.

Ekran Alıntısı.PNG

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    9,8 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
Anakartın ikinci X16 slotu PCI-e 2.0 destekli çünkü. Kart da X4 olduğu için PCI-e 2.0 X4 çalışıyor. Ayar yapabileceğin bir şey yok.

Hocam elimde şu an sadece AMD RX 6500XT kartı var GTX 1650 Super kartımı sattım. GTX 1650 Super PCI-e 3.0 desteklerken aynı slota bunu takınca 2.0 la çalışıyor.

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1376489

Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. X4 arabirimini kullandığını biliyorum benim derdim neden 3.0 değil de 2.0 onu soruyorum.

Kart maksimum X4 destekliyor zaten de, diğer slotlara taktiğin herhangi bir şey var mı? 2.0'a kendi kendine düşmemesi lazım.

Ekran kartı haricinde M.2 SSD takılı hocam. Oda zaten kart slotuna haliyle takılmıyor. :D Diğer slotlarda herhangi bir şey takılı değil bu durum gerçekten çok can sıkmaya başladı ve bir türlü çözüme ulaşamadım. Bazı forum konularında programlarda 2.0 gözükür ama yüke bindirince 3.0 olur gibi şeyler yazıyor ama oyun içerisinde tekrardan baktığım oluyor durum yine aynı.

Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. X4 arabirimini kullandığını biliyorum benim derdim neden 3.0 değil de 2.0 onu soruyorum.

Ekran kartı haricinde M.2 SSD takılı hocam. Oda zaten kart slotuna haliyle takılmıyor. :D Diğer slotlarda herhangi bir şey takılı değil bu durum gerçekten çok can sıkmaya başladı ve bir türlü çözüme ulaşamadım. Bazı forum konularında programlarda 2.0 gözükür ama yüke bindirince 3.0 olur gibi şeyler yazıyor ama oyun içerisinde tekrardan baktığım oluyor durum yine aynı.
Yandaki soru işaretine basıp orası değişiyor mu kontrol eder misin ? Soru işaretine basınca render test çıkması lazım onu başlatınca değişiyor mu diye bakacaksın.

Yandaki soru işaretine basıp orası değişiyor mu kontrol eder misin? Soru işaretine basınca render test çıkması lazım onu başlatınca değişiyor mu diye bakacaksın.

Denedim hocam hiçbir değişiklik yok özellikle bu kartta bu olayı yaşamak çok can sıkıcı.
Yandaki soru işaretine basıp orası değişiyor mu kontrol eder misin? Soru işaretine basınca render test çıkması lazım onu başlatınca değişiyor mu diye bakacaksın.

Format sizce çözüm üretir mi?

Son düzenleme:
Denedim hocam hiçbir değişiklik yok özellikle bu kartta bu olayı yaşamak çok can sıkıcı.

Format sizce çözüm üretir mi?
Sanmıyorum. Büyük ihtimalle anakartın m.2 slotunun kullanılmasıyla alakalı bir kısıtlaması var fakat sitesinde bir şey göremedim o yüzden emin değilim.

Mümkünse ssd'yi, hdd'yi tek tek çıkartarak deneyin. Varsa BIOS'dan GEN3 seçmeyi deneyin. Belki ekran kartını yanlış slota takmışsınızdır. En üstteki slotta olduğundan emin olun.
Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor maalesef.

Sanmıyorum. Büyük ihtimalle anakartın M.2 slotunun kullanılmasıyla alakalı bir kısıtlaması var fakat sitesinde bir şey göremedim o yüzden emin değilim.

Mümkünse SSD'yi, HDD'yi tek tek çıkartarak deneyin. Varsa BIOS'tan gen3 seçmeyi deneyin. Belki ekran kartını yanlış slota takmışsınızdır. En üstteki slotta olduğundan emin olun.
Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor maalesef.

M.2 haricinde SATA SSD'ye sahip değilim harici olarak kullandığım bir HDD ver depolama için onla da bakmam pek mümkün değil gibi. Eğer M.2'den ötürü bir durum varsa ve kesinse bir çözüm üreteceğim artık bilmiyorum yeni de almıştım ama :( diğer olarak ekran kartı slotunu yanlış takmadım hocam en üstte ilk ana slotta ondan yana sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı