Çözüldü RX 6600 Ekran Karıncalanması ve Siyah Ekran Olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ferdicyln

Centipat
Daha fazla  
Selam, RX 6600 var bende ve en son 23.2.2 sürümü yüklüydü ve son zamanlarda FIFA 23 oynarken arada ekran karıncalanıp bozuluyor bir şey görünmüyor veya ekran kararıyor komple gidiyordu. AMD'nin 22.11.2 eski sürümünü yükledim ve düzeldi gibi oldu fakat birkaç gün sonra yine aynı karıncalanma ve ekran kararması yaşadım.

Çözüm olarak;

1. Ekran kartımın eski sürümünü yüklerken DDU'lu bir olay varmış sıfırlamak gerek falan diyorlardı onu yapmadım ve öyle yükledim. Yeni güncel sürümün dosyaları olduğu için mi eski sürümde sıkıntı çıkarıyor diye düşünmeye başladım.
2. Ekran kartım bozulmuş olabilir mi?
3. Yoksa HDMI kablosu gibi kablosal bir sorun mu var diyeceğim ama kabloları ile oynamadım hiç.
4. Güç kaynağı yetersiz mi geliyor desem o da saçma olur.

En son sürümü 23.2.2'ye yükselttim ve belli bir gün sonra karıncalanma ve ekran kararması yaşadım. Yeni sürümün bozukluğu yüzünden olma ihtimali çok yüksek ve ben eski sürümü yüklerken dediğim gibi DDU'lu bir şey yapılacak onu bilmediğim için yapmadım ondan yeni sürüm ile eski sürüm çakışıyor olabilir. Format atsam düzelir mi ki? Windows Update RX 6600'ün ilk sürümünü yükler sanırım diye düşünüyorum.

Çözüm
Rica ederim hocam düzelirse bildirin.

Hocam dediğiniz gibi DDU ile kaldırmayı yaptım. Biraz zaman sonra gene aynı durum çıktı karıncalanma ve ekran kararması. Bu durumlarla karşılaşınca en son montitöre giden HDMI kablosunu arkasından çıkarıp geri taktım ekran geri geldi. Fakat yine 2 3 dk sonra aynı sorunla karşılaştım. Bende kasaya giden HDMI kablosunu çıkarıp geri taktım sonra biraz bekledim bir şey olmadı gibiydi sonra saat geç olmuştu kapattım PC'yi.

Dün PC'yi açtım ve bu sorunlarla karşılaşmadım hiç. Ya DDU işe yaradı PC'yi kapatınca kendine geldi, yeniden başlatmak yerine belki de PC'nin komple kapanması lazımdı ya da HDMI kablosundan kaynaklı oldu düzeldi. Tam bende anlamadım ama driver hatalı diye düşünüyorum. Çünkü kabloları hiç ellemedim çıkarıp takma, yerini değiştirme gibi bir eylemde de bulunmadım sabit duruyor PC yerinde. Anlamadım ama şu an düzeldi inşallah yine yapmaz bu sorunu çünkü hala bir tedirginlik var bende ister istemez.

Bu arada AMD'nin eski driverlarını bulmak için "ekran kartı markası old drivers" yazmak gerekiyor Google'a, sonra AMD'nin sitesi çıkıyor o sonuca tıklayın hepsi orada driverların.
Örneğin: RX 6600 old drivers.

Sıkıntı yaşayan olursa diye eklemek istedim ben çünkü başka forumlardan buldum bu bilgiyi.

Şu anda da sürüm olarak 25.10.2022 tarihli 22.10.3 yüklü. Sıkıntı yok 1 buçuk gündür.
Büyük ihtimal sürücülerinizde sıkıntı oldu. DDU ile silmek çok basit. Display Driver Uninstaller Download version 18.0.6.1 buradan indirin, dosyayı ayrıştırın. Sonra kurmak istediğiniz sürücüyü de indirin ama henüz kurmayın. DDU ayrıştırdıktan sonra Windows arama kısmına MSConfig yazın. Daha sonra önyükleme kısmına gelin. Oradan da güvenli önyükleme kutucuğunu işaretleyin onun bir altındaki kutucuğu da en az yapın, sistemi yeniden başlatın. DDU uygulamasını açın, ekran kartınızı silin ve sol üst köşedeki clear and Restart'ı seçin. Daha sonra hiçbir şey yapmayın sürücüleriniz silinecek ve PC yeniden başlayacak. Yeniden başladıktan sonra indirdiğiniz sürücüyü kurun. Daha sonra tekrar MSConfig yerine gelin güvenli önyükleme kutucuğundan tiki kaldırın ve yeniden başlatın.

Büyük ihtimal sürücülerinizde sıkıntı oldu. DDU ile silmek çok basit. Display Driver Uninstaller Download version 18.0.6.1 buradan indirin, dosyayı ayrıştırın. Sonra kurmak istediğiniz sürücüyü de indirin ama henüz kurmayın. DDU ayrıştırdıktan sonra Windows arama kısmına MSConfig yazın. Daha sonra önyükleme kısmına gelin. Oradan da güvenli önyükleme kutucuğunu işaretleyin onun bir altındaki kutucuğu da en az yapın, sistemi yeniden başlatın. DDU uygulamasını açın, ekran kartınızı silin ve sol üst köşedeki clear and Restart'ı seçin. Daha sonra hiçbir şey yapmayın sürücüleriniz silinecek ve PC yeniden başlayacak. Yeniden başladıktan sonra indirdiğiniz sürücüyü kurun. Daha sonra tekrar MSConfig yerine gelin güvenli önyükleme kutucuğundan tiki kaldırın ve yeniden başlatın.
Teşekkürler hocam da sanırım ben format atacağım illallah geldi. AMD kadar kıytırık bir firma görmedim. Bir daha da AMD 'nin hiçbir haltını almam!!!! NVIDIA kraldır. İlk defa bu yıl kullandım AMD'yi hep bir dert hep bir sorun.

Teşekkürler hocam da sanırım ben format atacağım illallah geldi. AMD kadar kıytırık bir firma görmedim. Bir daha da AMD'nin hiçbir haltını almam! NVIDIA kraldır. İlk defa bu yıl kullandım AMD'yi hep bir dert hep bir sorun.

Hocam dediklerimi denediniz mi? Sorun DDU ile silmeyip yüklediğiniz için olabilir, deneyin. Düzelmezse format atın.

Hocam dediklerimi denediniz mi? Sorun DDU ile silmeyip yüklediğiniz için olabilir, deneyin. Düzelmezse format atın.
Şu an denedim hocam 😊 teşekkür ederim yardımınız için 😊 bakalım yine aynı sorunlar yaşayacak mıyım. Nolur düzelsin kaç gündür bu ekran kararması ve karıncalanma ile uğraşıyorum gına geldi.

Rica ederim hocam düzelirse bildirin.

Hocam dediğiniz gibi DDU ile kaldırmayı yaptım. Biraz zaman sonra gene aynı durum çıktı karıncalanma ve ekran kararması. Bu durumlarla karşılaşınca en son montitöre giden HDMI kablosunu arkasından çıkarıp geri taktım ekran geri geldi. Fakat yine 2 3 dk sonra aynı sorunla karşılaştım. Bende kasaya giden HDMI kablosunu çıkarıp geri taktım sonra biraz bekledim bir şey olmadı gibiydi sonra saat geç olmuştu kapattım PC'yi.

Dün PC'yi açtım ve bu sorunlarla karşılaşmadım hiç. Ya DDU işe yaradı PC'yi kapatınca kendine geldi, yeniden başlatmak yerine belki de PC'nin komple kapanması lazımdı ya da HDMI kablosundan kaynaklı oldu düzeldi. Tam bende anlamadım ama driver hatalı diye düşünüyorum. Çünkü kabloları hiç ellemedim çıkarıp takma, yerini değiştirme gibi bir eylemde de bulunmadım sabit duruyor PC yerinde. Anlamadım ama şu an düzeldi inşallah yine yapmaz bu sorunu çünkü hala bir tedirginlik var bende ister istemez.

Bu arada AMD'nin eski driverlarını bulmak için "ekran kartı markası old drivers" yazmak gerekiyor Google'a, sonra AMD'nin sitesi çıkıyor o sonuca tıklayın hepsi orada driverların.

Sıkıntı yaşayan olursa diye eklemek istedim ben çünkü başka forumlardan buldum bu bilgiyi.

Şu anda da sürüm olarak 25.10.2022 tarihli 22.10.3 yüklü. Sıkıntı yok 1 buçuk gündür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Teşekkürler hocam. Aynı sorun devam ederse HDMI kablonuzu değiştirin ya da ekran kartınızı başka bir monitör ve sistemde deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı