Çözüldü RX 6600 ekran kartından ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GREDRA

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX 6600. 3-4 gün önce geldi hazır sistem olarak satın almıştım. İlk başta herhangi bir ses fark etmemiştim. Kapağı açınca normal vızlama sesi geldiğini anladım ve normal bir kullanıcı olarak endişelendim. Coil whine olabilir mi diye düşünürken sesler değişti. Değişmiş sesin videosunu lütfen dinleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı fanından gelmiyor. %100 yük altındayken veya Windows oturumu kapalıyken herhangi bir ses vermiyor ama onun haricinde ses veriyor. Endişelenmem gereken herhangi bir konu var mı? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açıkçası çıkan sesin kendisi rahatsız etmiyor sadece acaba endişelenmeli miyim düşüncesi rahatsız ediyor. Coil whine konusunda hem fikirseniz (cevaplayanlar olarak) kullanmaya devam edeceğim gürültü şeklinde ses vermediği sürece. Performans konusuna gelirsek şuan performans etki ediyor mu açıkçası anlayamıyorum, anlamam için ne yapmam lazım?
Coil Whine sorunu performansa etki etmez. Sadece bobinlerin uğultusu denebilir. Çok uzun süre boyunca kullanılmaya devam eden Coil Whine sorunlu kartlar hala mevcut. Coil bobin, whine ise ağlamak anlamına gelir. Yani Coil Whine, bobin ağlamasıdır.
Coil Whine sorunu gibi endişelenecek bir şey değil 👍

Ekleme: Hocam sorunlu RX'ler bitmiyor forumda her hafta yeni bir konu.
Tamamdır teşekkür ederim, aslında ses rahatsız etmiyor ama insan ister istemez endişe duyuyor ileriye dönük.
Hocam teknik servise gönderin derim
Büyük ihtimalle böyle sonuçlanacak ama yeni kart gelse bile bu sıkıntı olacağını düşünüyorum ya da hiç değişmeyerek kartta coil whine sorunu olduğunu ve zararı olmadığını söyleyecekler.
Tebrikler nur topu gibi Coil Whine sahibisiniz.
Sadece Coil Whine olduğunu eminseniz çok endişelenicek bişey yok, teşekkürler hocam.
Sesler tekrar değişti ve fandan gelmiyor bu ses. Coil whine sesi midir bu acaba?
ttps://youtube.com/shorts/HtxFHHJHUQY?feature=share
Düzeltme:

Coil whine sesi midir bu acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Tamamdır teşekkür ederim, aslında ses rahatsız etmiyor ama insan ister istemez endişe duyuyor ileriye dönük.

Büyük ihtimalle böyle sonuçlanacak ama yeni kart gelse bile bu sıkıntı olacağını düşünüyorum ya da hiç değişmeyerek kartta coil whine sorunu olduğunu ve zararı olmadığını söyleyecekler.

Sadece Coil Whine olduğunu eminseniz çok endişelenicek bişey yok, teşekkürler hocam.
Sesler tekrar değişti ve fandan gelmiyor bu ses. Coil whine sesi midir bu acaba?
ttps://youtube.com/shorts/HtxFHHJHUQY?feature=share
Düzeltme:

Coil whine sesi midir bu acaba?

Kardeş aklım gitti ekrana bir şey atlayacak diye. Neyse fanları elinizle durdurduğunuz zaman ses kesiliyorsa coil whine sesi endişelenmeyin.

Kardeş aklım gitti ekrana bir şey atlayacak diye. Neyse fanları elinizle durdurduğunuz zaman ses kesiliyorsa coil whine sesi endişelenmeyin.
Bildiğim kadarıyla Coil Whine fanlarla alakası yok ama fanlar çalışıp çalışması farketmeksizin bu tarz sesler sürekli olarak geliyor. Hatta işin garip tarafı FurMark testinde %99 yük altına girdiği bazı seferlerde bu sesler kesiliyor.

Selam, öncelikle yaşadığınız problem Coil Whine olarak görünüyor. Tam olarak ekran kartından geldiğine emin misiniz ? Bazen kullanıcılar şaşırıyor ve sesin sonradan PSU dan geldiğini belirtebiliyor.

Bu arada kullanmış olduğunuz kartın marka model nedir ?
Coil Whine sorunu gibi endişelenecek bir şey değil 👍

Ekleme: Hocam sorunlu RX'ler bitmiyor forumda her hafta yeni bir konu.
Ne gibi sorunlar mevcut ben pek rastlamadım da ?

Bildiğim kadarıyla Coil Whine fanlarla alakası yok ama fanlar çalışıp çalışması farketmeksizin bu tarz sesler sürekli olarak geliyor. Hatta işin garip tarafı FurMark testinde %99 yük altına girdiği bazı seferlerde bu sesler kesiliyor.
Pardon hocam ses *kesilmiyorsa demek istemiştim. Evet bazı durumlarda fps belli bir yüksekliğe çıktığında ses kesilir. Ama sorunun ekran kartından olduğuna emin ol ekran kartını söküp kasayı dinleyin güç kaynağında da coil whine sorunu olabilir.
Selam, öncelikle yaşadığınız problem Coil Whine olarak görünüyor. Tam olarak ekran kartından geldiğine emin misiniz ? Bazen kullanıcılar şaşırıyor ve sesin sonradan PSU dan geldiğini belirtebiliyor.

Bu arada kullanmış olduğunuz kartın marka model nedir ?

Ne gibi sorunlar mevcut ben pek rastlamadım da ?
WatMann ve coil whine sorunları

Pardon hocam ses *kesilmiyorsa demek istemiştim. Evet bazı durumlarda fps belli bir yüksekliğe çıktığında ses kesilir. Ama sorunun ekran kartından olduğuna emin ol ekran kartını söküp kasayı dinleyin güç kaynağında da coil whine sorunu olabilir.

WatMann ve coil whine sorunları
Wattman problemi maalesef RX 500 ve 5000 serisinde mevcut 6000 serisinde şuana kadar hiç rastlamadım. Fakat ben bu problemin kartın yazılımından ve kartlardan kaynaklandığını sanmıyorum. Windows ve Windows'un güç yönetiminden kaynaklandığını düşünüyorum, yaptığım bir kaç test sonucunda şahsi fikrim olarak sorunun Windows işletim sisteminden kaynaklandığını teyit ettim. Takdir edersiniz ki çoğu forumlarda Wattman hatasının çözümünü Windows'un güç ayarlarında değişiklik yaparak sağladığını göreceksinizdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı