Çözüldü RX 6600 ekran kartından ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GREDRA

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX 6600. 3-4 gün önce geldi hazır sistem olarak satın almıştım. İlk başta herhangi bir ses fark etmemiştim. Kapağı açınca normal vızlama sesi geldiğini anladım ve normal bir kullanıcı olarak endişelendim. Coil whine olabilir mi diye düşünürken sesler değişti. Değişmiş sesin videosunu lütfen dinleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı fanından gelmiyor. %100 yük altındayken veya Windows oturumu kapalıyken herhangi bir ses vermiyor ama onun haricinde ses veriyor. Endişelenmem gereken herhangi bir konu var mı? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Açıkçası çıkan sesin kendisi rahatsız etmiyor sadece acaba endişelenmeli miyim düşüncesi rahatsız ediyor. Coil whine konusunda hem fikirseniz (cevaplayanlar olarak) kullanmaya devam edeceğim gürültü şeklinde ses vermediği sürece. Performans konusuna gelirsek şuan performans etki ediyor mu açıkçası anlayamıyorum, anlamam için ne yapmam lazım?
Coil Whine sorunu performansa etki etmez. Sadece bobinlerin uğultusu denebilir. Çok uzun süre boyunca kullanılmaya devam eden Coil Whine sorunlu kartlar hala mevcut. Coil bobin, whine ise ağlamak anlamına gelir. Yani Coil Whine, bobin ağlamasıdır.
0 db özelliği olabilir kartın yani belli bir sıcaklığa kadar fanlar dönmüyordur yada çok çok az dönüyordur. Boşta ve yük atlında ısı değerleri çok iyi bu arada endişe edilecek hiç bir durum yok.
Fanın sürekli sıcaklığa göre durup çalışması sıkıntı oluşturur mu? 55 e kadar hiç çalışmıyor sonra maximum 1 dk için 50 ye düşüp duruyor 1 dk içinde tekrar 55 olup fan dönmeye başlıyor. Böyle çalışması sıkıntı yaratır mı?

Fanın sürekli sıcaklığa göre durup çalışması sıkıntı oluşturur mu? 55 e kadar hiç çalışmıyor sonra maximum 1 dk için 50 ye düşüp duruyor 1 dk içinde tekrar 55 olup fan dönmeye başlıyor. Böyle çalışması sıkıntı yaratır mı?
Hayır bir sorun teşkil etmez. Bu şekilde çalışması için arge çalışmaları yapılıyor zaten :)

Coil Whine sorunu gibi endişelenecek bir şey değil 👍

Ekleme: Hocam sorunlu RX'ler bitmiyor forumda her hafta yeni bir konu.
Coil whine denilen sorun her kartta çıkabilir bunun AMD ile alakası yok, önce bunu öğrenin. RX serisinde sorun var denemez, RX 6600 XT kullanıyorum ve forumda da sıkıntı yaşayan görmedim.

Son düzenleme:
Coil whine denilen sorun her kartta çıkabilir bunun AMD ile alakası yok, önce bunu öğrenin. RX serisinde sorun var denemez, RX 6600 XT kullanıyorum ve forumda da sıkıntı yaşayan görmedim.
Fanboyluğun vücut bulmuş hali gibisiniz efendim bu ne celal. Neyse ki AMD'nin gpu tarafında ki beceriksizliği herkesçe biliniyor. Size iyi forumlar 🤚

Fanboyluğun vücut bulmuş hali gibisiniz efendim bu ne celal. Neyse ki AMD'nin GPU tarafında ki beceriksizliği herkesçe biliniyor. Size iyi forumlar 🤚
Evet, gram tanımadığın birine fanboy damgası yapıştırdığına göre çok bilgili(!) dostum açıklamamı yapayım. Öncelikle AMD sorunsuz demedim. 400, 500 ve 5000 serisinde bazı kartlarda sıkıntılar görüldüğünü inkar edemem, etmem ama kör gibi de 6000 serisine sorunlu demem. Ayrıca sıfır bilgi ile coil whine gibi GPU değil bobinle alakalı bir sorunu AMD'nin üzerine de yıkmam. İstersen oturduğun yerden millete fanboy diye sallamak yerine forumda biraz araştırma yap. O zaman bu sorunun sadece AMD kartlarda olmadığını göreceksin 😉

Son düzenleme:
Fanboyluğun vücut bulmuş hali gibisiniz efendim bu ne celal. Neyse ki AMD'nin gpu tarafında ki beceriksizliği herkesçe biliniyor. Size iyi forumlar 🤚
Attığınız bu yorum ile kimin Fan boyluk yaptığı oldukça aşikar. Sanırsınız bütün sorunlar AMD den kaynaklanıyor markalar hata yapmıyor yada diğer firmalar sorunsuz kusursuz. Yapmayın hocam AMD yada Nvidia ne benim ne sizin markanız, firmanız. '' AMD'nin gpu tarafında ki beceriksizliği herkesçe biliniyor'' Bunu söylemenizde ne bileyim sanırım ya bilginiz yok yada ezber konuşuyorsunuz. Bir diğeri de asıl fan boy cümlesi de bu oluyor.

Rx 6700 xt kullanıyorum 2 gun once elıme ulastı bendede masaustunde hıcc bır sıkıntı yok ama guce gelınce mausu oynatınca cızırtı bı ses cıkartıyor anakarttan mı ekran kartından mı cozemedım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Rx 6700 xt kullanıyorum 2 gun once elıme ulastı bendede masaustunde hıcc bır sıkıntı yok ama guce gelınce mausu oynatınca cızırtı bı ses cıkartıyor anakarttan mı ekran kartından mı cozemedım

Ekran kartından geliyordur. PSU yada ekran kartı hariç diğer parçalardan gelme ihtimali pek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı