RX 6600 GPU'ya undervolt yapılırsa performans kaybı yaşanır mı?

Lzwayz

Picopat
Daha fazla  
Merhaba GPU Roblox oynarken 68 derece gibi değerleri görüyor. Ve kullanırken PC kendi kendine kapanıyor nedenini GPU'nun ısınmasından dolayı olduğunu düşünüyorum ısınmaması için undervolt yapmayı düşünüyorum. Herhangi bir performans kaybı yaşar mıyım? GPU = RX 6600.

Son düzenleme:
Evet, az bir miktar da olsa yaşarsınız.

Ekran kartının 68 derece olması sistemi kapatmaz, en azından 90 derecelere gelmiş olması beklenir. Sorunun ekran kartı değil işlemci olduğunu düşünüyorum. İşlemcinin sıcaklığı ne durumda?

75 dereceye kadar oyunlarda kabul edilebilir bir rakamdır. Hiç bir ekran kartı 68 derecede sistemi kapatmaz.

Evet, az bir miktar da olsa yaşarsınız.

Ekran kartının 68 derece olması sistemi kapatmaz, en azından 90 derecelere gelmiş olması beklenir. Sorunun ekran kartı değil işlemci olduğunu düşünüyorum. İşlemcinin sıcaklığı ne durumda?

İşlemcim R5 5600 oyun içinde %20 kullanımlarda 60-64 arasını geçmiyor sorunun neyde olduğunu ben de anlayamadım. Peki undervolt önerir misiniz, sıcaklığı ne kadar derece düşürür?
Termal macun değişeli 1 hafta falan oldu termal macun Arctic MX-6 olay görüntülüyecisinede baktım anlayamadım.

İşlemcim R5 5600 oyun içinde %20 kullanımlarda 60-64 arasını geçmiyor sorunun neyde olduğunu ben de anlayamadım. Peki undervolt önerir misiniz, sıcaklığı ne kadar derece düşürür?
Termal macun değişeli 1 hafta falan oldu termal macun Arctic MX-6

68 derece bir ekran kartı için UV önermem, gereksiz performans kaybı olur. Normal şartlarda UV miktarına bağlı olarak 5-10 derece düşüş sağlanabilir.

Pardon temp limit demişim güç limitinden bahsetmiştim kusura bakmayın.

Güç limitini %10 civarı arttırmayı deneyebilirsiniz ancak OC yapmadığınız sürece o gücü çekmiyor genelde kartlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı