RX 6600 ile Ryzen 5 3600 darboğaz yapıyor

krkssemre

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 3070Tİ
CPU: RYZEN 5 5600X
RAM: Corsair Vengeance 16 GB
A520MK V2
Aynı işlemciyi RX 580'de kullanınca kart kullanımı 100'ün altına inmiyordu, buna benzer FPS değerlerim vardı fakat yeni kartımda durum gördüğünüz gibi. Başka oyunlarda denemedim, kart kullanımı 70-80'lerde seyrediyor. Oyunla alakalı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• DEATH STRANDING_2025.06.15-15.16_1.png
    DEATH STRANDING_2025.06.15-15.16_1.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 51
CPU kullanımı ekran kartı kullanımı geçiyorsa darboğaz var demek. 3600 sınırda kalıyor. Ucu ucuna yetmesi lazım.
@Ben Carville burda hangi yanlış bilgi var?

Son düzenleme:
CPU kullanımı ekran kartı kullanımı geçiyorsa darboğaz var demek. 3600 sınırda kalıyor. Ucu ucuna yetmesi lazım.
Darboğaz işlemcinin kullanımı ile doğrudan bağlantılı değil. İşlemci %50'de kullanılıp yine de kartı tam yükte çalıştıramayabilir. Eğer ekran kartı kullanması gereken yerde %90 üstü kullanımlara erişmiyor ise cpu kaynaklı darboğaz vardır.

Bu işlemciyle darboğaz yaşama olasılığım var mı acaba oyun performansını etkileyecek şekilde kartı alalı 3 gün olmadı farklı oyunlarda denemedim hâlâ Death Stranding de gördüğünüz gibi 1080p Ultra ayarlar karta ekstra yük bindirmek için örtüşme önlemeyi süper örnekleme yaptım AMD'nin Denetim Masası'ndan.

Darboğaz işlemcinin kullanımı ile doğrudan bağlantılı değil. İşlemci %50'de kullanılıp yine de kartı tam yükte çalıştıramayabilir. Eğer ekran kartı kullanması gereken yerde %90 üstü kullanımlara erişmiyor ise cpu kaynaklı darboğaz vardır.
Darboğaz dediğin şöyle birşey olması gerekir. Ekran kartını kullanımı yükselmiyorsa işlemci kullanımının yükselmesi gerekir nasıl bağlantılı olmuyor onu anlamadım. Senin dediğine göre darboğaz değil, ekran kartı tam yüke ihtiyaç duymuyor demek.
Başlıksız-1.jpg

Darboğaz dediğin şöyle birşey olması gerekir. Ekran kartını kullanımı yükselmiyorsa işlemci kullanımının yükselmesi gerekir nasıl bağlantılı olmuyor onu anlamadım. Senin dediğine göre darboğaz değil, ekran kartı tam yüke ihtiyaç duymuyor demek.Eki Görüntüle 2513040
Alakasız. Bir oyuna girdiğinde %60 CPU kullanımı %50 GPU kullanımı görmek de mümkün. Optimizasyonu kötü oyunlarda veya az sistem isteyen oyunlarda çokça görülen bir durum. Ve darboğaz anlamına gelmez.

Darboğaz dediğin şöyle birşey olması gerekir. Ekran kartını kullanımı yükselmiyorsa işlemci kullanımının yükselmesi gerekir nasıl bağlantılı olmuyor onu anlamadım. Senin dediğine göre darboğaz değil, ekran kartı tam yüke ihtiyaç duymuyor demek.Eki Görüntüle 2513040
Dediğimi anlamadın, ekran kartının maksimumda kullanılması gereken bir oyun var diyelim. Cyberpunk 2077 olsun. Ancak ekran kartın makslanmıyor, işlemci kullanımı da %50.

Bu durumda da darboğaz yaşıyor olabilirsin, darboğaz yaşaman için genel işlemci kullanımının %100 olmasına gerek yok. Kartı beslemek başka bir durum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı