RX 6600 Sistem Toplama | QP Mech

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.914
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
QP-Mech-Sistem.jpg

AMD’nin RX 6600 ekran kartı bir süredir aramızda. PCI Express 4.0 arayüzünü kullanan bu ekran kartı, diğer modellerin aksine x16 değil, x8 hattı ile iletişim kuruyor. Bu bağlamda karttan tam performans almak istiyorsanız PCIe 4.0 destekli bir işlemci ve buna uygun PCI Express 4.0 destekli bir anakart kullanmanızda fayda var. Biz de bu özellikleri barındıran […]

Devamı: RX 6600 Sistem Toplama | QP Mech
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
19.000 TL çok ilginç bir fiyat. İşlemci ve ekran kartı harici kullandığınız tüm parçaların (farklı marka, model değil) perakende fiyatı 5000 TL küsur yapıyor. İşlemci ve ekran kartı için 14.000 TL civarı para kalır onunla da şu anda 5600X ve 6600 XT alabiliyorsunuz Türkiye garantili ve yine perakende şekilde.

Hazır sistemlerin özellikle de üzerinde sponsorluk olanların tek tek toplamaktan daha ekonomik olması gerekirken daha kötü olmasına anlam veremiyorum.
 
Fiyatını bilmiyorum, sadece parçaları vs yorumlayıp geçiyorum.

Kasa: Meh, MSI ekosistem isteyenler için F/P ama artık ekosistemin bir anlamı kaldığını düşünmüyorum. Performans > marka görüşündeyim.

İşlemci: Klasik zaten, milli 4 işlemciden biri.

Anakart: F/P kanadında iyi, güzel bir anakart ama az daha koyup B550-A Pro varken pek anlam veremedim.

Ekran kartı: 6600'ü biliyoruz, soğutma bloğu Armor soğutması ve pek iyi sayılmaz. Giriş seviye bir blok.

RAM: Çiplerini bilmiyorum, ışıklı mışıklı. Fiyatına bakınca Crucial Ballistix de olabilirdi belki, RAM OC yapmayacaklar için fark etmez.

SSD: Çok kullanıldı TP sistemlerinde, SSD'lerin üstadı değilim bilmem etmem.

PSU: F/P bir model yine, fiyata yakın olarak alternatif XPG Pylon ve onun kullanılmış olmasını istemezdim değil açıkçası.

Soğutucu: İyi yani, R5 3600 için yeter. En iyi stok soğutucu.

Overall baktığımda ekosistem sistemi işte, beklendiği gibi bu çıkabilirdi ancak orta seviye bir ekosistemde. Daha iyi alternatifler varken onlar olmasını isterdim açıkçası.
 
RAM: Çiplerini bilmiyorum, ışıklı mışıklı. Fiyatına bakınca Crucial Ballistix de olabilirdi belki, RAM OC yapmayacaklar için fark etmez.

XMP'si 18-22-22-42 1.35v.
Büyük ihtimalle Samsung C die gelir, pek iyi bir çıkmaz şanslı değilsek.
Ver 4.32: C die.
Ver 4.31 olup gerçek kalitede olmayan b Die'larda var.
 

Geri
Yukarı