RX 6600 sistemde ekran yanıp sönüyor

ümit zilif

Hectopat
Merhaba. Geçtiğimiz günlerde RX 6600 aldım driverini de kurdum fakat 5-10 saniye de bir ekran anlık yanıp sönüyor ama ekran tamamen kapanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablonun uçlarını değiştir bir de öyle dene. Olmadı ekran kartının farklı yuvasına tak. Bu hataya genelde kablo veya ekran kartı çıkışı sebep olur.

Farklı yere taktım ama düzelmedi sorun sorunu açıklamak gerekirse masaüstünde yenile yapmış gibi oluyor. Ama anlamadığım şey NVIDIA ekran kartında niye olmadı bu problem.

@ümit zilif şu anda farklı kart taktığında olmuyorsa eğer yeni kartının çıkışında bir sıkıntı vardır, istersen iade et veya servisine gönder kontrol etsinler. Şu anda deneyecek farklı kartın yoksa sök çıkar yaparken kabloya zarar da vermiş olabilirsin.

Bu dediğin sorunu 2 sene önce yaşamıştım kablonun ucunda temassızlık vardı yenisiyle deneyince çözülmüştü.

@ümit zilif şu anda farklı kart taktığında olmuyorsa eğer yeni kartının çıkışında bir sıkıntı vardır, istersen iade et veya servisine gönder kontrol etsinler. Şu anda deneyecek farklı kartın yoksa sök çıkar yaparken kabloya zarar da vermiş olabilirsin.

Bu dediğin sorunu 2 sene önce yaşamıştım kablonun ucunda temassızlık vardı yenisiyle deneyince çözülmüştü.

Yarın yeni bir kablo alacağım bir de öyle deneyeceğim çünkü farklı çıkışlara taktım denedim çözülmedi farklı bir ekran kartı yok elimde test edebileceğim önceki ekran kartında çalışıpta bunda çalışmaması ya ekran kartı girişinde problem ya da dediğiniz gibi kabloda problem olduğunu gösteriyor.

@ümit zilif kablo ile de denediğinde sonuç değişmezse ekran kartını servise gönder. Büyük ihtimalle onlar da aynı sorunla karşılaşır ve değişim yaparlar. Bu yaşadığın teknik bir arıza, sen her ihtimale karşı sürüyücü kaldırıp geri kursaydın ama yazılımsal bir hata olma ihtimali sıfıra yakın diyebilirim.

@ümit zilif kablo ile de denediğinde sonuç değişmezse ekran kartını servise gönder. Büyük ihtimalle onlar da aynı sorunla karşılaşır ve değişim yaparlar. Bu yaşadığın teknik bir arıza, sen her ihtimale karşı sürüyücü kaldırıp geri kursaydın ama yazılımsal bir hata olma ihtimali sıfıra yakın diyebilirim.

Sürücüyü kaldırıp kurdum bir şey değişmedi 11 Nisan da aldım en kötü iade yaparım değişim yapacaklarini zannetmiyorum günlerce bekletip değişimi reddetme gibi bir durumla karşılabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı