RX 6600 sistemde GTA 5'te FPS düşüyor

Mehmet Ucaroglu

Decapat
Arkadaşlar elimde XFX RX 6600 ve R5 5600 gibi güçlü bileşenler var.
GTA 5'te şöyle bir problemim var. Oyunda gündüzken 150 160 FPS'leri görebiliyorum Ultra ayarlarda fakat akşam üstü olunca oyunda güneş batımında FPS 50'lere kadar düşüyor. Ne yaptıysam sorun aynı. Ayarlar Ultra 1080p de. Advanced kapalı ve açsamda aynı. PC'nin tüm sürücüleri güncel Windows'ta dahil. Windows 11 de de Windows 10'da da sorun aynı.
Nedendir?

• ASUS Prime B550M-A
  • R5 5600.
  • XFX RX6600.
  • G.Skill 2x8 16 GB 3200MHz RAM.
  • Thermaltake 550W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani net bir şey söyleyemeyiz biraz daha detaylı test etmemiz değerlerini ölçmemiz gerekir ama genel olarak FPS düşüşleri driver aşırı ısı veya yazılımsal olur tek kanal RAM de kulanmıyorsun bilgisayarın tüm performans ayarlarını yap sürücüleri kontrol et istersen tekrar GTA ile ilgili bir problem de olabilir tüm değerleri atar mısın bizlere oynarken.

Yani net bir şey söyleyemeyiz biraz daha detaylı test etmemiz değerlerini ölçmemiz gerekir ama genel olarak FPS düşüşleri driver aşırı ısı veya yazılımsal olur tek kanal RAM de kulanmıyorsun bilgisayarın tüm performans ayarlarını yap sürücüleri kontrol et istersen tekrar GTA ile ilgili bir problem de olabilir tüm değerleri atar mısın bizlere oynarken.

GPU ve CPU sıcaklığı 65 i geçmiyor. Driver son driver ve bir çok driverle denedim. Her şey tam
Değerleri atamıyorum oyunu yeni sildim bu sorundan dolayı. Değerler şu şekilde oyunda gündüz ise gpu kullanımları genellikle 90 95 99 civarlarında geziyor ve rahatlıkla 150 160 fps alıyorum ama sürekli drop yiyor. Oyunda gün batımı saatlerinde 7 sonrasında GPU kullanımı düşmeye başlıyor %50 %60 lara ve Fps de aynı şekilde yarı yarıya iniyor. Yani aynı saatlerde resmen ekran kartı kendini kullanmayı bırakıyor. Cpu kullanımları hep aynı %20 30 40 değişiyor. Ram ve vramlarde de sorun yok aşım yok. başka oyunlarda da genellikle sorun yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı