RX 6600 XT ekran kartı yeşil ekran veriyor

Harkan95

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yaklaşık yedi ay önce mevcut olan bilgisayar kasamdaki ekran kartımı güncelledim. Kartı ikinci el aldım. Bu güncelleme sonrasında ara ara bilgisayarımda çalışırken aniden ekran kapanıyor, yeşil ekran geliyor fakat kasada çalışmaya devam ediyor, ışıklar görünüyor. Bu olay sık sık başıma gelmiyorken geçen hafta aynı gün içerisinde 3 defa yaptı. Bu olay sadece (inşaat mühendisleri bilir) tekla programında proje üstünde çalışıyorken yapıyor. Bilgisayar kendine reset atmıyor, ben kendim shut down yapıp tekrar açmak zorunda kalıyorum. Programın açılışında bir sorun yok. Oyun oynayan birisi değilim, bilgisayarı iş için kullanıyorum.

Bu olay başıma geldikten sonra iki kere güvenli modda DDU programı ile ekran kartı Driver'larını silip yeniden güncelledim. Şu anda adrenalin programında güncel sürüm mevcut.

PSU'dan şüphelendim onu sıfırladım elimdeki Sharkoon SHP650 V2 sattım. Yerine sıfır NZXT 750W C750 80+ aldım. HDMI kablolarını iki kere değiştirdim. Üç ayrı monitor denedim. Sorunun ekran kartında olduğuna neredeyse eminim, elden çıkarmamak için son hamleleri yapıyorum.

Bilgisayarımın donanım parçaları aşağıdaki gibidir;

Ekran kartı: Sapphire RX 6600 XT Nitro Plus (eski kartım GTX 1650'ydi)

Anakart: ASUS Prime B460M-A

İşlemci: Intel i7-10700h

RAM: 2x16 GB Corsair Vengeance LPX.

PSU: NZXT 750W C750 80+

Artık sorun beni yormaya başladı. Çözümü için fikirlerinizi rica ederim. Herkese iyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki de basit bir driver sorunudur. Sıkıntıyı bir daha yaşadığınızda Win+Ctrl+Shift+B yapıp sürücüyü yeniden başlatın ve sorunun düzelip düzelmediğine bakalım.

Merhaba,

Yaklaşık yedi ay önce mevcut olan bilgisayar kasamdaki ekran kartımı güncelledim. Kartı ikinci el aldım. Bu güncelleme sonrasında ara ara bilgisayarımda çalışırken aniden ekran kapanıyor, yeşil ekran geliyor fakat kasada çalışmaya devam ediyor, ışıklar görünüyor. Bu olay sık sık başıma gelmiyorken geçen hafta aynı gün içerisinde 3 defa yaptı. Bu olay sadece (inşaat mühendisleri bilir) tekla programında proje üstünde çalışıyorken yapıyor. Bilgisayar kendine reset atmıyor, ben kendim shut down yapıp tekrar açmak zorunda kalıyorum. Programın açılışında bir sorun yok. Oyun oynayan birisi değilim, bilgisayarı iş için kullanıyorum.

Bu olay başıma geldikten sonra iki kere güvenli modda DDU programı ile ekran kartı Driver'larını silip yeniden güncelledim. Şu anda adrenalin programında güncel sürüm mevcut.

PSU'dan şüphelendim onu sıfırladım elimdeki Sharkoon SHP650 V2 sattım. Yerine sıfır NZXT 750W C750 80+ aldım. HDMI kablolarını iki kere değiştirdim. Üç ayrı monitor denedim. Sorunun ekran kartında olduğuna neredeyse eminim, elden çıkarmamak için son hamleleri yapıyorum.

Bilgisayarımın donanım parçaları aşağıdaki gibidir;

Ekran kartı: Sapphire RX 6600 XT Nitro Plus (eski kartım GTX 1650'ydi)

Anakart: ASUS Prime B460M-A

İşlemci: Intel i7-10700h

RAM: 2x16 GB Corsair Vengeance LPX.

PSU: NZXT 750W C750 80+

Artık sorun beni yormaya başladı. Çözümü için fikirlerinizi rica ederim. Herkese iyi çalışmalar.

Ekran kartının sıcaklıkları ne durumda? GPU, hotspot varsa VRAM sıcaklığı?

FurMark testi yapıp bu değerlere bakabilirsiniz.

Belki de basit bir driver sorunudur. Sıkıntıyı bir daha yaşadığınızda Win+Ctrl+Shift+B yapıp sürücüyü yeniden başlatın ve sorunun düzelip düzelmediğine bakalım.
Deneyeceğim hocam çok teşekkür ederim.
Ekran kartının sıcaklıkları ne durumda? GPU, hotspot varsa VRAM sıcaklığı?

FurMark testi yapıp bu değerlere bakabilirsiniz.
Hocam ekte önceden yaptığım FurMark testini paylaştım. 69 dereceyi buluyor. Diğer dediğiniz testlerin çoğunu da yaptım. Yükleme testleri de yaptım , bir sonuç elde edemedim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-12-04 at 12.29.17.jpeg
    WhatsApp Image 2025-12-04 at 12.29.17.jpeg
    107,4 KB · Görüntüleme: 7
hotspot sıcaklığı önemli, bu kartlarda termal sorun başladığında ilk olarak hotspot ekilenir.
Hocam siz dedikten sonra tekrardan teste soktum. Testin ekran görüntüsü ektedir. Hotspot sıcaklığı 88 dereceyi gördü. Karta termal macun işlemi yaptırmalı mıyım ?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-04 125411.jpg
    Ekran görüntüsü 2025-12-04 125411.jpg
    55,4 KB · Görüntüleme: 4
@Harkan95, şu an gerek yok, sorun ısı kaynaklı değil.

OCCT ile VRAM testi yapın bir de, 15 dakika yeterli, hata verecek mi ona bakacaksınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı