RX 6600 XT ve i3 10100F performans düşüşü

• Konuyu başlatan 2gii
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 48
  • Görüntüleme 2.572
İşletim sistemi
Windows 10

2gii

Picopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 2666mhz
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
Gigabyte H410M S2H
İşlemci
i3 10100F
Önceki ekran kartım 1660 Super ile CS:GO ve Valorant oynarken en düşük 150 FPS alıyordum, şimdi RX 6600 XT'de iki oyunda da ortalama FPS 80-90 civarında. Benzer bir sistemin benchmark videosunda 6650 XT + 10100F kombinasyonuyla CS:GO'da ortalama 200 FPS alınabildiği gözüküyor ayrıca GPU kullanımı gayet düşük fakat bende GPU %90 civarlarında geziyor. Aynı videoda Valorant için de ortalama 180 FPS gözüküyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Aşağıda CS:GO oynarken aldığım ekran görüntüleri var.

77fps.png

Screenshot_10.png

Benchmark videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önceki ekran kartım 1660 Super ile CS:GO ve Valorant oynarken en düşük 150 FPS alıyordum, şimdi RX 6600 XT'de iki oyunda da ortalama FPS 80-90 civarında. Benzer bir sistemin benchmark videosunda 6650 XT + 10100F kombinasyonuyla CS:GO'da ortalama 200 FPS alınabildiği gözüküyor ayrıca GPU kullanımı gayet düşük fakat bende GPU %90 civarlarında geziyor. Aynı videoda Valorant için de ortalama 180 FPS gözüküyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Aşağıda CS:GO oynarken aldığım ekran görüntüleri var.

Eki Görüntüle 1767080

Eki Görüntüle 1767086

Benchmark videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cs go zaten yükü işlemciye bindiren bir oyun aaa bir oyunda test et.

Cs go zaten yükü işlemciye bindiren bir oyun aaa bir oyunda test et.
İşlemciye bindirdiğini biliyorum fakat neredeyse aynı sistemle videoda 200 FPS alırken kendim niye 80-90 aldığımı soruyorum. Ayrıca ekran kartım OC modeli ve benchmark videosundaki ekran kartına denk sayılır.

Driver 23.4.3 mu?

Evet ama güncelleme öncesinde de aynı sorunlar vardı.

İşlemciye bindirdiğini biliyorum fakat neredeyse aynı sistemle videoda 200 FPS alırken kendim niye 80-90 aldığımı soruyorum. Ayrıca ekran kartım OC modeli ve benchmark videosundaki ekran kartına denk sayılır.

Evet ama güncelleme öncesinde de aynı sorunlar vardı.
Cs go da fps limiti vardı galiba. Konsola fps_max 0 yazıp denermisin bir.

Tamamen sildim ve AMD'nin uygulamasıyla önerilen şekilde yeni driverları yükledim. Şu anda güncel.

Eski sürücülerle deneyebilir misin? Belki yeni sürücülerde sorun vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı