RX 6600 XT vs RTX 3060

6600 XT hala çok genç sürücüleri olmasına rağmen 3060'ın %10 önünde, 3060 Ti'ın %10 gerisinde duruyor. Biliyorsun AMD kartlarda sürücülerle performans artışını tüm modeller yaşamıştır. En kötü ihtimalle %5-7 civarı artış yakalasa saf güç performansı olarak 3060 Ti ile daha da yakınlaşacaktır. Ray Tracing performansı olarak tabii o kadar beklentimiz olmasın, gerçi 3060'da da pek parlak değil bu performans. x8 arayüzü bazı oyunlarda %10'dan fazla performans kaybına yol açıyor bu nedenle iyi kötü bir B550 kullanmak tam performansı almak için iyi.

DLSS hala NVIDIA tarafında büyük bir silah, FSR'ın daha önce çıkmış çoğu oyunda desteği hala yok. Gerçi 1080P'de bu kas gücünde DLSS/FSR ihtiyacımız da henüz yok. Gelecekte olursa o açıdan pek sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Bir de AMD RX 6000 serisi için makine öğrenme tabanlı bir teknoloji geliştiriyordu Microsoft ile beraber. Farklı şeyler de görebiliriz ileride.

İlk önce RX 590 (2sene) sonra 5700XT(1.5yıl) sonra 6800XT ve son olarak 6900XT kullanmış biri olarak söylüyorum.

Artık yeni seride NVIDIA öneriyorum.

Bu arada 6900XT'de büyük bir sorun yaşamadım bakın büyük demiyorum tabi ki sorun yaşadım çünkü özürlü AMD sürücüleri sorunsuz olma ihtimali %0,00001 falandır herhâlde, neye göre yazıyorlar bu sürücüleri, nerde neyini test edip son kullanıcıya sürüyorlar anlamıyorum. Kart aşırı kaslı olmasına rağmen, örneğin "Control" oyununda RTX açınca resmen oynanmayacak seviyelere gelip grafik bozuklukları başlıyordu.

Pc kafasına göre reset atıyordu, açılışta açılmama gibi sorunlar oluyordu, ramlerde mi cpuda mı sorun var diye çok düşündüm.

Şimdi 3070 aldım miss gibi, sorun yok dert yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı