RX 6600 XT vs RTX 3060

RTX 3060 12 GB VRAM'le daha uzun ömürlü olur ve DLSS gibi avantajları var ama FSR ve RSR gelişir o yüzden 6600 XT öneririm.

DLSS büyük bir avantaj fakat DLSS olmayan oyunlarda pişman olabilirsin.
Bulduğun fiyat ve düşündüğün modeller belirleyici olabilir. Örneğin kaliteli bir 3060'a karşı giriş seviyesi bir 6600XT gibisinden.
3060'ta zaten düzgün RTX performansı alamayacaksın. DLSS büyük avantaj ama DLSS olmayan ve özellikle AMD optimize (Valhalla gibi) oyunlarda fark atıyor 6600XT.
3060 Mobile kullanıcısıyım. Masaüstü ile arasında çok minimal performans farkı var. Deneyimlerime göre objektif yorumlamaya çalıştım.
Hocam kaliteli 3060 ve giriş seviyesi 6600 XT derken neyi kastettiniz? Eğer markaları kasttetiyseniz, 6600XT için bunlar hangi markalar (Sapphire,XFT).

Hocam kaliteli 3060 ve giriş seviyesi 6600 XT derken neyi kastettiniz? Eğer markaları kasttetiyseniz, 6600XT için bunlar hangi markalar (Sapphire,XFT).
Kaliteli derken, soğutma bakımından vs. Bu kartlar zaten çok güç tüketmiyor soğutma konusunda çok sıkıntı çıkarmıyor. Mesela ROG (3 fanlı), Gigabyte Vision, Sapphire Nitro+, Gigabyte Aorus, MSI Gaming X, PowerColor Red Devil bunlar üst seviye ürünlerden. Gigabyte Gaming O.C ve Asus TUF da hiç fena değil.
Daha alt kategoride, XFX 210, PowerColor Fighter, Sapphire Pulse, Gigabyte Eagle gibi modeller var. 3060'ın fiyatları şu an hiç iç açıcı değil bu da 6600XT'yi ön plana taşıyor. Kampanyalarla Gigabyte 3060 Vision 10000 civarlarında oluyor DLSS destekli oyunlar oynuyorsan. Şu fiyatlar ile 6600XT daha avantajlı. PCI-e 4.0 anakartın olması avantajlı 6600XT için.

Daha alt kategori diye nitelendirdiğim kartlarda hiç fena değil. 6600XT ve 3060 zor soğutulan kartlar değil, özellikle 6600XT. @kino Pulse modelini kullanıyordu sanırsam. İncelemelerinde soğutma gayet iyiydi.

Kullandıktan sonra yorumlarını bekliyoruz o zaman. Ben indirimden 3060 denk geldiği için 3060 aldım (asus dual) yoksa bende 6600xt alacaktım.
İyi tercih. 6600 XT bir tık daha güçlü olsa da 3060'ın performansı da tatmin edici. Yazılım stabilliği ve DLSS'i bir miktar kas gücüne tercih etmek gayet mantıklı.

16bin TL'ye sistem toplamayı düşünüyorum fakat bir konuda çok kararsız kaldım.
RX 6600 XT mi RTX 3060 mı?

İki ekran kartı da aynı fiyatta peki ya sizce hangisi alınmalı?

Yazılım anlamında RTX kartlar daha iyi geliyor bana bende RX6600 kartı var hoşuma gidiyor kas gücü olarak RX6600 XT daha iyi fakat yazılımda RTX 3060 daha iyi kötü bir çıkmaza giriyor :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı