RX 6600 XT vs RTX 3060

NVIDIA G-Sync teknolojisine sahip bir monitörüm var. Bu monitörle birlikte NVIDIA bir kart kullanmamak ne kaybettirir? Bu iki kart arasında kalmış durumdayım, Palit soğutucusu ile 8500 liraya RTX3060 satılıyor. AMD tarafında ASUS RX 6600 XT 9000 lira civarında. NVIDIA kullanırsam sanki daha isabetli olacağını düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir?
6600 XT ile de FreeSync çalışır muhtemelen ama halihazırda G-SYNC monitörün varsa 3060 al geç. Aralarında bizim malum fan kitlesinin abarttığı fark yok.

AMD ekran kartı tercih etmemelisiniz NVIDIA her zaman daha iyidir arada model farkında uçurum olmadığı sürece NVIDIA AMD işlemcilerde iyi.

RTX 3050 fiyatına nerede ise RTX 3060a yakın bir ekran kartı satıyorlar, onu bırak RTX 3090'ın yarı fiyatına oyun konusunda aynı güçte kart satıyorlar neyine göre eziyor, 10 senedir AMD kart kullanıyorum 4 model değiştirdim hiçbir sorun yaşamadım hiçbirinde. Nvidia iyi falan değil baya baya sömürücü.
Ayrıca her oyunda olmayan DLSS'ye karşı her oyunda nerede ise kullanılabilen RSR diye bir şey çıkarttı adamlar daha ne yapsın

Fiyatlar bu konumda iken 6600XT. Fakat bir indirim ile fiyatlar eşitlenir ise kesinlikle 3060.
10 sene boyunca AMD Sapphire HD 7950 kartını kullandım. Daha yeni iflas etti 😄. Arkadaşlar konu değişiyor. Fighter modeli hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Red Devil modeli şart mıdır? Yoksa görseldeki kart yeterli midir?

Aslında konu değişme sebebide sizsiniz 6600XT almak istiyorsunuz kesinleşmiş konu başlığına neden 6600XT vs 3060 diyorsunuz hangi model 6600XT alayım deseydiniz keşke.

Fiyatlar bu konumda iken 6600XT. Fakat bir indirim ile fiyatlar eşitlenir ise kesinlikle 3060.

Aslında konu değişme sebebide sizsiniz 6600XT almak istiyorsunuz kesinleşmiş konu başlığına neden 6600XT vs 3060 diyorsunuz hangi model 6600XT alayım deseydiniz keşke.
Model seçeneğim olsaydı zaten hiç konu açmayacaktım. Hazır sistem olduğu için eğer Fighter modeli gerçekten çok kötüyse bütçeyi zorlayıp 3060 mı alsam diye sormaktı aslında niyetim. Yoksa iki ekran kartını karşılaştıran çok konu var. Teşekkürler.
Sanıyorum Fighter modelini düşünüyorsun hoş bir karttır. Powercolor'ın giriş seviyesi modeli oluyor, üst seviye Red Devil'ı olan ise en iyi 6600 XT'lerden birisi. Fighter modeli de üzmeyecektir.
Hocam bugün bilgisayar geldi ve kurulumunu tamamladım. Ben eski bilgisayarımı iyi zannediyormuşum.. 3060'mış 6600 XT'miş tartışmaya bile gerek yok. Bu seviyedeki ekran kartları her türlü çok iyiymiş zaten onu anladım.

Size sormak istediğim 2 soru var;

1- B560M Pro marka anakart için herhangi bir güncelleştirme, ayar vs. yapmam gerekiyor mu?
2- 11400F İşlemcinin turbo ile 4 GHZ'ye yükseldiğini okumuştum. Bu gerekli mi?

Son düzenleme:
Size sormak istediğim 2 soru var;

1- B560M Pro marka anakart için herhangi bir güncelleştirme, ayar vs. yapmam gerekiyor mu?
2- 11400F İşlemcinin turbo ile 4 GHZ'ye yükseldiğini okumuştum. Bu gerekli mi?

Uzun yıllardır Intel kullanmıyorum ancak forumda bol sayıda 11400F ve MSI B560 kullanıcısı var onlar sana doğru ayarları verirler konu açarsan.

Bende 11400F kullanıyorum B560M D3H anakart ile beraber. Herhangi bir ayar yapmadan masaüstünde 4GHz görüyorum zaten. Turbo'ya sistem kendi kendine çıkıyor zaten.

İlk sorunuza gelince sürücü ayarları dışında maalesef bende pek ayar bilmiyorum BIOS'tan yapılan özel bir ayar vs bir fikrim yok sistemi kurunca halledeceğim onları.

6600 XT 3060 dan daha iyi. Şu an Red Devil 6600 XT kullanıyorum yüksek grafik isteyen oyunlarda dahi ısınma problemi hiç olmuyor soğutması bayaa bayaa iyi.

Daha önce bir adet Sapphire Pulse Rx 6600 satın aldım ve hiçbir şekilde stabil çalıştıramadım, sürekli mikro veya makro stutter'lara maruz kaldım. Amd'den vazgeçmişken uygun fiyata Asus Dual Rx 6600 XT denk getirdim, dayanamayıp aldım ve şuana kadar hiç problem yaşamadım. 1660 Super'den geçiş yaptım stabilite olarak fark görmüyorum.

Fsr 2.0 da umut vaat ettiği için Rx 6600 XT'yi tercih edilebilir buluyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı