RX 6600XT yüksek FPS ile saliselik takılmalar oluyor

luxain

Centipat
Katılım
27 Temmuz 2022
Mesajlar
61
RAM
XPower DDR4 16GB çift slot 3200MHz RAM
SSD veya HDD modeli
WD Blue sn550 500gb nvme SSD
Ekran kartı
RX 6600XT Sapphire nitro+ ekran kartı
Anakart
MSI b450M-A Pro max 3466MHz anakart
İşlemci
Ryzen 5600X işlemci
Herkese merhaba. Dün Forza Horizon 5 oyununu yükledim. Oynarken işlemcinin çok ısındığını fark edip Ryzen Master üzerinden işlemcimin voltajını düşürdüm ama sonrasında çok geçmeden ayarları geri çektim ve BIOS üzerinden Core Performance Boost'u kapadım sonrasında sorunum düzeldi. Oyunda 1 saat falan geçirdikten sonra Valorant gireyim dedim. Normalde sıkıntısız oynadığım oyunda 300FPS almama rağmen saliselik takılmalar gerçekleşiyordu. BF5'e girdiğimde de aynı takılmalar oluyordu. Sonrasında format attım, sürücüleri silip yükledim, BIOS'u güncelledim fakat hala sorunum düzelmedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'la alakalı.

Takılmaların olduğu sırada işlemci sıcaklığı kaç derece?

BIOS'u güncellemekle birlikte ayarlarını da sıfırlamıştım.
İşlemci sıcaklığım 60 dereceyi geçmiyor. Yine aynı gün DisplayPort kablosunu çıkarıp geri takmıştım ve ucu yamuktu. DisplayPort kablosundan kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü FPS, sıcaklık değerlerim gayet iyi.
 
CPB'yi aç. o ayarı kapatınca işlemcin Ryzen 5 3600'e dönüyor hatta ondan daha kötü oluyor. Ya da kendin OC yap 4.4 GHZ'ye. Büyük ihtimalle %1 ve %0.1 FPS'in düşük. CPB ayarını açmadan önce %1 ve %0.1 FPS değerlerine ayrıca FrameTime grafiğine bakıp anlayabilirsin.
 

Geri
Yukarı