RX 6700 siyah ekran

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H MB
AMD Ryzen 5 5500 4.2 Ghz CPU
Sapphire Nitro RX 6700 10 GB GPU
XPG Gammix D30 2x8 GB RAM
Apacer AS2280P4 512GB SSD
Meslek
IT Uzmanı
Merhaba arkadaşlar, son birkaç gündür oyunu alta aldıktan sonra Edge'de gezinirken ekran birdenbire kapanıyor. WattMan gibi herhangi bir hata mesajı da almıyorum sorun ne olabilir? Format falan da attım ama sorun çözülmedi. 22.11.2 grafik sürücüsünü kullanmaktayım.

Yalnızca ekran kapanıyorsa monitöre ve kabloya da bakmak gerekebilir. Benim en son monitör böyle ölmüştü serviste panelini değiştirdiler.
Aslında ekran kapanmıyor. Ekran birden siyah oluyor. Sonra tekrar geliyor.

Aslında ekran kapanmıyor. Ekran birden siyah oluyor. Sonra tekrar geliyor.

Kabloya bak derim, 2020 yazında sıfır kaliteli bir HP kablo almıştım bir ucu sıkıntılıymış masa en ufak sarsıldığında bile görüntü gidip geliyordu anlattığın gibi. Zaten güç kaynağı (kablo çıkışı hariç) ya da güç kaynağı kaynaklı siyah ekran olsa sistem devamında reset atar fanları %100 döndürürdü.

Senin sorun kablo arızası ya da monitör girişi, ekran kartı çıkışı kaynaklı bir temas kaybı olabilir. İlk etapta alternatif bir kablo ile deneme yap derim.

Son çıkan sürümde ciddi sıkıntı var. Bende bir anda edge'de siyah ekran alıyordum, tek çözümü bilgisayarı resetlemekti. Kendim hariç epey sorun yaşayan gördüm 6700 XT son sürüm için. Şöyle çözdüm ben, AMD Cleanup Utility ile mevcut driver'ı kaldırıp ardından 22.5.1 WHQL sürümü fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği açık olarak şekilde kurmak. Ardından windows üstüne driver kurmasın diye wumgr yazılımı ile windows update'de ki güncellemeyi blokladım/gizledim. Bu şekilde sorunsuz kullanıyorum şu an.

Son çıkan sürümde ciddi sıkıntı var. Bende bir anda edge'de siyah ekran alıyordum, tek çözümü bilgisayarı resetlemekti. Kendim hariç epey sorun yaşayan gördüm 6700 XT son sürüm için. Şöyle çözdüm ben, AMD Cleanup Utility ile mevcut driver'ı kaldırıp ardından 22.5.1 WHQL sürümü fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği açık olarak şekilde kurmak. Ardından windows üstüne driver kurmasın diye wumgr yazılımı ile windows update'de ki güncellemeyi blokladım/gizledim. Bu şekilde sorunsuz kullanıyorum şu an.
Teşekkürler. Son çıkan driver cidden sıkıntılı. Bir de WHQL yapmışlar. Yani oturan yerleriyle mi test ettiler ne yaptılar anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı