RX 6700 vs RTX 4060

• Konuyu başlatan lensi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 6.145
Arkadaşlar FPS olarak aralarında fark çok az yani çok ve çok az, ama işin içine DLSS3 girer de, NVIDIA tekler. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sizinle aynı düşüncedeyim.

@lensi, RTX 4060'ın VRAM'ine aldanmayın. DLSS 3 ile toparlayabileceğini düşünüyorum. Son çıkan oyunları da baz almayın. Oyunları optimizasyon sorunlu olduğu için çok fazla VRAM kullanıyor. Örnek olarak da The Last of Us verilebilir.

Last of Us PS5 portu olduğu için PS5'inde 16 GB VRAM'inin olduğunu düşünürsek normal yani.

@Takvaa, birkaç oyundan yola çıkarak RTX 4060'ın kötü kart olduğunu söylemenin yanlış olacağını söylüyorum. Yorumumu onun için belirttim.

AMD'nin Fluid Motion Frames teknolojisi de kötü değil DLSS 3'ün aksine her oyunda FG açılabiliyor. Dün gelen güncelleme sonrası daha da güzel oldu. Tabi kamera hareketlerinde FPS düşmesi de bir eksi. FSR 3 daha çok oyuna geldiğinde güzel olacak. DLSS 3'e yakın olduğunu düşünüyorum FSR 3'ün.

@Alp Ayan, fanın çok olup olmaması soğutmasına adamakıllı etki etmez. Ekran kartı satın alırken kriter bu olmamalı. İkisi arasından seçimim RTX 4060 olurdu. RX 7600 ile denk karttı diye hatırlıyorum hatta RX 7600'den daha iyi olmalı.
Evet doğrudan etki etmez doğru ancak atılan model 3 fanlı olmasının yanı sıra gigabyte'ın eagle modeli. 4060 zaten ısınmıyorken ek olarak bu model olması çok iyi performans verir anlamında dedim.

Tamam hocam teşekkür ederim, ben NVIDIA tercih edeceğim, eğer ki AMD tercih edersem i3 12100F işlemci ile darboğaz yapar mı sizce.

AMD'nin fluid Motion frames teknolojisi de kötü değil DLSS 3'ün aksine her oyunda fg açılabiliyor. Dün gelen güncelleme sonrası daha da güzel oldu. Tabii kamera hareketlerinde FPS düşmesi de bir eksi. FSR 3 daha çok oyuna geldiğinde güzel olacak. DLSS 3'e yakın olduğunu düşünüyorum FSR 3'ün.

Görüntü kalitesi kaliteli değil hocam hareketli objeler çok kötü gözüküyor ve native modunda iyi gözüküyor sadece.

Görüntü kalitesi kaliteli değil hocam hareketli objeler çok kötü gözüküyor ve native modunda iyi gözüküyor sadece.
O kadar da fark yok hocam be. Kendim Forspoken'da FSR 3 ve DLSS test ettim gerçekten de minimal farklar. Bazı videolarda 50X zoom yapılıyor çok küçük farkları göstermek için.

Halihazırda AMD kartı olanlar için iyi bir özellik ama sıfırdan PC alacaklar RTX 40 serisi almalı.
Ben RTX 40 serisi almaya karşı değilim bana göre RTX 4070 TI'den itibaren ben Nvidia tercih ederim. Fakat RTX 4060 ve 4060 Ti alınmasına karşıyım. AMD de biraz geç olsa da FMF ve FSR 3 olmak üzere iki güzel teknoloji çıkardı. RX 6700 XT de RTX 4060 Ti performansı veriyor az çok ve RTX 4060'dan daha ucuz. VRAM de gayet iyi. Bu iki kartın tercih edilmesinde RT ve birazcık daha iyi upscale hariç bir mantık göremiyorum ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı