RX 6700 XT 90 derecede çalışıyor

oğuzhan117

Kilopat
Ekran kartım XFX RX 6700 XT kartım oyunlarda 89 derece oluyor, FurMark'ta ise 90 derece. Ekran kartımı silent BIOS moduna aldım ama yine de çok sıcak. Fan ayarını %100 yapsam bile 83 derece altına düşmüyor. 3 hafta önce termal bakımı yapıldı Cooler Master'ın kaliteli macunu kullanıldı ama sıcaklık değeri yine aynı oyun oynayamaz oldum. Satmaya çalışsam bu halde kimse almaz sıcaklıktan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 42
  • 2.png
    2.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 37
  • 4.png
    4.png
    418 KB · Görüntüleme: 44
Muhtemelen fanlarda sıkıntı çıkmıştır macun yenilenirken, çok kez başımıza geldi. Sorun başka yerden de geliyor olabilir ama fanlar yüksek ihtimalle asıl sorun.

Ekran kartım XFX RX 6700 XT kartım oyunlarda 89 derece oluyor, FurMark'ta ise 90 derece. Ekran kartımı silent BIOS moduna aldım ama yine de çok sıcak. Fan ayarını %100 yapsam bile 83 derece altına düşmüyor. 3 hafta önce termal bakımı yapıldı Cooler Master'ın kaliteli macunu kullanıldı ama sıcaklık değeri yine aynı oyun oynayamaz oldum. Satmaya çalışsam bu halde kimse almaz sıcaklıktan dolayı ne yapacağımı bilmiyorum.

Hocam kartın içini hiç açtınız mı, kaç yıldır kullanıyorsunuz?

Hocam kartın içini hiç açtınız mı, kaç yıldır kullanıyorsunuz?

Kartı 1 yıldır kullanıyorum ilk defa serviste açıldı termal bakımı yapıldı garantisi yok yurt dışı kartı.

Muhtemelen fanlarda sıkıntı çıkmıştır macun yenilenirken, çok kez başımıza geldi. Sorun başka yerden de geliyor olabilir ama fanlar yüksek ihtimalle asıl sorun.

Nasıl sorun olabilir fanlar dönüyor ve %100 de bayağı ses çıkartıyor dönmesinde sorun yok gibi.

Kartı 1 yıldır kullanıyorum ilk defa serviste açıldı termal bakımı yapıldı garantisi yok yurt dışı kartı.

Nasıl sorun olabilir fanlar dönüyor ve %100 de bayağı ses çıkartıyor dönmesinde sorun yok gibi.

Hocam kartı ilk aldığınızdan beri mi var sorun?

Kartında bir sorun olduğu belli. O kart o sıcaklıklara çıkamaz. Kasa modeli ne ve daha önce kartın içi açılmış mıydı? GPU'ya düzgün baskı yapılamamış gibi duruyor.

Kasam bu 2 senedir bende fanları dönerken çok yavaş dönüyor bence dönerken neredeyse sayılıyor fanların yaprakları. Çok ta hava vermiyor dışarıya.

Hocam kartı ilk aldığınızdan beri mi var sorun?

Kartta sorun yoktu bu yaz başladı sorun.

Fan soğutucu bloğun yaylı vidaları tam sıkılmış mı kontrol edin.

Evet sıkılmış boşta 45 derece fanlar 0 da.

Fan soğutucu bloğun yaylı vidaları tam sıkılmış mı kontrol edin.

Bu macunu alıp tekrar yapsam macun işini.

Dosya Ekleri

• m_performax-inferno-1.jpg
    m_performax-inferno-1.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 37

O zaman soğutucu ile CPU temas etmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı