Çözüldü RX 6700 XT GPU kullanımı %1-2'lere düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

St0KeX

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
1 tb m2 ssd
Ekran kartı
Rx 6700 Xt
Anakart
B450 m A pro max
İşlemci
Ryzen 7 5700x
Arkadaşlar selamünaleyküm, yaklaşık 1-2 ay önce arena bilgisayardan Sapphire RX 6700 XT aldım ve oyunlardayken GPU kullanımı %1-2'lere düşüyordu 5-10 saniye sonra düzeliyordu ( her 5 dakikada bir olup duruyor) arena teknik servise yolladım ve onlar arıza tespit edemediklerini söylediler, geri yolladılar.

Çözümünü bir türlü bulamadım acaba darboğaz mı var?

İşlemcimi de ekran kartından önce aldım eski ekran kartım RX 570'di onda bir problem yoktu neden şimdi böyle oldu anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Onu önceki kullanıcıya sormak lazım hocam 2. el olduğu için satma sebeplerinden biri bu sorun olmuş olabilir başından ne geçti önceki sahibi söylemediği sürece pek emin olamayız.

Hocam basit bir undervolt işlemi ile hallettim sorunu emeklerin için çok teşekkür ederim.
O zaman sanırım sorun işlemci kaynaklı işlemci kendini frenliyor o yüzden de ekran kartını engelliyor. Fakat bu sorun işlemci aşırı ısındığı için mi yoksa başka bir sebepten dolayı mı onu öğrenmek lazım.
Dediğim gibi olmama ihtimali de var ama madem BIOS işlemi de işe yaramadı işlemciden şüphelenmeliyiz gibi.

Bu sorun sadece Valorant'ta mı oluyor yoksa her oyunda mı?

Sorunu anladım şu an sadece çözümü lazım
Sorun şu işlemci ısısı 70-90 arasındayken her şey normal fakat işlemci ne zmn 50-60'lara düşse hem MHz hızı 1000'in altına düşüyor hem de ekran kartını engelliyor bunu nasıl çözebiliriz acaba.

O zaman sanırım sorun işlemci kaynaklı işlemci kendini frenliyor o yüzden de ekran kartını engelliyor. Fakat bu sorun işlemci aşırı ısındığı için mi yoksa başka bir sebepten dolayı mı onu öğrenmek lazım.
Dediğim gibi olmama ihtimali de var ama madem BIOS işlemi de işe yaramadı işlemciden şüphelenmeliyiz gibi.

Bu sorun sadece Valorant'ta mı oluyor yoksa her oyunda mı?

Yok sadece Valorant'ta değil bütün oyunlarda oluyor özellikle FIFA 24 ve FIFA 23 gibi oyunlarda en fazla karşılaşıyorum.

Sorunu anladım şu an sadece çözümü lazım
Sorun şu işlemci ısısı 70-90 arasındayken her şey normal fakat işlemci ne zmn 50-60'lara düşse hem MHz hızı 1000'in altına düşüyor hem de ekran kartını engelliyor bunu nasıl çözebiliriz acaba.

Yok sadece Valorant'ta değil bütün oyunlarda oluyor özellikle FIFA 24 ve FIFA 23 gibi oyunlarda en fazla karşılaşıyorum.
Şuan aklıma hiçbir çözüm gelmiyor hocam araştırayım bakalım birşey bulursam yazarım.

Anlamadım gitti bu işlemcinin sorunu ne sürekli oluyor.

2. el aldım acaba ne tür sorunu olabilir de böyle yapar.
Onu önceki kullanıcıya sormak lazım hocam 2. el olduğu için satma sebeplerinden biri bu sorun olmuş olabilir başından ne geçti önceki sahibi söylemediği sürece pek emin olamayız.

Hocam basit bir undervolt işlemi ile hallettim sorunu emeklerin için çok teşekkür ederim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı