Çözüldü RX 6700 XT sistem bütün oyunlarda A-D3D11 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

tugrulglc

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
32GB
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6700 XT
Anakart
Gigabyte A520M-K V2
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700
Bütün oyunlarda a D3D11-compatible GPU (feature level 11.0, shader model 5.0) is required to run the Engine. hatasını alıyorum. Sebebi nedir?

Sistem bilgilerimi gerekli yerlere yazdım ama yine de buraya ekran kartını ve işlemciyi yazıyorum.

Ekran kartı: AMD Radeon RX 6700 XT
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700

Hızlı destek olabilirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-01 151422.png
    Ekran görüntüsü 2025-11-01 151422.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 11
Çözüm
Ekran kartınızın driveri yükli değil ya da doğru çalışmıyor muhtemelen. AMD sorunlu bir marka olduğu için ekran kartı driverini durduk yere kendi kendine kaldırıp silip devre dışı bırakabiliyor.

Önceliklie Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edin. Ekran kartı devre dışı mı? Üzerinde ünlem var mı?

Aygıt yöneticisinde ekran kartına sağ tıklayıp aygıtı kaldır deyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Yeniden başlattıkran sonra yeni donanım takılmış gibi olacaktır çözünürlük falan düşük olacaktır ve Windows otomatik sürücüleri yüklemeye çalışacaktır.

Ardından DDU ile sürücüleri kaldırıp bilgisayara restart attıkran sonra tekrar en son sürümü (yada varsa sorunsuz sürümü) yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonuç alamazsanız bilgisayara format atmanızı öneririm.
Oyunun sistem gereksinimlerine baktın mı? Ekran kartın desteklemiyor sanırım.

DirectX End-User Runtime Web Installer kurup tekrar dener misin?

Bu sorun birkaç gündür var. Bu sorundan önce oyunları çok rahat oynayabiliyordum. Ekran kartının destekleyip desteklememesi gibi bir mesele yok bence.

Son çare olarak burada konu açtım. Bundan önce dediğin gibi DirectX'i kurdum, ekran kartını güncelledim ama hala aynı sorun devam ediyor.

Ekran kartınızın driveri yükli değil ya da doğru çalışmıyor muhtemelen. AMD sorunlu bir marka olduğu için ekran kartı driverini durduk yere kendi kendine kaldırıp silip devre dışı bırakabiliyor.

Önceliklie Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edin. Ekran kartı devre dışı mı? Üzerinde ünlem var mı?

Aygıt yöneticisinde ekran kartına sağ tıklayıp aygıtı kaldır deyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Yeniden başlattıkran sonra yeni donanım takılmış gibi olacaktır çözünürlük falan düşük olacaktır ve Windows otomatik sürücüleri yüklemeye çalışacaktır.

Ardından DDU ile sürücüleri kaldırıp bilgisayara restart attıkran sonra tekrar en son sürümü (yada varsa sorunsuz sürümü) yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çözüm

Ardından DDU ile sürücüleri kaldırıp bilgisayara restart attıkran sonra tekrar en son sürümü (ya da varsa sorunsuz sürümü) yükleyip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Teşekkürler işe yaradı sağ olasın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı