Çözüldü RX 6700 XT sistemde ekran anlık kararıp geri geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ness00

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar internette video izlerken masaüstünde takılırken bir anda ekran saliselik kararıyor. Bir şey yüklerken veya bir klasör açıksa, karardıktan sonra klasörün içindeki dosyalar her şey siyah oluyor, fare imlecini o karanlık yerlere götürünce düzeliyor. Ama oyun oynarken bunların hiçbiri yaşanmıyor. Sadece dediğim gibi video izlerken, masaüstünde bir şey indirirken klasör açıkken falan oluyor. Format attım yine de çözemedim.
  • Monitör: Acer VG240Y.
  • Ekran kartı: RX 6700 XT
  • İşlemci: Ryzen 5 7600.
  • PSU: Corsair CX650 F 650W.

Çözüm

Ekran kartını söküp itinalı montajlayın, çözülmezse farklı DP/HDMI kablo kullanıp deneyin.
AMD'nin bazı driverları sıkıntılı olabiliyor. Farklı bir sürüm driver indirip deneyebilir misin?

AMD'nin bazı driverları sıkıntılı olabiliyor. Farklı bir sürüm driver indirip deneyebilir misin?
AMD programı üzerinden nasıl yapacağımı bilmiyorum kaldırdım fakat geri yüklerken yine aynı en güncel sürüm olan 25.11.1 sürümünü yüklüyor.

AMD programı üzerinden nasıl yapacağımı bilmiyorum kaldırdım fakat geri yüklerken yine aynı en güncel sürüm olan 25.11.1 sürümünü yüklüyor.

DDU programı ile kalıntılarına kadar kaldırmalısın. Eğer son sürümü kullanıyorsan bir alt sürümü dene.

Ekran kartını söküp itinalı montajlayın, çözülmezse farklı DP/HDMI kablo kullanıp deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir önceki sürüme geçip tekrardan bakacağım düzelmezse kasayı temizleyip ekran kartını düzgün bir şekilde montajlayacağım umarım olur.

Bir önceki sürüme geçip tekrardan bakacağım düzelmezse kasayı temizleyip ekran kartını düzgün bir şekilde montajlayacağım umarım olur.
Yazalı 1 dk bile olmadı direkt siyah ekran yedim tekrardan . Kasanın içini açmadan önce amd nin son sürümüne güncelleyeyim mi yoksa bu sürümde kalsın öyle mi kasanın içini açayım

Eğer klasör siyah olup fareyi üzerine getirince siyahlık kayboluyorsa o kartı çıkarıp takmakla düzelmez diye düşünüyorum ama denemekten zarar gelmez. Sürümü değiştirmenize gerek yok.

Eğer klasör siyah olup fareyi üzerine getirince siyahlık kayboluyorsa o kartı çıkarıp takmakla düzelmez diye düşünüyorum ama denemekten zarar gelmez. Sürümü değiştirmenize gerek yok.
Evde yedek HDMI kablosu da var ilk olarak kabloyu değiştirip bakacağım düzelmezse son çare kasanın içini açmak oluyor ama onun da işe yarayacağı meçhul, hayırlısı bakalım.

Evde yedek HDMI kablosu da var ilk olarak kabloyu değiştirip bakacağım düzelmezse son çare kasanın içini açmak oluyor ama onun da işe yarayacağı meçhul, hayırlısı bakalım.

Kart slotta gevşekse bu tarz git geller yapar, aynı zamanda kablo temassızlığı da yapar, siz bunları deneyin çözülmezse diğer ihtimallere bakarız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…