Çözüldü RX 6700 XT sistemde ekran anlık kararıp geri geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ness00

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar internette video izlerken masaüstünde takılırken bir anda ekran saliselik kararıyor. Bir şey yüklerken veya bir klasör açıksa, karardıktan sonra klasörün içindeki dosyalar her şey siyah oluyor, fare imlecini o karanlık yerlere götürünce düzeliyor. Ama oyun oynarken bunların hiçbiri yaşanmıyor. Sadece dediğim gibi video izlerken, masaüstünde bir şey indirirken klasör açıkken falan oluyor. Format attım yine de çözemedim.
  • Monitör: Acer VG240Y.
  • Ekran kartı: RX 6700 XT
  • İşlemci: Ryzen 5 7600.
  • PSU: Corsair CX650 F 650W.

Çözüm
Arkadaşlar internette video izlerken masaüstünde takılırken bir anda ekran saliselik kararıyor. Bir şey yüklerken veya bir klasör açıksa, karardıktan sonra klasörün içindeki dosyalar her şey siyah oluyor, fare imlecini o karanlık yerlere götürünce düzeliyor. Ama oyun oynarken bunların hiçbiri yaşanmıyor. Sadece dediğim gibi video izlerken, masaüstünde bir şey indirirken klasör açıkken falan oluyor. Format attım yine de çözemedim.
  • Monitör: Acer VG240Y.
  • Ekran kartı: RX 6700 XT
  • İşlemci: Ryzen 5 7600.
  • PSU: Corsair CX650 F 650W.

Ekran kartını söküp itinalı montajlayın, çözülmezse farklı DP/HDMI kablo kullanıp deneyin.
Kart slotta gevşekse bu tarz git geller yapar, aynı zamanda kablo temassızlığı da yapar, siz bunları deneyin çözülmezse diğer ihtimallere bakarız.
10 15 dk dır olmadı bakalım bi 10 dk falan daha bekleyeceğim umarım düzelmiştir. Şimdiden teşekkürler 😀

10 15 dk dır olmadı bakalım bi 10 dk falan daha bekleyeceğim umarım düzelmiştir. Şimdiden teşekkürler 😀
HDMI kablosunu değiştirmemden 40-50 dk geçti ve hala olmadı sorun kablodaymış teşekkür ederim herkese.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı