RX 6700 XT sistemde FreeSync açık ama yırtılma mevcut

Daha fazla  
Lenovo G24-20 modelini kullanıyorum ekran kartım RX 6700 XT FreeSync açık olmasına rağmen oyun da aşırı yırtılmalar oluyor. İllaki dikey senkronizasyonu açmam gerekiyor. Bunun olması normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Readon ayarları üzerinden FreeSync açık mı ve oyundayken monitör üzerinden HZ sayacı değişiyor mu?
Not : Monitör HZ'sini monitör üzerindeki güç tuşuna basarak bilgi kısmında görebilirsin sürekli değişip durur.

AMD Radeon ayarları üzerinden FreeSync açık mı ve oyundayken monitör üzerinden Hz sayacı değişiyor mu?
Not: Monitör Hz'sini monitör üzerindeki güç tuşuna basarak bilgi kısmında görebilirsin sürekli değişip durur.

Evet açık, sayaç değişmiyor.

Halen yırtılmalar yaşıyorum ilginç bir şekilde.

Son düzenleme:
Sanırsam FreeSync ayarı açılmamış, normalde açık olduğunda ekran tazeleme hızın FPS'ine göre düşük yükseliyor. Monitör'ünden ayarlar kısmından FreeSync aktif mi diye kontrol eder misin?

Auto ve off modu var FreeSync bölümünde. Auto modunda

Acaba win11 e geçsem sorunum çözülür mü ?

Son düzenleme:
Peki hocam beklemedeyim
AMD üzerinden, Monitör'ün ve sistem ayarları üzerinden bu ayarların açık olduğunu kontrol eder misin?

Açık olduğunda monitör OSD sekmesinde HZ sürekli değişken oluyor.

Dosya Ekleri

• images (2) (6).jpeg
    images (2) (6).jpeg
    23,4 KB · Görüntüleme: 64
  • Screenshot_2023-03-29-20-08-28-162-edit_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2023-03-29-20-08-28-162-edit_com.google.android.apps.docs.jpg
    283 KB · Görüntüleme: 59
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    4,6 KB · Görüntüleme: 55
Merhaba, ne denediysem sorunumu çözemedim. 144 Hz 165 Hz Sorunum aynı, V-Sync açıyorum yine aynı vsnyc kapatıyorum zaten yırtılmadan hiçbir şey oynanmıyor. Free Sync açık denedim aynı kapalı denedim aynı. Eski birkaç sürüm denedim düzelmedi. Adrenalin üzerinden gecikme önleyici açtım aynı kapadım aynı süper senkronizasyonu açtım aynı kapadım aynı. Bütün bilgisayar bileşenlerini test ettim hiçbir problem yok hepsi takır takır çalışıyor. Denemediğim tek şey Windows 11'e geçmek ve adrenalin yerine Pro Edition sürümünü kurmak. AMD ekran kartını büyük tedirginliklerle aldım gerçekten başıma da geldi. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Aynı sistemi arkadaşa topladık bütün bileşenler aynı onda hiçbir sorun yok. Hatamı belirteyim daha önce de yazdım ama tekrar yazayım. LoL de bazen karakteri geriye atıyor adama skill atıyorum sonradan gidiyor gibi gözüküyor adamın canı sonradan düşüyor. FPS Değerinde hiçbir sıkıntı yok sıcaklık değerlerinde hiçbir sıkıntı yok. Oyuna başlayınca ilk 2-3 dk normal gibi sonra başlıyor sorunlar. Gibi gibi hatalar. Kutudan çıkan DP kablo denedim aynı Paugge 2.1 HDMI kablo denedim yine aynı. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Sistem özelliklerim;

Lenovo G24-20 Monitör
Gigabyte B550 D3SH
R5 5600 İşlemci
XPG D41 3600 MHz 32 GB RAM (8x4) RAM
XFX SWFT 6700XT Ekran Kartı
Kioxia G2 1TB M.2 SSD
650W Bronze 80+ NZXT C650 PSU

@kino
@Recep Baltaş

@Yener K.

Son düzenleme:
Lenovo G24-20 modelini kullanıyorum ekran kartım RX 6700 XT FreeSync açık olmasına rağmen oyun da aşırı yırtılmalar oluyor. İllaki dikey senkronizasyonu açmam gerekiyor. Bunun olması normal mi?
AMD control panelden gelişmiş senkronizasyon var. Yırtılmayı o önlüyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı