RX 6700XT boşta 47-50 derecede çalışıyor

Hocam yük altındayken (mesela oyun oynarken) çıkıp bir anda bakmadım. Sadece PC'yi açtım ve Görev Yöneticisi'nden bakarken gördüm.

Hocam AMD ayarlarında performans sekmesine girdiğinizde aşağıdaki şu kısım sizde ortalama ne?

1689940450407.png

Bakın amd freesync kapattım ve direkt saat hızım böyle oldu.
1689940475139.png

Böyle olunca da ısı boşta 47-50 derece arası oluyor.

Az önce sıcaklığım 39 dereceydi FreeSync kapattım şu an 46ya çıktı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    21 KB · Görüntüleme: 28
Hocam değerler böyle (ve FreeSync açık)

O zaman bu şekildeyken 50 derece oluyorsa kasa hava almıyordur. Senin oturduğun yerde hava çok sıcaksa normal. Zaten benimki de böyle oluyor arada bir hiç takmıyorum bile ekran kartı dediğimiz şeye 50 derecede hiçbir şey olmaz. Gayet normal kafanıza takmayın iyi günler.

Hiçbir şey açmayıp yük altında bırakmadığım halde boşta ekran kartımın 50 dereceye ulaştığını gördüm. Bir sorun olacağını düşünüp FurMark testine soktum ve ekran kartı maximum 67 dereceyi gördü. Sizce bu neden olabilir?

Ekran kartım: ASUS Dual 6700XT
Hocam boştaki sıcaklıkları neyinize yarayacak? Önemli olan yük altındaki sıcaklıkları ki onlar da gayet güzel duruyor. Kafanıza takmanıza gerek yok.

Hocam boştaki sıcaklıkları neyinize yarayacak? Önemli olan yük altındaki sıcaklıkları ki onlar da gayet güzel duruyor. Kafanıza takmanıza gerek yok.
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim, şuan sıcaklıklar 44 dereceye kadar indi. Yük altında da değerler gayet iyi zaten. Dediğiniz gibi bence de sorun olmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı