RX 6700XT görüntü bozulmaları ve OCCT testinde hatalar

*Merhaba, kartı Gaming gen üzerinden hazır sistem ile birlikte satın aldım forumdaki tavsiyeler üzerine.
İlk günler birkaç tane WattMan hatası yedim GTA V oyununda. Sonra her şey güzel gidiyordu Cyberpunk, RDR2, Dying Light vs gayet sorunsuz ve akıcı şekilde çalışıyordu. Bugün bazı sorunların Windows 11'den kaynaklanabileceği düşüncesiyle Windows 10'a temiz kurulum yaptım.
*Amd chipset driverları, ekran kartı driverı WHQL olan son sürüm versiyonu vesaire hepsini indirdim.
Yedeklediğim oyunları yedeklediğim taşınabilir HDD'den tekrar SSD'ye attıktan sonra CoD Warzone'u çalıştırdım ve ekran aşağıda videosunu paylaştığım şekilde gözüküyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

*Sonra bu oyunun sorunu olabileceğini düşünerek önemsemedim.
Bir önceki gün sorunsuz oynayabilidğim RDR2 oyununa giriş yaptım ve aynı görüntü bozulmasının orada da mevcut olduğunu gördüm, o videoyuda ekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

*Sonra kartın artık arızalı olduğu fikriyle FurMark 1080p 1 dakikalık preset hazır ayarıyla test yaptım ve görüntüde ve sonuçlarda herhangi bir problemle karşılaşmadım. Sonucunu ekliyorum.

1676837047710.png

*Açtığım başka konudaki tavsiye üzerine OCCT indirip "3D standart" bölümünden test başlattım ve 2 dakika sürdürdüm, program bir sürü error tespit etti. Onu da ekliyorum.

1676837145072.png

Şimdi en temizi garantiye göndermek ama hepinizin bildiği üzere Gaming gen TR hazır sistem faturalandırmasında ekran kartını 2500TL olarak fatura ettiği için, iade ve değişim raporu geldiğinde bana yüksek ihtimalle para iadesi vermek isteyecekler ve 12K'lık bir kartı bana geri ödenilen 2500TL ile geri almam mümkün değil.

Değişim yaparlarsa hiç sorun yok ama nette biraz gezdiğimde değişim yerine genelde para iadesi yapmayı tercih ettiklerini gördüm.
Şimdi durum bu şekilde karışıkken kartın gerçekten donanımsal olarak arızalı mı yoksa bir şekilde yazılımsal bir problemden kaynaklı mı böyle sonuçlar verdiğini bir şekilde anlamam gerekiyor garantiye gönderme kararını vermeden önce.
Şayet bilgili arkadaşlar yardımcı olursa belki garanti ile uğraşmalık bir durum değildir bu yüzden bu konuyu açıyorum.

Son düzenleme:
Çipset ile alakalı bu. Fakat anakartta sorun olabilir tabii.

Dediğim gibi, 23.2.1'i bir deneyin.

Dediğiniz sürümü yükledim direkt formattan sonra, ben bir şeyler keşfettim galiba, CoD Warzone da bütün ayarları tek tek denedim ışıklandırma ile ilgili bir ayar olan volumetric quality yi mediuma alınca sorun düzeldi. Aynı şekilde RDR2'de de buna benzer bir ayarı kapattım sorun düzeldi, konusunu da açmıştım Forza ve Cyberpunk'ta ışın izleme açınca oyun çöküyor kapatınca oyun açılıyordu. Sanırım kartın ışıklandırma ile ilgili birimlerinde sorun var CUDA falan diye geçiyor sanırım ben öyle yorumluyorum.

Dediğiniz sürümü yükledim direkt formattan sonra, ben birşeyler keşfettim galiba, cod warzone da bğtğn ayarları tek tek denedim ışıklandırma ile ilgili bir ayar olan volumetric quality yi mediuma alınca sorun düzeldi. aynı şekilde rdr2 dede buna benzer bir ayarı kapattım sorun düzeldi, konusunu da açmıştım forza ve cyberpunkta ışın izleme açınca oyun çöküyor kapatınca oyun açılıyordu. Sanırım kartın ışıklandırma ile ilgili birimlerinde sorun var cuda felan diye geçiyor sanırım ben öyle yorumluyorum.
Cuda değil fakat beslemelerinde sıkıntı olabilir. Fiziksel arıza var gibi gözüküyor.

RSR ayariyla böyle hatalar giderildiğini gördüm ama arkadaşın dediği gibi monitör bağlantı kablosu vs de olsa her zaman olur RAM de ya da ekran kartinda olduğunu dusunuyorum. 3DMark FurMark'la deneseniz daha iyi denediğiniz CPU bazlı benchmark.

RSR ayariyla böyle hatalar giderildiğini gördüm ama arkadaşın dediği gibi monitör bağlantı kablosu vs de olsa her zaman olur RAM de ya da ekran kartinda olduğunu dusunuyorum. 3DMark FurMark'la deneseniz daha iyi denediğiniz CPU bazlı benchmark.
3dmark sanırım ücretliymiş,furmark testini ilk mesaja yüklemiştim hocam garip bişey gerçekten. Şimdi memtest ile ramleri test edicem sorun çıkmaz direkt asus yetkili servisine vericem kartı.

Nette elimizde kart kalmadı deyip iade yapıyorlarmış çok yazıya denk geldim, o şekilde bir yaklaşım olursa ben iade istemediğimi nereye bildirebilirim?

Arayıp anlat derdini, değişim istediğini söyle. Eğer değiştiremeyiz elimizde bu karttan kalmadı derlerse tüketici hakem heyetine başvur. e-Devlet'te.

3DMark sanırım ücretliymiş, FurMark testini ilk mesaja yüklemiştim hocam garip bir şey gerçekten. Şimdi Memtest ile RAM'leri test edeceğim sorun çıkmaz direkt ASUS yetkili servisine vereceğim kartı.

Bu senin çözmen gereken bir şey değil. Değişim yapmak zorundalar, bitti diyorlarsa bir üst modelini vermek zorundalar.

Üst modelini vermeli gibi bir cümleyi ilk defa duydum. Bence senden ilk defa kendisinden duydun. Yeni kart vermezler, üç kuruş para iadesi yaparlar. THH dediğin olay adamı belki aylarca yıllarca uğraştıracak ve bu adam bu süreçte bozuk ürünü kullanmaya devam edecek. Her türlü kayıp yaşayan taraf olacak.

Ben bizzat geçen sene İtopya'ya karşı THH kazandım bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın araştırın öyle gelin derim. Kazandığım hakem heyetini ise burada paylaştım ardından monitör ile sorun yaşadım onu da verdim onu da kazandım. Konuya bakmak isterseniz burada. İtopya'ya karşı kazandığım tüketici hakem heyeti ve tüketici haklarımız

Anladım hocam gönderip bir sonucu görmek gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca konuda anlatabildiğim kadarıyla yazılımsal bir şey mi bu yoksa kartmı arızalı sizce?

Sistemi alırken öneri yapan arkadaşlar gelin konuyla ilgili bi fikir beyan edin da.
Bence kart problemli.

Kart için yapilabilecek herhangi birşey yok mu arkadaşlar önce biseyler deneyip oyle göndersem garantiye?

@claus
Hocam pek yok açıkcası. Donanımsal arıza söz konusu. İadeye gönder ve bence para iadesi asla kabul etme. Aynısı ile veya muadili ile değişim kabul et. Para iadesi yapmak iserlerse bence THH git kesinlikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı