RX 6700XT sistem kendini kapatıyor

dngrmemo61

Attopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 8 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C16 siyah RAM - CMK8gx4m1D3
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 870 500GB
Ekran kartı
Rx 6700 xt
Anakart
Asrock b450M-hdv R.04
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba.
Sistem yükseltme ediyorum, yeni PSU, yeni işlemci, yeni ekran kartı aldim. Daha önce sistemde kullandiğim anakart ve RAM'lerimi değiştirmedim.

PSU Sharkoon 750W +80 Gold Plus yeni.
Power color RX 6700 XT yeni.
Ryzen 5 5600 yeni.

ASRock B450M-HDV r4.0

Corsair Vengeance LPX 8 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C16 siyah RAM - CMK8gx4m1D3000C16​

Sistemi upgrade etmeden önce Ryzen 5 2600 ve Sapphire RX570 ITX Pulse XMP ile 2933 MHz RAM'leri de kullaniyordum, işlemci yere düştü pın yamulttu daha sonra düzelttirdim,2. RAM sistem görüyordu ama bellek hafizasinda kullanibilir 7.9 diyordu ve XMP actiğim da PC'ye görüntü vermiyordu, ben de tek RAM takip XMP açarak 1 sene problemsiz kullanabiliyordum. Daha sonra Ryzen 5 5600 taktim 2. RAM taktim XMP actiğim da PC aciliyor ve RAM'leri okuyor, Memtest ve Windows bellek tanilama (2133 MHz) yaptim hiçbir sorun algilanmadi. Ama oyunlara girdiğim de PC kendini birden kapatiyordu. Daha sonra PSU değiştirdim ve Sharkoon SS 750W 80+ Gold aldim, kapanma sorunu geçmedi. Benchmark testi yaparken 7-8 saniye sonra C yine kendini kapatti. RAM hizlarini 2666 düşürdüm, benchmark testini yaptim PC kapanmadi, ama oyuna girince kapanma devam etti. En sonun da PC format attim, BIOS'u tek tek Update ettim ve son sürüm de, tüm driverlari güncelledim, bench mark testine bu sefer tek RAM takip XMP açıp test ettim ve testi bitirdi,2. RAM taktim sadece RAM hizlarini 2933 çektim, benchmark testinde 10 saniye sonra PC kendini kapatti.

Yardimlarinizi bekliyorum.

Sorunun kaynağı ram sanırım,bu ramlerin chipleri kalitesiz oluyor.
Başka ram ile deneme şansınız var mı?
Samsung çipli. 2 yil xmp de kullandim hic sorun yaşamamiştim,malesef başka ram yok,ama ramleri tek tek 2 slotta da denedim,sistem göruyor ve mavi ekran ya da resetleme gibi durum olmadi.

İkisini takıp XMP kapatınca sorun oluyor mu?
2 sini takip stock 2133 de benchmark testini bitiriyor,ama 2666 ve üzerinde test başladiktan 10 saniye sonra kapatiyor. Memtest yaparken de stock hizda yapti ama frekanslarini yukselttiğim de kapaniyor

Yardimci olabilcek kimse yok mu ?

Arkadaşlar, PC tekrar formatladim, BIOS en son sürüm de güncelledim, ekran karti driver guncelledim, Windows guncellestirmelerini hepsini denetledim ve guncelledim, Steam kurdum ve DotA 2 indirdim oyuna girdim, maç arattim oyun açıldı PC kendini hemen kapatti. CPU-Z'den işlemci stres testi yaptim maksimum 79 dereceye geldi, 7 dk boyunca problem olmadi, oyuna girince PC kendini kapatiyor. Yardimlarinizi bekliyorum

Sorunu kendim çözdüm, benim gibi sistemi olan arkadaşlar, anakartınizi değiştirin sorun çözülür. Anakart 4 pin güç girişli olduğu için, voltaj beslemesi yetersiz kalıyor ve PC kapaniyor. Tavsiyem 8 pin ya da islemciye OC yapacaksaniz B550 anakart tavsiyemdir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı