Çözüldü RX 6750 XT durduk yere ekran gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

883443

Picopat
Başlığı biraz yanlış atmış olabilirim ama şöyle açıklayayım ekran var normal kullanıyorum, oyun veya normal gündelik kullanım fark etmeksizin aniden ekran kartım devre dışı bırakılıyor Aygıt Yöneticisi üzerinden tekrar etkinleştiriyorum fakat ekran kartı sürücüsü vs. yok silinmiş oluyor tekrar yüklemek zorunda kalıyorum. Bayağı uzun süredir böyle. Ekran simsiyah oluyor ama o an ne yapıyorsam ses falan geliyor kasa çalışıyor, klavye ışığı falan çalışıyor CTRL+Shift+Windows+b yapıyorum tepki yok mecburen sürekli yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? SSD sağlığı ile alakalı bir durum olabilir mi? 1 yıl içerisinde bu değerlere düştü.

1739634782169.png

Çözüm
@İfa hocam neymiş hocam?
Bende bir ara benzer bir olay yaşamıştım durduk yere AMD kartım ile. Sonra yeni gelen güncellemede sorun olduğunu anladım eskisi sürüme dönünce sorunsuz kullanmaya devam ettim belki yardımcı olur.

Hocam direkt açılmıyordu sistem onu çözdüm. Ekran kartını slotundan çıkarttım ve RAM'leri çıkarttım güç tuşuna yaklaşık 1 dakika falan basılı tuttum sonra CPU üzerinden görüntü almaya çalıştım normalde karttada olsa HDMI CPU'da da olsa görüntü hiç gelmiyordu no signal falan demiyordu gidip denediğimde no signal hatası alınca GPU'mu takıp görüntü almayı denedim ve başarılı oldu sonuç.
No signal veriyor mu? Muhtemelen veriyordur.

Benzer hatayı ben yaşıyorum nadiren;

Size bunları öneririm:

• OCCT; Power AVX2 test ve 3D Adaptive, VRAM %100 testi hepsinde tek tek 30 dakika.
  • FurMark GPU testi, 30 dakika.
  • Memtest86 ile RAM testi.
Eğer OCCT ve FurMark sırasında da ekran giderse, sorun ekran kartında ya da PSU'dan olabilir.

@883443 ek olarak sorularım:

• Sıvı teması oldu mu?
  • Farklı bir ekran kartı ya da PSU ile denediniz mi?

Son düzenleme:
no signal veriyor mu?

Çok nadiren veriyor. Genelde monitör gene güçte kaldığını gösteriyor sağ altta ışığı yanmaya devam ediyor ama ekran gri veya siyah gibi bir tonda kalıyor.

Söylediğiniz testleri yapmıştım geçtiğimiz aylarda tekrar uygulamaları indirip yapıp sonuç eklemeye çalışacağım.

Sıvı teması oldu mu?

Hayır.

Farklı bir ekran kartı ya da PSU ile denediniz mi?

Hayır deneyebileceğim mevcut bir ekran kartı veya PSU yok elimde ama sağlam olduklarını biliyorum. Testlerde sorunsuz %100 kullanımda anormal bir değerlere çıkmadılar. Kartta hız aşırtma gibi bir konuda söz konusu değil standart geldiği gibi kullanıyorum.

@883443 eğer o uygulamalarda da sorun çıkmazsa, sorun yüksek ihtimal ekran kartıdır ama bu hata biraz yaygın ve eğer uygulamalarda da bu sorun olmazsa, çözüm yolunun ekran kartını değiştirmekten başka bir şey olduğunu düşünmüyorum genel olarak. Eğer sorun PSU'da ise (ki bu durum için sorunun PSU'da olma ihtimali düşük), PSU değiştirince de çözülebilir belki.

1739635632886.png

Alakasız olabilir eklediğim görsel ama bunlarla ilgili bir sorun olabilir mi? Ekran kartını Aygıt Yöneticisi üzerinden aktifleştirirken gördüm bunları Windows Update ile güncelleme sonrası bunlar gitmedi yani Windows tarafından güncellenmiyorlar. ASUS anakartım var sitesinden tüm sürücüleri indirdim ama hala gitmediler.

@883443 eğer o uygulamalarda da sorun çıkmazsa, sorun yüksek ihtimal ekran kartıdır ama bu hata biraz yaygın ve eğer uygulamalarda da bu sorun olmazsa, çözüm yolunun ekran kartını değiştirmekten başka bir şey olduğunu düşünmüyorum genel olarak. Eğer sorun PSU'da ise (ki bu durum için sorunun PSU'da olma ihtimali düşük), PSU değiştirince de çözülebilir belki.

Sonuçları ekleyeceğim hocam dediğiniz uygulamaları yüklüyorum şu anda.

Eki Görüntüle 2424588

Alakasız olabilir eklediğim görsel ama bunlarla ilgili bir sorun olabilir mi? Ekran kartını Aygıt Yöneticisi üzerinden aktifleştirirken gördüm bunları Windows Update ile güncelleme sonrası bunlar gitmedi yani Windows tarafından güncellenmiyorlar. ASUS anakartım var sitesinden tüm sürücüleri indirdim ama hala gitmediler.

Muhtemelen alakası yok.

Kod 43 mü veriyor sürücü silinince? Bende bazen no signal verince yeniden başlatınca sürücü silinebiliyor, kod 43 verebiliyor.

Muhtemelen alakası yok.

Kod 43 mü veriyor sürücü silinince? Bende bazen no signal verince yeniden başlatınca sürücü silinebiliyor, kod 43 verebiliyor.

Evet kod 43 hatası yazıyor ekran kartını aktif edip sürücüsünü yükledikten sonra hata vs. vermiyor. Bende sürekli sürücü siliniyor no signal, ekran donup kalması falan fark etmiyor. Alt Tab atarken ve ETS 2 oynarken çok rastlıyorum bu hataya. Konu oyunlardamı yoksa ekran kartındamı sonuçları eklediğimde bakacağız umarım ekran kartında sorun yoktur.

@Prime777 FurMark ayarlarım nasıl olmalı?

1739635946449.png

@883443 FurMark 1.38.1.0 öneririm.

Ayarlardan Xtreme Burn-in'i açın.

Muhtemelen bu testler biraz zaman kaybı, çünkü testlerde bir sorun olmayacağını, benzer şeyi benim yaşadığımı düşünüyorum.

Ben BIOS'tan Resizable BAR'ı kapatmıştım, ondan beridir no signal almıyorum, eğer sizde de varsa kapatın derim ama bence alakası yok bununla. Çünkü kapatmadan önce de genel olarak fazla almıyordum.

Kod 43 ve sürücü silinmesi genellikle oluyor, ekranın gitmesi ise çok nadiren mi oluyor? No signal hiç aldınız mı?

Ayarlardan Xtreme burn-in'i açın.

Muhtemelen bu testler biraz zaman kaybı, çünkü testlerde bir sorun olmayacağını, benzer şeyi benim yaşadığımı düşünüyorum.

Ben BIOS'tan rezisable Bar'ı kapatmıştım, ondan beridir no signal almıyorum, eğer sizde de varsa kapatın derim ama bence alakası yok bununla. Çünkü kapatmadan önce de genel olarak fazla almıyordum.

Kod 43 ve sürücü silinmesi genellikle oluyor, ekranın gitmesi ise çok nadiren mi oluyor? no signal hiç aldınız mı?

no signal aldım ama çok az aldım ekranımın donup kalmasına göre. 10-15 kere ekranım donup kalıyor veya siyah renge düşüp fare vs. hareket etmiyorsa no signal 2-3 defa anca oluyor buna göre.

Rezisable bar kapatırsam FPS'im çok düşer mi? BIOS ayarlarımda vardı görmüştüm.

Ayarlardan Xtreme burn-in'i açın.

Ben BIOS'tan resizable bar'ı kapatmıştım, ondan beridir no signal almıyorum, eğer sizde de varsa kapatın derim ama bence alakası yok bununla. Çünkü kapatmadan önce de genel olarak fazla almıyordum.

Kod 43 ve sürücü silinmesi genellikle oluyor, ekranın gitmesi ise çok nadiren mi oluyor? no signal hiç aldınız mı?

no signal yedim testte. 110 FPS'lerde %50 fan kullanımını aşmadan sabit 60-61 derecede görünüyordu. Sürücü tekrar silindi ekran kartı devre dışı kalmadı.

1739636747528.png

1739636756390.png

Ek olarak kod 31 verdi aktif ettikten sonra. Bu sorun FurMark testinde geldi bu arada.

Son düzenleme:
@883443 ben çok farklılık hissetmedim ben FPS konusunda.

En son ne zaman o durumu yaşadınız peki? Mesela 1 ayda kaç kere oluyor?

Bu tip sorunlar özellikle test uygulamalarında olmuyorsa biraz garip oluyor. Bu durumu ilk başta ben AMD'nin sorunu olarka düşünmüştüm ama no signal olayını NVIDIA kartında da yaşayanı mesaj olarak gördüm.

Ayrica, XMP ya da EXPO, eger aciksa kapatip deneyin.

Şu konulara bakin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı