Çözüldü RX 6750 XT durduk yere ekran gidiyor

• Konuyu başlatan ifa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 799
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ifa

Picopat
Daha fazla  
Başlığı biraz yanlış atmış olabilirim ama şöyle açıklayayım ekran var normal kullanıyorum, oyun veya normal gündelik kullanım fark etmeksizin aniden ekran kartım devre dışı bırakılıyor Aygıt Yöneticisi üzerinden tekrar etkinleştiriyorum fakat ekran kartı sürücüsü vs. yok silinmiş oluyor tekrar yüklemek zorunda kalıyorum. Bayağı uzun süredir böyle. Ekran simsiyah oluyor ama o an ne yapıyorsam ses falan geliyor kasa çalışıyor, klavye ışığı falan çalışıyor CTRL+Shift+Windows+b yapıyorum tepki yok mecburen sürekli yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? SSD sağlığı ile alakalı bir durum olabilir mi? 1 yıl içerisinde bu değerlere düştü.

1739634782169.png

Çözüm
@İfa hocam neymiş hocam?
Bende bir ara benzer bir olay yaşamıştım durduk yere AMD kartım ile. Sonra yeni gelen güncellemede sorun olduğunu anladım eskisi sürüme dönünce sorunsuz kullanmaya devam ettim belki yardımcı olur.

Hocam direkt açılmıyordu sistem onu çözdüm. Ekran kartını slotundan çıkarttım ve RAM'leri çıkarttım güç tuşuna yaklaşık 1 dakika falan basılı tuttum sonra CPU üzerinden görüntü almaya çalıştım normalde karttada olsa HDMI CPU'da da olsa görüntü hiç gelmiyordu no signal falan demiyordu gidip denediğimde no signal hatası alınca GPU'mu takıp görüntü almayı denedim ve başarılı oldu sonuç.
@ifa bir de OCCT 3D Adaptive dener misiniz? Bana kartin VRAM'inde problem yok ama baska bir seyinde problem varmis gibi geldi. % secip %100 yaptiniz mi VRAM'i?

Evet ilk açıldığında uygulama MB cinsinden seçmişti onu yüzdelik olarak seçtim ve %100 olarak ayarlayıp yaptım testi. 3D Adaptive testini yapıp sonucu ekleyeceğim.

3D Adaptive'de hangi ayarları yapmam lazım direkt başlatmalı mıyım? @Prime777

Yaptım testi 3-4. dakikada falan kapandı. no Signal'e düştü sonra bilgisayar kendini yeniden başlattı hiçbir şey yapmadım kasadan vs. kapatıp açmadım kendiliğinden oldu ekran kartı devre dışı kalmadı, sürücü silindi tekrar yüklüyorum.

1739640951322.png

Sen çok biliyon AMD...

Son düzenleme:
@ifa sorun cok yuksek ihtimal WattMan degil, bu yuzden undervolt yapmak gibi seylerle ugrasilmadan baska bir kart ile deneyip eger sorun kartta oldugu belli olunca karti elden cikartmak lazim bence, ama sorunu soyleyerek ve fiyat da dusurulmeli genel ikinci el piyasasina gore.

Yine de @turko35408 belki daha iyi oneri verebilir.

@ifa sorun cok yuksek ihtimal WattMan degil, bu yuzden undervolt yapmak gibi seylerle ugrasilmadan baska bir kart ile deneyip eger sorun kartta oldugu belli olunca karti elden cikartmak lazim bence, ama sorunu soyleyerek ve fiyat da dusurulmeli genel ikinci el piyasasina gore.

Yine de @turko35408 belki daha iyi oneri verebilir.

Allah belasını versin böyle işin o zaman. Zamanında 10000₺ verdiğim kart durduk yere ne darbe ne herhangi bir sıvı teması falan olmadan bozuluyorsa bir şey demek istemiyorum, sadece rezillik. Satıcı markaya yönlendiriyor markada bizim problemimiz değil diyor. Kart büyük ihtimalle elimden çıkmaz çıksa bile en ölü fiyata gider herhalde. Ben üzerine ekleyip 4070 Ti falan alırım diye düşünmüştüm.

Allah belasını versin böyle işin o zaman. Zamanında 10000₺ verdiğim kart durduk yere ne darbe ne herhangi bir sıvı teması falan olmadan bozuluyorsa bir şey demek istemiyorum, sadece rezillik. Satıcı markaya yönlendiriyor markada bizim problemimiz değil diyor. Kart büyük ihtimalle elimden çıkmaz çıksa bile en ölü fiyata gider herhalde. Ben üzerine ekleyip 4070 Ti falan alırım diye düşünmüştüm.

Bence sen isini iyi bilen bir teknik servis varsa git ve karti incelesinler, belki de çip'inde bir sorun var ve bir sifir ekran kartindan daha ucuza tamir fiyati olabilir.

Garantisi varsa konu ac derim, belki de THH basvurunca ASUS Türkiye teknik servis ilgilenebilir.

Benzer sorunu aynı kartta yeğenim yaşamıştı. Kartı gönderdi yenisi geldi. @Prime777 hocamızın yazdıklarına ekleyeceğim pek bir şey yok.

O zaman en mantiklisi tamirciye gitmeden ve/veya kartin ici daha onceden acilmadiysa acmadan once ASUS garantisi varsa ve ASUS ilgilenmiyorsa THH basvurmak olabilir.

O zaman en mantiklisi tamirciye gitmeden ve/veya kartin ici daha onceden acilmadiysa acmadan once ASUS garantisi varsa ve ASUS ilgilenmiyorsa THH basvurmak olabilir.
Aynen hocam. Zira yapacak ya da deneyecek bir şey kalmamış.

Kartın içi açılmadı.

Benzer sorunu aynı kartta yeğenim yaşamıştı. Kartı gönderdi yenisi geldi. @Prime777 hocamızın yazdıklarına ekleyeceğim pek bir şey yok.

Bu süreç nasıl yapıldı? THH'ye başvurmam şart mı?

Bence sen isini iyi bilen bir teknik servis varsa git ve karti incelesinler, belki de çip'inde bir sorun var ve bir sifir ekran kartindan daha ucuza tamir fiyati olabilir.

Garantisi varsa konu AC derim, belki de THH basvurunca ASUS Türkiye teknik servis ilgilenebilir.

Bursa'da önerebileceğin var mı? Teknik servis falan. ASUS'un siteden yakın teknik servislere bakmaya çalışıyorum 404 veriyor site. Konu hakkında aydınlatırsanız çok sevinirim. Ne oyuna girebiliyorum ne şarkı dinleyebiliyorum bilgisayar sürekli kendini resetlemeye başladı.

Yeni konular

Geri
Yukarı