RX 6750 XT GPU kullanımı %-1

braxis47

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32 GB RAM
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG EVO PLUS 970 1TB
Ekran kartı
ASUS AMD RADEON RX 6750 XT
Anakart
Prime B450M-A II
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Selam. AMD Radeon ekran kartı kullanıyor PC ve arada bir anda donuyor. Fare çalışıyor ama tepki vermiyor. Google'da takılırken oluyor bu durum. Anlamadığım konu, ekran kartı burada %-1 gösteriyor sebebi nedir? Donma esnasında disk1 %0. teams açık ve kulandığımda bu sorun oluyor. Donduğunda esnada PC komple donuyor ve tepki vermiyor hiçbir şeye. Restart atıyorum daha sonra. MPO-GPU-FIX daha bunu tavisye ettiler ama bir düzelme olmadı.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
  • Ekran kartı AMD Radeon RX6750 XT.
  • İşlemci Ryzen 5 5600.
  • Anakart ASUS Prime B450M-A II.
  • 32 GB RAM.

Dosya Ekleri

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    247 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2024-08-02 104416.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-02 104416.png
    879,5 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran görüntüsü 2024-08-02 104428.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-02 104428.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 36
GPU kullanım oranı bir mutlak ölçektir. Yani sıfırdan aşağı değer alamaz. Öyle gösteriyorsa ölçüm alamıyordur. Bir yazılım hatası olabilir. Sebebini ve çözümünü bilmiyorum belki başka bir sürücü yükleyince düzelir. Ancak sistemin hiçbir şeye tepki vermeyecek şekilde kilitlenmesi çok tanıdık geliyor. RAM hatası olabilir. Memtest86 ile bellekleri teste sokmanı tavsiye ederim.

DDU ile GPU sürücüsünü kaldırıp en son çıkan WHQL Recommended sürücüyü kurun ve memtest86 testi yapın, RAM'lerde sorun olup olmadığını anlayabilmek için.

3 4 hafta önce bir teste sokmuştum kernel APC ending hatası vardı. Onun içi RAM'leri teste sokmuştum. Galiba bu RAM testi bayağı uzun sürüyor. En son 7 saate yakın sürmüştü. Dedikleriniz yapacağım. Tekrar buradan yazınca yardımcı olabilir misiniz?

3 4 hafta önce bir teste sokmuştum kernel APC ending hatası vardı. Onun içi RAM'leri teste sokmuştum. Galiba bu RAM testi bayağı uzun sürüyor. En son 7 saate yakın sürmüştü. Dedikleriniz yapacağım. Tekrar buradan yazınca yardımcı olabilir misiniz?
Elimizden gelen bir şey ise olmaya çalışırız. O testteki adımların yineleme sayısı değiştirilebiliyordu sanırım. Normalde kaçar kez yapıldığını hatırlamıyorum ama örneğin 5 yerine 1-2 tekrarlı olsa toplam süre kısalabilir. O kısmını tam hatırlamıyorum.

Teşekkürler tekrardan.

Selamlar
Biligisayarı Windows 11 çıkardım ama çıkarmadan önce tüm sürücüleri sildim. Ve bir daha donmadı 2 gündür sorunsuz şu an ama daha önce AI Suite hatası veriyordu yine düzelmedi o. ASUS yazdım bu konuyla ilgili. Galiba sorun Windows 11 de güncellemeden kaynaklı oldu bilemiyorum ama şu an sorunsuz kullanıyorum. Yardımınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı