RX 6750 XT sistemde Alt Tab atınca bilgisayar kendini yeniden başlatıyor

• Konuyu başlatan aTe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 427

aTe

Decapat
Daha fazla  
Radeon RX 6750 XT ekran kartım var. Oyun fark etmeksizin bir oyundan masaüstüne veya masaüstünden oyuna Alt Tab attığım zaman siyah ekran yiyorum ve ekranım cızırtılaşıyor. 4-5 saniye sonra PC kendini yeniden başlatıyor. Birçok driver denedim fakat çözüm olmadı. Sorunum nedir? Bilen yardımcı olursa sevinirim.

Bu sorun ürünü kullanmaya başladığınızdan beri var mı yoksa birden olmaya mı başladı?

Hocam sanıyorum önceki sürücüye geçmeyi denediniz değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya şimdi bir şey diyeceğim ama arkadaşlar yanlış anlayacak. 6700XT kullanıyorum ve uzun zamandır bu tarz şeylerle uğraşıyorum. Siyah ekranı şu bu derken denemediğim şey kalmadı. Windows sürümünü değiştireyim dedim. Windows 11 23H2 kullanıyordum ve 24H2'ye geçtikten sonra daha da arttı. En son gittim Windows 10 yükledim. 2 ay kadar oldu hiç sıkıntıyla karşılaşmadım. Eleştirebilirsiniz sorun yok ama kendi deneyimim bu şekilde.

Ya şimdi bir şey diyeceğim ama arkadaşlar yanlış anlayacak. 6700XT kullanıyorum ve uzun zamandır bu tarz şeylerle uğraşıyorum. Siyah ekranı şu bu derken denemediğim şey kalmadı. Windows sürümünü değiştireyim dedim. Windows 11 23H2 kullanıyordum ve 24H2'ye geçtikten sonra daha da arttı. En son gittim Windows 10 yükledim. 2 ay kadar oldu hiç sıkıntıyla karşılaşmadım. Eleştirebilirsiniz sorun yok ama kendi deneyimim bu şekilde.

Hocam AMD GPU'lar öyle bir kartki herkeste yaşanması muhtemel sorunlar var ama herkeste çözümü farklı. Dediğinizde eleştrilecek bir şey olacağını düşünmüyorum.

Sıcaklıklar ne alemde? En yeni sürücüyü mü kullanıyorsunuz? Sistemin kalanı nedir? C:\Windows\Minidump klasöründe yakın zamanlı oluşan dosya varsa Google Drive'a yükleyip paylaşın.

Bilgisayarı bugün formatlayıp en son sürücüyü kurdum fakat aynı sorunu yine şimdi yaptı, sıcaklıklarım 60 dereceyi geçtiğini hiç görmedim. Güncel en son sürücüyü kullanıyorum.

Kart oyunda veya normal sistemi kullanırken sorun yapmıyor da, sistem iki farklı eylem/işlem arası geçiş sırasında yapıyorsa, karttan çok Ram'lerinizi sorgulayın. Veriyi Ram'den çekerken hata alıyor olabilir ya da Ram'lerin hızı veya gecikme oranları kararsızlık yapıyor olabilir.

Benim de tahminim o yönde, Windows 10 kullanırken bu tarz sorunları hiç yaşamazdım. Fakat şimdi insanı sogutur derece olmaya başladı. Denemekte fayda olur mu Windows 10'a geçmenin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı