RX 6800 ekran kartı için yapılacak testler nelerdir?

MehmetSLH

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, şu sıralar ekran kartımdan şüpheleniyorum. Oyunlarda akıcılık sorunu, takılmalar vb. FurMark ile test yapmıştım 1 ay önce 61 dereceyi geçmiyordu ve şimdi ise hangi zorlayacak testi yapabilirim? OCCT indirdim fakat bir şey anlamadım, teşekkürler.

Akıcılık sorunu ve takılmalar alt donanımlardan daha çok çıkar. Ekran kartı zincirin son halkasıdır.

RAM için Memtest yaptım bir şey çıkmadı işlemci için Intel Processor diagnostic tool indirdim temiz çıktı SSD için Kingston Manager ve CrystalDiskInfo indirdim temiz çıktı şüphelenecek başka bir parça kalmadı hocam tabii yazılım sorunu da olabilir.

RAM için Memtest yaptım bir şey çıkmadı işlemci için Intel Processor diagnostic tool indirdim temiz çıktı SSD için Kingston Manager ve CrystalDiskInfo indirdim temiz çıktı başka bir parça kalmadı hocam şüphelenecek yazılım sorunu da olabilir tabii bilemiyorum.

Oyunlarda akıcılık ve takılma sorunu yaşıyorsan ilk önce minumum, %1 low ve %0.1 low FPS değerlerini kontrol etmelisin buna donanımların mı sebep oluyor yoksa arka planda her şey tıkır tıkır çalışırken senin gördüğün görüntüye etki eden bir sorun mu var diye.

Furmark, OCCT bunlar stres testleridir aradığın soruya cevap vermez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyunlarda akıcılık ve takılma sorunu yaşıyorsan ilk önce minimum, %1 Low ve %0.1 Low FPS değerlerini kontrol etmelisin buna donanımların mı sebep oluyor yoksa arka planda her şey tıkır tıkır çalışırken senin gördüğün görüntüye etki eden bir sorun mu var diye.

FurMark, OCCT bunlar stres testleridir aradığın soruya cevap vermez.

Mafia 2 Definitive Edition da MSI Afterburner çalışmıyor onu nasıl yapabilirim deli gibi takılıyor oyun.

Mafia 2 Definitive Edition da MSI Afterburner çalışmıyor onu nasıl yapabilirim deli gibi takılıyor oyun.

Riva Tuner'dan Application Detection Level "high" yapmayı dene bir de.

Screenshot_5.jpg

Riva Tuner'dan application detection level "high" yapmayı dene bir de.

Eki Görüntüle 1642644

İşe yaramadı ama aynı sorun GTA 5 de de oluyor onun değerleri nasıl peki:

GTA 5.png

Şu sorundan bıktım ya bir halledemedim gitti ben yazılım kaynaklı düşünüyorum sence problem nedir? @Recep Baltaş a sordum %0.1 ve 1 FPS ne alemde diye sordu daha da cevap vermedi.

İşe yaramadı ama aynı sorun GTA 5 de de oluyor onun değerleri nasıl peki:

Eki Görüntüle 1642653

Şu sorundan bıktım ya bir halledemedim gitti ben yazılım kaynaklı düşünüyorum sence problem nedir? @Recep Baltaş a sordum %0.1 ve 1 FPS ne alemde diye sordu daha da cevap vermedi.

Değerler iyi görünüyor. Nasıl bir takılma yaşıyorsun mesela video kaydı alarak oyna, sonra o video kaydını aç izle bakalım akıcı mı yoksa orada da var mı.

Değerler iyi görünüyor. Nasıl bir takılma yaşıyorsun mesela video kaydı alarak oyna, sonra o video kaydını aç izle bakalım akıcı mı yoksa orada da var mı?

Mafia da kaydı aldım baktığımda oynadığımda daha akıcı görünüyor videoda da bildiğiniz takılıyor hocam şunu da fark ettim 2 oyunda da kaplamalar geç yükleniyor belki bu yüzdendir.

Mafia da kaydı aldım baktığımda oynadığımda daha akıcı görünüyor videoda da bildiğiniz takılıyor hocam şunu da fark ettim 2 oyunda da kaplamalar geç yükleniyor belki bu yüzdendir.

Hangi SSD, HDD var sistemde kaplamaların geç yüklenmesine neden olabilecek en yavaş donanım bu. RAM'ler hızlıdır, VRAM ise anlatmaya gerek yok hepsi içinde en hızlısı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı