Çözüldü RX 6800 sistem 0xC000A003 mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheDexter27

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.
Elbette, her zaman sorabilirsiniz.

Sorunun çözüldüğünü düşünüyorsanız sisteme raporlayabilirsiniz.

Merhaba rahatsiz ediyorum kusura bakma, birkaç saat önce bir mavi ekran yedim;

Birkaç gündür normal kullandım bir sorunla karşılaşmadım, aralıksız 9-10 saat birkaç oyun ve normal gündelik programları (YouTube, Discord vb) kullandım bir sorun olmadı.

Ancak the final adlı oyunu oynarken Alt Tab yaptım ve Xbox App'i açtım (Gears of War betasını indiriyordum) ardından uygulamanın bildirim kısmına bakarken BSoD oldu. Isı izlenceleri açıktı. CPU ve GPU 65 derecenin hep altındaydı, anormal gözüken tek şey indireceğim betanın yüklenebilmesi için yeterli alan olmadığını gördüm Xbox App'ında ve işte sonrası malum.

Minidump'ta benzeri bir hata kodu görmedim ki pek anlamam, sizce sorun neden kaynaklaıyor ya da bu bir kerelik rastgele bir BSoD mi?

Şimdiden uzun uzun yazdığım için kusura bakmayınız, teşekkür ederim ve iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
14618 olan değeri. 28000 yap ve uygula. Sistemi kapat ve sonra açıp sistemi test edip gelişmeleri bildirin.
Elbette.

@TheDexter27 yeniden merhaba.
Mesajlarınız bana ulaşmadı, önceki cevaplarımı gezerken fark ettim.

VRAM testi sıkıntısız çıkmış. Donanımsal bir sorun yok gibi.

3D Adaptive testinde hatanın çıkma sebebi önceki analizimizle aynı görünüyor. Raster (ızgara) görüntü oluştururken hazırda kullanılmayı bekleyen kaynak (Marshall) yönetimiyle alakalı bir sıkıntı var.

Sürücü problemi olduğuna artık emin gibiyim.

Merhaba inanın bunu duyduğuma çok sevindim, umarım donanımsal bir hata yoktur.

2 gün önce format attım ve Windows 10'a geçtim. Emin değilim ancak hatanın sebebi nedense Windows 11 24H2 gibi duruyor bana göre. (BSoD'ler 24H2'den sonra çok olmaya başladı.)

Şimdilik birçok kez oyun indirirken (Xbox App üzerinden), normal kullanımda hata rastgele zamanlarda kendim restart atıyorum PC'ye, şimdilik mavi ekran almadım. En az 7 gün kullanıp öyle size mesaj atmak istemiştim cünkü genelde ort. 7 gün içinde en az 1 BSoD oluyor.

İnanın ki çok müteşekkirim her şey için, umarım sizleri rahatsız etmemişimdir bu 3 haftadır.
İyi günler dilerim.

Rica ederim ne demek🙂

Benim için de gerçekten değişik ama eğlenceli bir süreç oldu.
Bu arada format sonrasında hangi sürümü kurdunuz bilgisayara?

@TheDexter27
Yani kendim için stresli ancak kesinlikle değişik bir süreçti.

Windows 10 Pro 22H2.

Sistem kısmında bunlar yazıyor. Acaba sorduğunuz bilgiler bunlar mı yoksa başka bir yerden mi bakmam gerekiyor?

Yani kendim için stresli ancak kesinlikle değişik bir süreçti.

Windows 10 Pro 22H2.

Sistem kısmında bunlar yazıyor. Acaba sorduğunuz bilgiler bunlar mı yoksa başka bir yerden mi bakmam gerekiyor?

1750963000922.png

Aygıt Yöneticisi üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Veya AMD'nin sürücü yönetim uygulaması üzerinden (Adrenalin olması gerekli.) de sürücü sürümünü görebilirsiniz.

25.6.1 sürümünün yani en güncel WHQL sürücünün kurulu görünmekte.

Cihazınızı 2 gün gözlemleyelim aynı şekilde.
Olumlu/olumsuz bir dönüt verebilirseniz memnun olurum.

@TheDexter27

25.6.1 sürümünün yani en güncel WHQL sürücünün kurulu görünmekte.

Cihazınızı 2 gün gözlemleyelim aynı şekilde.
Olumlu/olumsuz bir dönüt verebilirseniz memnun olurum.

@TheDexter27
Merhaba, iyi günler dilerim.
Şimdilik bir BSOD veya aniden reset atmadı ancak Güvenirlik geçmişinde şöyle bir hata gördüm, o vakit PC'i kullanıyordum ve eğer reset yada BSOD olsaydı görürüdüm o yüzden garip geldi;
Ekran Alıntısı.PNG

Onun dışında bu hata olduğu vakit ne Event kısmında ne de minidump klasörürende bir şey var o yüzden şimdilik 1 seferlik windows bazlı olarak sayacağım. İleri tarihte farklı bir şeyler olursa buraya yazarım.

Çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Merhaba yeniden.

Son görsele göre AMD Crash Defender servisi çalışmış.
Muhtemelen çökmeden kurtardı sistem.

Ne yaşandığına dair bir gözlem yapabilmek adına Sistem ve Yönetim Olayları kısımlarını iletebilmeniz mümkün müdür?

@TheDexter27

Merhaba yeniden.

Son görsele göre AMD Crash Defender servisi çalışmış.
Muhtemelen çökmeden kurtardı sistem.

Ne yaşandığına dair bir gözlem yapabilmek adına Sistem ve Yönetim Olayları kısımlarını iletebilmeniz mümkün müdür?

@TheDexter27

Buyrun istediğiniz 2 kısım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı