RX 6800 sistem vs 3060 Ti sistem

Yarın sistem alacağım o kadar sistemi eledim kaldı geriye 2 sistem.
Oynadığım oyunlar: PUBG, Valorant, CS:GO, GTA 5 tarzında oyunlar.
Hangisi daha iyi performans verecektir?

RX6800 sistem: TECHNOPAT-TN3 / INTEL i5-12400F / ASUS Radeon TUF RX 6800 GAMING OC 16GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

RTX3060 Ti sistem: ANNA-GARDAS / INTEL i5-12400F / ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
6800'lü sistemle arkdaşım 500fps alıyor valorantta.

Oyun oynarım keyfim isterse yayın açarım ama benim için önemli olan sorunsuz olması AMD biraz korkuttu ortamda dedikodular geziyor AMD ekran kartları sorunlu NVIDIA al geç kafan rahat olsun gibisinden.
Haksız değiller. Nvidia kullanırken yaşamadığım sorunları RX 6800 XT kullanırken yaşadım. Ama baş ağrıtan sorunlar olmadı benim için. Oyun oynarken hiç problem yaşatmadı ama bu kartların tarayıcılarla bir alıp veremediği var. Özellikle Chrome kullanırken siyah ekran gelme olayı ile çok kez karşılaştım. O yüzden Firefox'a geçtim. Firefox'un da son sürümünde benzer problemler başlayınca bir önceki sürüme düşmek zorunda kaldım. Şu an sorunsuz kullanıyorum fakat güncel bir tarayıcı kullanmak için AMD'nin sürücü güncellemesiyle sorunu çözmesini beklemem gerekiyor.(Sorunun farkında oldukları sürücü notunda yazıyor fakat 1 aydır böyle.) Chrome kartı aldığımdan beri problemli, sanırım düzelmeyecek :D. Kartı alalı 5-6 ay oldu. Bu tarz problemleri kafaya takacaksanız hiç almayın bence.

6800'lü sistemle arkdaşım 500fps alıyor valorantta.
İki kart da bu oyunda tam gücünü gösteremez. İşlemcisi iyi olduğu için o değerleri alıyordur. 3060 Ti ile oynasa aynı işlemciyle gene aynı değerleri alırdı. Yanıltıcı olmaması adına düzeltiyorum.

Haksız değiller. Nvidia kullanırken yaşamadığım sorunları RX 6800 XT kullanırken yaşadım. Ama baş ağrıtan sorunlar olmadı benim için. Oyun oynarken hiç problem yaşatmadı ama bu kartların tarayıcılarla bir alıp veremediği var. Özellikle Chrome kullanırken siyah ekran gelme olayı ile çok kez karşılaştım. O yüzden Firefox'a geçtim. Firefox'un da son sürümünde benzer problemler başlayınca bir önceki sürüme düşmek zorunda kaldım. Şu an sorunsuz kullanıyorum fakat güncel bir tarayıcı kullanmak için AMD'nin sürücü güncellemesiyle sorunu çözmesini beklemem gerekiyor.(Sorunun farkında oldukları sürücü notunda yazıyor fakat 1 aydır böyle.) Bu tarz problemleri kafaya takacaksanız hiç almayın bence.

İki kart da bu oyunda tam gücünü gösteremez. İşlemcisi iyi olduğu için o değerleri alıyordur. 3060 Ti ile oynasa aynı işlemciyle gene aynı değerleri alırdı. Yanıltıcı olmaması adına düzeltiyorum.
Hayır bir diğer arkadaşımda 3060 ti aldı onun 420 fps. Ne demek aynı değeri alırdı , 4090 taksaydık onda da mı 500 fps alacaktık ?

6800 3060ti'dan üstün bir kart. Ayrıca ASUS güvencesiyle alıyorsun. Tek sorun 6800X büyük, takarken önce fanları söküp taktıntan sonra fanları yerine oturtman lazım.

Hayır bir diğer arkadaşımda 3060 ti aldı onun 420 fps. Ne demek aynı değeri alırdı , 4090 taksaydık onda da mı 500 fps alacaktık ?
Evet aynı değeri alacaktın çünkü işlemcinin kartı besleyebildiği kadar FPS alırsın. Örnek veriyorum RTX 3060 Ti'de %80 kullanım sağlayan işlemci 4090'da %25 kullanımı anca görür sonuçta aynı FPS'yi alırsın.

Örneğin ben 5600x kullanıyorum. GTX 970'ten RX 6800 XT'ye geçtim. Kart çok daha güçlü olmasına rağmen FPS değerlerim aynı kaldı. Çünkü iki kart da %99 kullanıma ulaşamıyor.

6800 3060ti'dan üstün bir kart. Ayrıca ASUS güvencesiyle alıyorsun. Tek sorun 6800X büyük, takarken önce fanları söküp taktıntan sonra fanları yerine oturtman lazım.
Bende 5600 ve 3060 var 485 FPS alıyorum?

6800X 3060ti dan her türlü üstün bir kart. Buna karşı çıkacak biri olduğunu da düşünmüyorum. 3060ti ayrıca çift fanlı gelmiş. Soğutma performansı olarak da 6800X daha iyi.

6800X 3060ti dan her türlü üstün bir kart. Buna karşı çıkacak biri olduğunu da düşünmüyorum. 3060ti ayrıca çift fanlı gelmiş. Soğutma performansı olarak da 6800X daha iyi.
Buna karşı çıkan yok zaten. Ayrıca 6800X diye bir kart yok. 6800'den bahsediyoruz ve 3060 Ti'den çok daha güçlü olduğunun farkındayız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı