RX 6800 sistemin RDR2 %1 ve %0.1 FPS değerleri nasıl?

İşletim sistemi
Windows 10
Monitörden ya da sıcaklıktan kaynaklı olabilir. Monitördense onun sebebini hiç bilmiyorum, sıcaklık ise onun oyun esnasında bir takibini yap thermal throttle başlıyor olabilir.

Bu yaptığın benchmark birkaç dakika sürüyor, Far Cry 5 için de "biraz oynadıktan sonra" dediğin için belki zamanla sıcaklığı çok yükselen bir donanım vardır.

Ayrıyeten kontrol ettim sıcaklıklarda bir problem bence yok işlemci 57 ekran kartı 61 dereceyi geçmiyorlar RAM olarak da Memtest yaptım hepsi 0 bulundu SSD de sağlıklı ve yanlış hatırlamıyorsam 45 derece idi monitörden şüphelenmeye başladım.

HDD de ise ondan. Dolayı takiliyor olabilir.

Oyun SSD de.

Hocam bana kalırsa temiz bir format atın Windows 10 olarak. Sürücüleri tekrardan kurun, yaptığınız test çok normal gözüküyor.

Düşünüyorum hocam gına geldi vallaha.

Ayrıyeten kontrol ettim sıcaklıklarda bir problem bence yok işlemci 57 ekran kartı 61 dereceyi geçmiyorlar RAM olarak da Memtest yaptım hepsi 0 bulundu SSD de sağlıklı ve yanlış hatırlamıyorsam 45 derece idi monitörden şüphelenmeye başladım.

Olabilir, bir de anakart modelin nedir?

Hocam dediğimi uygulayın temiz bir format ve tekrar, sürücü kurun. Bilgisayarıda evdeki televizyona, bağlayıp öyle deneyin birde. Bu arada monitörünüz nedir? Hz ayarları vesaire yapılı mı?

Olabilir, bir de anakart modelin nedir?

ASUS Prime B660 Plus D4

Hocam dediğimi uygulayın temiz bir format ve tekrar, sürücü kurun. Bilgisayarıda evdeki televizyona, bağlayıp öyle deneyin bir de. Bu arada monitörünüz nedir? Hz ayarları vesaire yapılı mı?

Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım hocam (TV biraz zahmetli olacak) monitör ASUS TUF VG27AQ1A Hz ayarlarından tutun G-Sync falan derken denemediğim ayar bırakmadım

ASUS Prime B660 Plus D4

Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım hocam (TV biraz zahmetli olacak) monitör ASUS TUF VG27AQ1A Hz ayarlarından tutun G-Sync falan derken denemediğim ayar bırakmadım
Masaüstünde sağ tık yaparak görüntü ayarlarında da en yüksek hz ayarı seçili değil mi hocam? Birde hdmi mı yoksa dp ile mi bağlanıyorsunuz?

ASUS Prime B660 Plus D4.

VRM'leri alev alacak bir model de değil. Sıcaklıklar düzgün, performans değerleri düzgün. Senin bu testine çok benzer bunu yapmıştım mesela hiç takılma hissi yaşamadım. Aynısını Borderlands 3 ile yaptığımda takılma hissi oluyordu, ki bu oyun kaynaklı sorundu o zaman %1 low FPS 5'lere kadar düşüp %0.1 low 1 FPS oluyordu. "Low" FPS'leri tek haneli aldığında zaten takılmanın oyun ya da sistem kaynaklı olduğunu biliyorsun. Senin durumunda ise bunlar kafadan eleniyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Masaüstünde sağ tık yaparak görüntü ayarlarında da en yüksek Hz ayarı seçili değil mi hocam? Bir de HDMI mı yoksa DP ile mi bağlanıyorsunuz?

Evet hocam en yüksek de en alttan da denedim işe yaramadı DisplayPort ile bağlanıyorum.

VRM'leri alev alacak bir model de değil. Sıcaklıklar düzgün, performans değerleri düzgün. Senin bu testine çok benzer bunu yapmıştım mesela hiç takılma hissi yaşamadım. Aynısını Borderlands 3 ile yaptığımda takılma hissi oluyordu, ki bu oyun kaynaklı sorundu o zaman %1 Low FPS 5'lere kadar düşüp %0.1 Low 1 FPS oluyordu. "Low" FPS'leri tek haneli aldığında zaten takılmanın oyun ya da sistem kaynaklı olduğunu biliyorsun. Senin durumunda ise bunlar kafadan eleniyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben çok şaşırdım böyle bir olaya darboğaz falan da söz konusu değil format attıktan sonra da düzelmezse artık kesinlikle monitörde sorun vardır diyebiliriz değil mi hocam? CS:GO Rainbow gibi FPS oyunlarda yağ gibi akıyor RDR'ye gelince bir şeyler oluyor.

Ben çok şaşırdım böyle bir olaya darboğaz falan da söz konusu değil format attıktan sonra da düzelmezse artık kesinlikle monitörde sorun vardır diyebiliriz değil mi hocam? CS:GO Rainbow gibi FPS oyunlarda yağ gibi akıyor RDR'ye gelince bir şeyler oluyor.

Bu arada bu benchmark testini yaparken ekranda bir takılma hissi yaşadın mı? İstersen RDR2'yi test gibi kullanabilirsin, üst üste benchmark yap gözün de ekranda olsun bu %1 low ile %0.1 FPS'in makul değerlerde çıkarken o takılma oluyor mu olmuyor mu diye.

Bir seçenek de MSI Afterburner'ı benim o videoda yaptığım gibi kullanabileceksen oynarken test etmek. Benchmark testi ile normal oynanış arasında fark olabilir çünkü.

Bu arada bu benchmark testini yaparken ekranda bir takılma hissi yaşadın mı? İstersen RDR2'yi test gibi kullanabilirsin, üst üste benchmark yap gözün de ekranda olsun bu %1 Low ile %0.1 FPS'in makul değerlerde çıkarken o takılma oluyor mu olmuyor mu diye.

Bir seçenek de MSI Afterburner'ı benim o videoda yaptığım gibi kullanabileceksen oynarken test etmek. Benchmark testi ile normal oynanış arasında fark olabilir çünkü.

Hayır yaşamadım aslına tam tersi benchmarkta görüntü çok çok daha iyiydi yağ gibi akıyordu sizin diğer seçeneğiniz olan Afterburner'ı videodaki gibi nasıl yapabilirim ayrıca kaç dk /saat test etmem gerekir?

Hayır yaşamadım aslına tam tersi benchmarkta görüntü çok çok daha iyiydi yağ gibi akıyordu sizin diğer seçeneğiniz olan Afterburner'ı videodaki gibi nasıl yapabilirim ayrıca kaç dk /saat test etmem gerekir?

Şimdi tek tek anlatayım sana, bu benim kullandığım tarz. İlk önce MSI Afterburner'da izleme sekmesine girip benimkilerle aynılarını seçip altta "OSD'de Göster" kutucuğunu işaretliyorsun eğer değilse.

Screenshot_6.jpg

Screenshot_7.jpg

Screenshot_8.jpg

Screenshot_9.jpg

Screenshot_10.jpg

Şimdi gelelim max, avg, min, %1 low'ları nasıl göstereceğine çünkü burada ek ayar lazım. İlk önce bunları da diğeri gibi tik + OSD'de Göster yaptıktan sonra "Grup adını üzerine yaz" diyerek isimlendireceksin. Mesela "Framerate Avg" seçtiğinde bunu "FPS Avg" olarak isimlendirebilirsin, diğerleri de bu şekil. Örnek görsel atıyorum.

Screenshot_13.jpg

Sonra Benchmark sekmesine gelip burada iki tane tuş atacayacaksın. Oyun esnasında işlevsiz boş iki tuş seçsen yeterli benim gibi.

Screenshot_14.jpg

Şimdi nasıl doğru takip yapacağını göstereyim burası önemli. Tüm bunları atayıp ayarladıktan sonra önce uygula sonra da tamam deyip Afterburner'ı aşağı indir. Aç oyunu, gir bekleme ekranı falan bitsin bin atına sonra da "Begin recording" kısmına atadığın tuşa bas takibini yapmaya başla. Bu atadığın tuş önemli çünkü diyelim oyun yükleme yaptı doğal olarak %1 low FPS dibe vuracak, o tuşa tekrar bastığında tüm FPS'ler doğal haline dönüp tekrardan takip yapmana olanak sağlar.

Meslea ben şu anda Cyberpunk 2077'de menüye girdim gördüğün gibi saçma sapan FPS değerleri oldu.

Screenshot_15.jpg

Oyuna geri dönüp o atadığım tuşa bastım tekrar normale döndüler şimdi oynayıp FPS'i kontrol edebilirim doğru olarak. Sen de binersin atına sürersin takılma hissettiğinde bakarsın FPS dibe mi vurdu yanda ne oldu diye.

Screenshot_16.jpg

Detaylıca açıklamaya çalıştım, yapamadığın veya yanlış yaptığın bir şey olursa sorarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı