Hayır yaşamadım aslına tam tersi benchmarkta görüntü çok çok daha iyiydi yağ gibi akıyordu sizin diğer seçeneğiniz olan Afterburner'ı videodaki gibi nasıl yapabilirim ayrıca kaç dk /saat test etmem gerekir?
Şimdi tek tek anlatayım sana, bu benim kullandığım tarz. İlk önce MSI Afterburner'da izleme sekmesine girip benimkilerle aynılarını seçip altta "OSD'de Göster" kutucuğunu işaretliyorsun eğer değilse.
Şimdi gelelim max, avg, min, %1 low'ları nasıl göstereceğine çünkü burada ek ayar lazım. İlk önce bunları da diğeri gibi tik + OSD'de Göster yaptıktan sonra "Grup adını üzerine yaz" diyerek isimlendireceksin. Mesela "Framerate Avg" seçtiğinde bunu "FPS Avg" olarak isimlendirebilirsin, diğerleri de bu şekil. Örnek görsel atıyorum.
Sonra Benchmark sekmesine gelip burada iki tane tuş atacayacaksın. Oyun esnasında işlevsiz boş iki tuş seçsen yeterli benim gibi.
Şimdi nasıl doğru takip yapacağını göstereyim burası önemli. Tüm bunları atayıp ayarladıktan sonra önce uygula sonra da tamam deyip Afterburner'ı aşağı indir. Aç oyunu, gir bekleme ekranı falan bitsin bin atına sonra da "Begin recording" kısmına atadığın tuşa bas takibini yapmaya başla. Bu atadığın tuş önemli çünkü diyelim oyun yükleme yaptı doğal olarak %1 low FPS dibe vuracak, o tuşa tekrar bastığında tüm FPS'ler doğal haline dönüp tekrardan takip yapmana olanak sağlar.
Meslea ben şu anda Cyberpunk 2077'de menüye girdim gördüğün gibi saçma sapan FPS değerleri oldu.
Oyuna geri dönüp o atadığım tuşa bastım tekrar normale döndüler şimdi oynayıp FPS'i kontrol edebilirim doğru olarak. Sen de binersin atına sürersin takılma hissettiğinde bakarsın FPS dibe mi vurdu yanda ne oldu diye.
Detaylıca açıklamaya çalıştım, yapamadığın veya yanlış yaptığın bir şey olursa sorarsın.