RX 6800 ve R5 5600 sistem ile oyunlarda CPU kullanımı %100 oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

SulhCn

Hectopat
RAM
16
Ekran kartı
rx 6800
İşlemci
ryzen 5 5600
Arkadaşlar, selam herkese. Bende ekran kartı kullanımı genelde %70-80, işlemci ise %100; çoğu oyunda böyle ve anlık droplara sebep oluyor. Bu tarz bir konuyu şubatta tekrar açmıştım ve format atınca düzelmişti ama şu an hiç format atmak istemiyorum. İnternetim de çok iyi değil; zaten format atınca eziyet oluyor. Bu konuda bilgi sahibi biri yardımcı olabilir mi acaba?

Ekran kartı: RX 6800.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: 16.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, selam herkese. Bende ekran kartı kullanımı genelde %70-80, işlemci ise %100; çoğu oyunda böyle ve anlık droplara sebep oluyor. Bu tarz bir konuyu şubatta tekrar açmıştım ve format atınca düzelmişti ama şu an hiç format atmak istemiyorum. İnternetim de çok iyi değil; zaten format atınca eziyet oluyor. Bu konuda bilgi sahibi biri yardımcı olabilir mi acaba?

Ekran kartı: RX 6800.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
RAM: 16.

Darboğaz var sanki.

Boşta işlemci kullanımı ne kadar peki? Arka planda açık hangi uygulamalar var?
Oyun oynarken arka planda çok uygulama tutmuyorum; maksimum web ve WhatsApp oluyor.

Boşta işlemci kullanımı ne kadar peki? Arka planda açık hangi uygulamalar var?
Boşta 5-15 arası oluyor.

Bu kombinasyonun hakkı 2K, 1080p oynarsan darboğaz olur.
1080 oynuyorum 2k deneyeceğim şimdi.

Darboğaz var sanki.
Ama eskiden böyle bir şey yoktu sanki şimdi 2k ya alıp deneyeceğim.

Tekrardan selam. 2K çözünürlükte 20-30 dakika kadar God of War oynadım ve fark var, evet. Normalde %90-100 arası takılan işlemci kullanımı, şu an %60-85 arası ama genel olarak %80'de falan. Bu kadar yüksek olması normal mi yoksa ekstra bir sorun mu var acaba?

Son düzenleme:
Oyun oynarken arka planda çok uygulama tutmuyorum; maksimum web ve WhatsApp oluyor.

Boşta 5-15 arası oluyor.

1080 oynuyorum 2K deneyeceğim şimdi.

Ama eskiden böyle bir şey yoktu sanki şimdi 2K ya alıp deneyeceğim.

Tekrardan selam. 2K çözünürlükte 20-30 dakika kadar God of War oynadım ve fark var, evet. Normalde %90-100 arası takılan işlemci kullanımı, şu an %60-85 arası ama genel olarak %80'de falan. Bu kadar yüksek olması normal mi yoksa ekstra bir sorun mu var acaba?

Hayır darboğaz azalıyor, grafik ayarlarını ultraya almayı unutma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı