RX 6800 XT sisteme yüksek Hz monitör önerisi

Bütçe
9000 ₺

Halit Ildız

Kilopat
Katılım
21 Nisan 2015
Mesajlar
67
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. İmzamdaki sistem için belirttiğim bütçe dahilinde monitör önerilerinizi bekliyorum. Her oyunu oynamakla birlikte ağırlık olarak Valorant oynuyorum. RDR2, Cyberpunk, Frostpunk, Witcher 3, Horizon Zero Dawn, EU4, HOI4 gibi geniş yelpazede oyunlar da oynuyorum ama dönüp dolaşıp Valorant oynuyorum. O yüzden yüksek Hz yüksek çözünürlükten daha elzem benim için. Tercih ettiğim bir marka veya model yok sadece uzun zamandır ViewSonic kullanıyorum geçenlerde bir arkadaşım için LG monitör almıştık renk paletini aşırı beğenmiştim sonra benim ViewSonic sönük geldi bana. Ezcümle ViewSonic olmasa da olur.
Karışıklık olmaması açısından 2 3 bileşeni yazayım tekrar;
CPU: 5800x3D.
GPU: 6800 XT.
MB: X570 MSI Gaming Plus.
 
 
AOC ne zamandır benim de radarımda olan bir marka. 6000 küsur lira olduğu zamandan beri Akakçe'de takibindeyim. Sanırım "monitör deyince ASUS alacaksın" algısı yıkılıyor. @TheAltay @Pörfek
Zaten hocam. ASUS'un düşük bütçedeki çoğu monitörünün "ASUS en sağlamıdır ondan alayım" algısıyla satıldığını düşünüyorum.
 
Ağırlıklı olarak Valorant oynuyorsan Viewsonic XG2431 dışındaki monitörlere bakmanı pek önermem. PureXP teknolojisi gayet iyi çalışıyor, bu sebeple rekabetçi oyunlarda hareket bulanıklığı yok denecek kadar az seviyeye indirgeniyor.
 
2K çözünürlüğe geçmek istiyorum aslında. Oyun oynarken kullanacağım monitörler aynı zamanda iş bilgisayarıma da bağlı olacak. 27 inç monitörün Valorant'ta ne gibi eksisi olur ki? FPS düşüşü yaşayacağımı zannetmiyorum sistem hayvan gibi. Şu an oyunda Ultra ayarlarda 500 FPS üzeri alıyorum zaten. Düşse düşse 300 FPS civarına düşer yine monitörün çözünürlüğünün üstünde FPS almış olurum.
 

Geri
Yukarı