RX 6800XT sistemde anlık donmalar oluyor

Osman Varışlı

Femtopat
Katılım
2 Nisan 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Kingston 512gb m2 ssd
Ekran kartı
6800xt
Anakart
Rog strix b550 xe
İşlemci
Ryzen 5600
Herkese merhaba. Bir hevesle bir bilgisayar topladım fakat artık problemlerden dolayı soğudum bilgisayardan. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Öncelikle bilgisayarı aldığımdan beri anlık donmalar yaşıyorum. Özellikle Valorant, LoL gibi Riot Game oyunlarında oyunu alta alıp tekrar oyuna dönünce düzeliyor. İkinci problemim ise bilgisayarı açtığımda öndeki iki ARGB fanda 2 3 defa ışıklar gidip geliyor, sonra düzeliyor. Bugün ise monitor klavye mouse elektrik gelmedi. RAM'lerin yerini değiştirince düzeldi. Oyunlarda anlık droplar da yiyorum. Bilgili arkadaşlar bana bir çözüm uretirse çok mutlu olacağım.

Sistemim;
Ryzen 56000
ASUS ROG STRIX B550 Xe Gaming Wi-Fi
Red Devil RX 6800XT
XPG D41 4133 MHz RAM
Sharkoon cooler Zero 750W 80 Gold
Windows 10
 
Son güncellemeyi yaptınız mı? Amd'nin onda bir sorun olduğunu düşünüyorum ben ve bir arkadaşımda oyun esnasında anlık donmalar yaşıyorduk versiyon 23.3.2 yi yükleyince sorun giderildi.
Ramlerin yeri değişince biosdan hızını mhz değerini falan kontrol etmeni öneririm. Ek olarak ram kontrol testi yapabilirsin.
 
Son güncellemeyi yaptınız mı? AMD'nin onda bir sorun olduğunu düşünüyorum ben ve bir arkadaşımda oyun esnasında anlık donmalar yaşıyorduk versiyon 23.3.2'yi yükleyince sorun giderildi.
RAM'lerin yeri değişince BIOS'tan hızını MHz değerini falan kontrol etmeni öneririm. Ek olarak RAM kontrol testi yapabilirsin.

RAM'lerin yerini değiştirdim 1. Ve 3. Slota taktım fakat RAM MHz'sini değiştiremiyorum. Bostan profil 1 yapıp kaybedince bilgisayr kapanıyor ve 2 3 kere açılıyor ekran gelmeden elektrik kesiyor bunu 2 3 defa yaptıktan sonra açılıyor fakat ramlae 2666MHz olarak kalmış oluyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı