RX 6800XT WattMan Hatasından Dolayı İade Edilmeli mi?

HeilTurk

Kilopat
6800XT var geldiği hafta siyah ekrana düşüp WattMan hatası veriyordu. Hızlı başlatmayı kapatıp önerilen sürüm driver yükleyince bir süre yapmadı. Ay sonuna doğru format attım 2-3 defa daha verdi siyah ekrana düşüp. Bu WattMan değil driver crash şeklinde oldu. Zaten önerilen driver yüklüydü. Tekrar hızlı başlatmayı kapattım. DDU'dan sonra driveri tekrar yükledim. 2 gündür vermedi ama iyice kıl kaptım. Arkadaşlar Amazon'un 1 aylık iade süresinin dolmasına 1 hafta var. İade açtım ama daha göndermedim. Sizce iade edeyim mi biraz daha deneyeyim mi? Kafamı allak bullak etti. Aynı sistemle evdeki 1650'yi kullanıyordum, bayağıdır hiç sıkıntı çekmedim. Ondan önce de 1660 Ti kullandım. Yine sorun yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafamı allak bullak etti. Aynı sistemle evdeki 1650'yi kullanıyordum, bayağıdır hiç sıkıntı çekmedim.

GTX 1650 ile 6800 XT'nin güç ve kaynak tüketimi bir değil. Örneğin soruna PSU sebep oluyorsa bundan anlaşılmaz.

6800XT var geldiği hafta siyah ekrana düşüp WattMan hatası veriyordu. Hızlı başlatmayı kapatıp önerilen sürüm driver yükleyince bir süre yapmadı. Ay sonuna doğru format attım 2-3 defa daha verdi siyah ekrana düşüp. Bu WattMan değil driver crash şeklinde oldu. Zaten önerilen driver yüklüydü. Tekrar hızlı başlatmayı kapattım. DDU'dan sonra driveri tekrar yükledim. 2 gündür vermedi ama iyice kıl kaptım. Arkadaşlar Amazon'un 1 aylık iade süresinin dolmasına 1 hafta var. İade açtım ama daha göndermedim. Sizce iade edeyim mi biraz daha deneyeyim mi? Kafamı allak bullak etti. Aynı sistemle evdeki 1650'yi kullanıyordum, bayağıdır hiç sıkıntı çekmedim. Ondan önce de 1660 Ti kullandım. Yine sorun yoktu.

WattMan hatası driver problemi ve Sync uyuşmazlığından kaynaklanıyor. FreeSync kapatıp bir süre gözlemleyebilirsin AMD'nin gecikme önleme hariç hiçbir ayarını yapmana gerek yok adrenalin penceresinde.

Aynı şeyi ben de düşünüyorum, RX 6600 geleli 8 gün oldu ve bugün Cities Skylines oynarken Wattman hatası aldım. Diğer tüm ekipmanlarım kaliteli, driverım güncel. Sinerji'ye iade talebinde bulundum olumlu dönüş yaparlarsa iade etmeyi düşünüyorum. Üzerine biraz para koyup RTX 2060 alırım kafam rahat olur en azından.

Son zamanlarda AMD ekran kartlarıyla alakalı konular çok arttı. AMD Driver işinde yine s**mış sıvamış galiba. Foruma fazla girmememe rağmen günde 4-5 tanesi gözüme takılıyor. AMD'cilerin çektiği çileyi çeken başka bir topluluk yoktur. Ben olsam iade ederdim AMD'nin saçmalıklarıyla uğraşamam.

Bu işlerle derinlemesine uğraşmış bir babayiğit yok mu bu konuya son noktayı koyacak hala kararsızım DDU + önerilen driver temiz kurulum yaptım 3 gündür olmuyor kendini tekrara düşer mi tekrar şüphe içerisindeyim.

Buna benzer bir sorun yaşamıştım ve uzunca araştırmalarım sonunda izlediğim yolu anlatayım. WattMan hatası kullanıcılarda sadece AMD kartlarda sorun var sanılarak yayılmış bir bilgi kirliliği oluşmuş durumdaydı. Araştırmalarım sonucu sürücünün sadece AMD kartları değil tüm sistemi taradığını ve her hangi bir güç dalgalanması durumunda sistemi resetlediğini öğrendim. Kaliteli bir PSU ve stabil şebeke elekttiriği için voltaj regülatörü kullanmaya başladım. Bu işlemleri yaptığımda elimde RX580 vardı. Wattman hatasını o gün almaz oldum. Daha sonra RX5700XT karta geçtim ve 1 kere bile sorun yaşamadım. 3 sene kullandıktan sonra RX6900XT modele geçiş yaptım ve hala sorun yaşamamaktayım. Tabi ki bu yazdıklarım AMD sistemlerde sorun yok anlamına gelmiyor. Sadece izlediğim çözüm yolundan bahsettim. Hiç bir kullanıcı bilgisayarın detayını bilmek zorunda değil bu yüzden detay bilmeyen kullanıcıların AMD kartlara yönelmesini tavsiye etmiyorum.

Buna benzer bir sorun yaşamıştım ve uzunca araştırmalarım sonunda izlediğim yolu anlatayım. WattMan hatası kullanıcılarda sadece AMD kartlarda sorun var sanılarak yayılmış bir bilgi kirliliği oluşmuş durumdaydı. Araştırmalarım sonucu sürücünün sadece AMD kartları değil tüm sistemi taradığını ve her hangi bir güç dalgalanması durumunda sistemi resetlediğini öğrendim. Kaliteli bir PSU ve stabil şebeke elekttiriği için voltaj regülatörü kullanmaya başladım. Bu işlemleri yaptığımda elimde RX580 vardı. Wattman hatasını o gün almaz oldum. Daha sonra RX5700XT karta geçtim ve 1 kere bile sorun yaşamadım. 3 sene kullandıktan sonra RX6900XT modele geçiş yaptım ve hala sorun yaşamamaktayım. Tabi ki bu yazdıklarım AMD sistemlerde sorun yok anlamına gelmiyor. Sadece izlediğim çözüm yolundan bahsettim. Hiç bir kullanıcı bilgisayarın detayını bilmek zorunda değil bu yüzden detay bilmeyen kullanıcıların AMD kartlara yönelmesini tavsiye etmiyorum.
Fsp hydro g pro 850 w gold psu var onu da yeni aldım üstüne akım korumalı priz kullanıyorum evin güç dağılımında aşırı akım koruma rölesi de var bu sistemde daha önce 1660 ti gtx 1650 ve 6700xt(kısa süreli) kullandım böyle bir şeyi ilk defa yaşıyorum oyunlarda 1 defa oldu genelde alt tabtayken veya tarayıcı oynatma açıkken yapıyor bunu anlamış değilim ne melun bir şey kar neredeyse 1 aydır bende ilk hafta yaptı bazı önerilen ayarları yaptıktan sonra yapmadı formattan sonra bir daha yaptı aynı ayarları tekrar yaptım 3 gündür yapmıyor ama kıl ediyor insanı artık windowsun amd yi sabote etttiğini düşünmeye başladım güncellemeleri kapatıp interneti kesip ddu ile temizden kurulum yaptıktan sonra sorun yok gibi görünüyor 1 hafta daha test edip ona göre iade edicem sonuçları buraya yazarım.

İade şansım olsa ben iade ederdim sanırım. Böyle şeylerle uğraşmak yıpratıyor beni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı