RX 6900 XT garantiye verilirken nelerle birlikte gönderilmeli?

Lesser

Decapat
Merhaba,
Bir yıl kadar önce sahibinden üzerinden sıfır RX 6900 XT model bir ekran kartı satın aldım. Ekran kartını satın aldığım kişi kartı arena bilgisayar isimli bir firmadan almış ve üründe arıza olduğu için geri yolladığında firma ekran kartını yenisiyle değiştirip ona geri yollamış. Bana bu değişime ait e-irsaliye belgesini verdi ürünle beraber. Ekran kartı Doom Eternal oyununda 2K maksimum ayarlarda uncapped FPS'te 95 derecelerin üzerine çıktığı için bu üründe de ısınma sorunu oluştuğunu düşünüyorum. Arena bilgisayarı aradığımda ekran kartını fatura ile göndermemi söylediler. Elimde sadece garanti belgesi, e-irsaliye belgesi ve kullanım kılavuzları vs. var. Sadece bunları gönderirsem garanti için kabul edilir mi yoksa ürünü aldığım kişiden faturayı göndermesini isteyip öyle mi göndermeliyim? Fatura üzerinde benim adım yazmadığı için sorun çıkar mı?
Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı aldığın kişiye ulaş faturayı iste, fatura üzerindeki isim önemli değil. Kartı 1 yıl önce aldığını söyledin, ilk sahibi ne kadar kullandı da yenisiyle değiştirdiler? Garanti süresi devam ediyor mu?
İlk sahibi aldıktan hemen sonra rgb' nin çalışmadığını ve sıcaklıkları görünce garantiye yolladı. Garanti süresi 24 ay olduğu için devam ediyor olmalı. faturası elimde olmadığından elimde kesin bir süre yok. Aldığım kişiye ulaşıp faturayı yollamasını isteyeceğim.

Eğer değişim yerine para iadesi olur ise 1 sene önce aldığın kişiyle papaz olabilirsin çünkü para çekilen karta iade ediliyor yani aklınızda bulunsun.

Bunu ben seçemiyor muyum peki? Mesela para iadesi yerine kendisi veya misliyle değişim veya tamir talep edemez miyim?

Aşağı yukarı 6 7 ay önce bende 2.el bir ürünü garantiye göndermiştim ellerinde aynı ürün yoktu ve tamirde edilemiyordu ellerinde benzer üründe yok papaz olmuştum ilk kullanıcısıyla yeniden stok gelmesini bekleyebilirim veya misliyle başka ürün değişmi istiyorum dediğimde de servis çoktan para iadesi istedi bu saatten sonra bir şey yapamayın vs. vs. Dediler çok da uğraşmadım ancak THH ile bir şekilde yürütülebilir uzun iş o yüzden bundan sonra adıma faturalı ürün alıyorum 2.el almak yerine.

Üründe servis incelemesi sonucunda iade kararı çıkarsa veya talep ederseniz, satın alan ilk kişiye para iadesi olur. Haberiniz olsun hocam.

Bunu ben seçemiyor muyum peki? Mesela para iadesi yerine kendisi veya misliyle değişim veya tamir talep edemez miyim?
Seçim hakkı tüketicinin hocam. İade yerine değişim talep edebilirsiniz.

Satın aldığım kişiye sordum ve faturayı bulamadı. Sadece e-irsaliye, garanti belgesi ve kutunun üzerinde satın alım tarihi ve eski arızanın değişimle çözüldüğü yazılı olan kutuya yapıştırılmış bir barkodlu-seri numaralı kağıt var. Garantiye faturasız gönderemez miyim şimdi?

Satın aldığım kişiye sordum ve faturayı bulamadı. Sadece e-irsaliye, garanti belgesi ve kutunun üzerinde satın alım tarihi ve eski arızanın değişimle çözüldüğü yazılı olan kutuya yapıştırılmış bir barkodlu-seri numaralı kağıt var. Garantiye faturasız gönderemez miyim şimdi?
Gönderebilirsiniz. Seri numarasından garantisi çıkacaktır.

İade durumuna dikkat edin yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı