RX 6900XT sistemde 8K video takılıyor

Merhaba, YouTube üzerinden 8K videolar izlerken internet hızım fazlasıyla yetmesine rağmen, video aşırı donuyor izlenmiyor. Bu sorun neden kaynaklıdır, nasıl çözebilirim? Sistem özelliklerim aşağıdadır. 6900XT 8K video oynatamayacak kadar güçsüz mü?

• Anakart: ASRock X670e Steel Legend.
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X.
  • RAM: G.Skill Trident Z5 16x4 64 GB 6400MHz CL32.
  • Ekran kartı: AMD Sapphire Nitro+ RX 6900XT.

Sürücüler kurulu mu?

Merhaba, YouTube üzerinden 8K videolar izlerken internet hızım fazlasıyla yetmesine rağmen, video aşırı donuyor izlenmiyor. Bu sorun neden kaynaklıdır, nasıl çözebilirim? Sistem özelliklerim aşağıdadır. 6900XT 8K video oynatamayacak kadar güçsüz mü?

• Anakart: ASRock X670e Steel Legend.
  • İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X.
  • RAM: G.Skill Trident Z5 16x4 64 GB 6400MHz CL32.
  • Ekran kartı: AMD Sapphire Nitro+ RX 6900XT.

Ryzen 5 5600 RTX 3070 ile sorunsuz 8K video izleyebiliyorum donanımınız yeterli olması gerekli ancak yanlış anlamayın neden böyle bir arayış içerisindesiniz?

Bu konuda çözüm mesajı sorununuzun ne olduğunu açıklayabilir. Dediğim gibi video açıkken işlemci yüzdeliklerine bakın.

Ekran kartının yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Tüm sistem ve internet yeterli. Yazılımsal bir problem olabilir. Donanım hızlandırma vs açık mı? Farklı tarayıcıda denediniz mi?
Opera GX Kullanıyorum ayarlarda evet hızlandırma açık gözüküyor sistem nihai performansta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı