RX 7600 Ryzen 5 5600 sistemde düşük FPS

Katan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar 4 gün önce bir hazır sistem satın aldım Sinerji üzerinden vok adlı bilgisayara halihazırda kurulu gelen Windows'u silip temiz format atıp driverları chipsetleri BIOS sürümlerini güncelledim fakat aynı işlemcideki arkadaşım Ryzen 5 5600 de 4.4 GHz sabit çalıştırıyor Core Performance Boost kapalı olduğu halde stok soğutucu ile Max 70 dereceleri görürken ben Core Performance Boost'u açtığımda bilgisayar deliriyor anlık takılmalar oyun crashleri dereceler 80i buluyor aynı soğutucu ile 4.4GHz çalışıyor fakat ben arkadaşım gibi Core Performance Boost'u kapattığımda 3.5 GHz'i geçmiyor. Ve sıcaklıklar Max 65i görüyor ve en az 25 30 FPS kaybım oluyor takılmalar devam ediyor onun dışında sistemimde garip takılmalar mevcut neredeyse her girdiğim oyunda illaki bir hata çıkıyor ve ara ara crash yiyorum hiçbir şekilde çözemedim yardımlarınız için konuyu açıyorum teşekkür ederim.

Sistem:

Ryzen 5 5600.
MSI B550M Pro VDH Wi-Fi'siz
Sapphire RX 7600 OC.
G.Skill 32 GB(2x16) Ripjaws V 3200MHz.
DeepCool CC560 V2 700W 80+ tempered glass USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 okuma 6000 MB-yazma 4000 MB M.2 SSD.

Core optimizer ile undervolt yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim tam bilmediğimden soruyorum undervolt ile yüksek GHz düşük volt ile düşük sıcaklıklarda çalışıp aynı arkadaşım gibi performans alabilir miyim bu donma kasmalar vs de çözülür mü yani anlatamadığım bir yüzde 1'lik düşüşler var çok garip çözemedim o sorunuda AMD'deki G-Sync falan her şeyi kapattım her oyunda anlık FPS düşüşleri oluyor. RAM'leri test ettim SSD'yi test ettim ekran kartını test ettim problem gözükmüyor.

Core optimizer ile undervolt yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki gibi negative i 30 yaptım curve u açtım PBO limit disable ettim fakat hiçbir şey değişmedi Core Performance Boost'um kapalı bu arada.

Son düzenleme:
Arkadaşının ekran kartı da mı 7600? CPB'yi Auto konumuna getirirmelisin. -30'da sorun yaşarsan (crash vb.) -25 çek.

Onda RX 6600 XT var.

@fushigurotoji

1733396991915.png

İşlemcim 70 dereceyi geçmiyor oyunda işlemcim 4.50 GHz'lerde kullanım yüzde yüz değerler nasıl.

Son düzenleme:
Sonuçtan memnunsan böyle kalsın.

Dostum teşekkür ederim her şeyde test ettim problemim kalmadı sağ ol.

@fushigurotoji az önce cs 2 de crash yedim ardından the finalsa girdim unreal engine hataları aldım 25 e çektim yine çöktü şimdi 15 yaptım sıcaklık değerlerim yine 70 75 oldu problem olur mu​

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı