RX 7600 undervolt ve underclock zararlı mı?

Asil035

Centipat
Daha fazla  
Sapphire Pulse RX 7600 ekran kartım var, sistemi 3-4 hafta önce Vatan'dan hazır sistem olarak aldım. Baktım, oyunlara girince inanılmaz ısınıyor; VRAM'ler 90 derece, hotspot 100 derece ve GPU 82 dereceyi gördüm. Bu sıcaklıklar beni rahatsız etti. Undervolt ve underclock düşündüm ve normalde Core Voltage 1200, ben 900 yaptım ve Core Clock MHz normalde 2900, ben 1900 aldım. Sıcaklıklarda efsane düşüş oldu ama 20 FPS civarı kayıp aldım. Sıcaklıkların düşmesi daha önemli fakat bir sorun var; elektrik gidip gelince ve arada bir geri dönüyor, eski ayarlar. Undervolt ve underclock sıkıntı olur mu ve yapmasam o sıcaklıklarda sıkıntı olur mu? Resme bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• AMD Software_ Adrenalin Edition 20.07.2025 01_43_45.png
    AMD Software_ Adrenalin Edition 20.07.2025 01_43_45.png
    159,8 KB · Görüntüleme: 66
Sapphire Pulse RX 7600 ekran kartım var, sistemi 3-4 hafta önce Vatan'dan hazır sistem olarak aldım. Baktım, oyunlara girince inanılmaz ısınıyor; VRAM'ler 90 derece, hotspot 100 derece ve GPU 82 dereceyi gördüm. Bu sıcaklıklar beni rahatsız etti. Undervolt ve underclock düşündüm ve normalde Core voltage 1200, ben 900 yaptım ve Core clock MHz normalde 2900, ben 1900 aldım. Sıcaklıklarda efsane düşüş oldu ama 20 FPS civarı kayıp aldım. Sıcaklıkların düşmesi daha önemli fakat bir sorun var; elektrik gidip gelince ve arada bir geri dönüyor, eski ayarlar. Undervolt ve underclock sıkıntı olur mu ve yapmasam o sıcaklıklarda sıkıntı olur mu? Resme bakabilirsiniz.

Aga senin sistem undervolt değil ateş atıyor kasanın kapağını aç havadar bir yerde olması lazım undervolt biraz etki eder VRAM 90 derece sıkıntı.

Undervolt işlemi bir zarar vermez hatta doğru ayarı bulduğunuzda çok verimli bir işlemdir.

Dene yanıl yapmanız gerek, voltaja en uygun çekirdek saatini oyunlarda test ede ede deneyin, en stabil ayarı kaydedin.

Bunun için stress testi yazan yerin yanında içe aktar ve dışa aktar butonlarını kullanabilirsiniz. Stabil ayarları dışa aktararak, Radeon uygulaması sıfırlansa dahi tekrar içe aktararak kullanabilirsiniz.

VRAM'ler 90 derece, hotspot 100 derece ve GPU 82 dereceyi gördüm. Bu sıcaklıklar beni rahatsız etti.

GPU ve hotspot sıcakılığı sınırda, undervolt yaparak en azından 75 77 civarına GPU, 85-87 bandına da hotspotu çekebilirsiniz. Şahsen ben yazın undervolt yapıyorum, kışın overclock.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı