RX 7700 XT ekran kartına işlemci önerisi

Bütçe
Ekran kartı haricinde bütçem 30 35 bin TL

McGinty

Picopat
Daha fazla  
Herkese selam dostlar.

Mevcut sistemimde RX 5700 XT bulunmakta bense ekran kartımı yükseltmek istiyorum. Aklımdaki ekran kartı RX 7700 XT. Mevcut işlemcim ise R5 5600. darboğazı kapatmak için iki seçeneğim var ya işlemci almak ya da 2K monitör almak. 2K monitör olarak Samsung Odyssey G6 360Hz 0.03ms OLED monitörünü gözüme kestirmiştim fiyatı ise 25bin TL fakat 25bin TL bir monitöre vermek ve performans konusunda acaba da kalmak yerine Dell Alienware 27inç 360Hz 0.5ms FHD bir monitör (fiyatı 12.500) ve yanında işlemci olarak R7 5800x3D almayı düşünüyorum Samsung monitör fiyatına denk geliyor hemen hemen. RX 7700 XT yanına başka alternatifler var mıdır yoksa RX 7700 XT ve Ryzen 7 5800x3D iyi bir ikili mi önerilerinizi fikirlerinizi duymak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5600 işlemci 1080p çözünürlükte 7700 XT ile sizi üzmeyecektir. İşlemciyi değiştirmek ya da monitörünü 2K yapmak istersen bu bir tercih meselesi. Ama darboğazdan korkarak yapıyorsan gerek olmadığını bilmeni isterim.

Eğer 2K oyunculuğa geçmek istemiyorsan herhangi bir yükseltme yapmana gerek yok 5700XT bildiğim kadarıyla 3060 seviyesinde performans sunuyor. 7700XT alsan bile 1080P'de aşırı darboğaz olacağını sanmıyorum. Şimdilik sadece ekran kartı alıp ileride DDR5 sisteme geçmek çok daha mantıklı bence. Hatta en mantıklısı monitör hariç 30-35 bütçen varsa elindekini de satıp 40-45 civarına DDR5 4070 Super-7800XTLI bir sistem almak olabilir.

Ryzen 5600 işlemci 1080p çözünürlükte 7700 XT ile sizi üzmeyecektir. İşlemciyi değiştirmek ya da monitörünü 2K yapmak istersen bu bir tercih meselesi. Ama darboğazdan korkarak yapıyorsan gerek olmadığını bilmeni isterim.

Eğer 2K oyunculuğa geçmek istemiyorsan herhangi bir yükseltme yapmana gerek yok 5700XT bildiğim kadarıyla 3060 seviyesinde performans sunuyor. 7700XT alsan bile 1080P'de aşırı darboğaz olacağını sanmıyorum. Şimdilik sadece ekran kartı alıp ileride DDR5 sisteme geçmek çok daha mantıklı bence. Hatta en mantıklısı monitör hariç 30-35 bütçen varsa elindekini de satıp 40-45 civarına DDR5 4070 Super-7800XTLI bir sistem almak olabilir.

İlginiz için teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak, monitör olarak 360Hz düşünüyorum Valorant, CS, GTA 5, LoL ve ara sıra farklı oyunlar oynuyorum.
Bu oyunlarda R5 5600 rahat karşılar mı 360FPS'i? Dalgalanma olur mu yani 360FPS'in altına düşer mi?
Bottleneck calculator isimli sitede bakınca %11'lik bir darboğaz söz konusu. R7 5800x3D 96MB L3 önbelleğe sahip ve FPS konusunda beni üzmeyeceğini düşünüyorum. Tekrardan fikirlerinizi bilmek isterim. Laf kalabalığı yaptıysam kusuruma bakmayın sağlam bir şey yapmak istiyorum.

DDR5 sisteme geçmek konusunda ise emin değilim sistemim kısmen yeni 1,5 sene olacak ve aldığımız zaman bütçe kısıtlı olduğundan DDR4 almam gerekti. Ekran kartımı ısınmadan ötürü değiştirmek istiyorum. Değişim içinde onu besleyecek bir işlemci istiyorum haliyle. DDR5 sistemi düşünmedim değil çünkü neredeyse R7 5800x3D fiyatına R7 7800x3D var. Ama malumunuz 7800x3D AM5 ve benim sistemim am4. böyle bir değişim sizce değer mi? Ayrıca öneriler için çok teşekkür ederim değerlendireceğim.

Belirtmeyi unuttum. İtopya'da bir sistem bulmuştum 58000TL R7 7800x3D ve RX 7800 XT vardı. Ancak işlemci stoku tükenmişti ve oyun açısından sistemin değişime izin verdiği işlemciler pek içine sinmemişti belirtmek istedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5600 sadece Valorant'ta 360FPS civarı verebiliyor gibi gözüküyor ama dalgalanma var. %11'lik darboğazın çok fazla olduğunu düşünmüyorum 5500 ile 6700XT kullanıyordum. Hikayeli oyunlarda ayarları açtığım için sıkıntı olmuyordu. FPS oyunlarında daha fazla FPS ihtiyacım olduğu için 5700X geçmiştim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yapmak istediğiniz sistemde 2K'da böyle bir performans veriyor LoL, Valorant gibi oyunlarda 360FPS'i çok rahat verebiliyor.

Benim fikrime gelirsek şu anki parçalarınızı bilmiyorum ama 5800x3D için güzel bir soğutma ve güzel bir anakart gerekiyor. DDR5 geçip 7800x3D gibi önbelleği güçlü bir işlemcili sistem almak daha mantıklı geliyor bana.

5600 sadece Valorant'ta 360FPS civarı verebiliyor gibi gözüküyor ama dalgalanma var. %11'lik darboğazın çok fazla olduğunu düşünmüyorum 5500 ile 6700XT kullanıyordum. Hikayeli oyunlarda ayarları açtığım için sıkıntı olmuyordu. FPS oyunlarında daha fazla FPS ihtiyacım olduğu için 5700X geçmiştim.

Yapmak istediğiniz sistemde 2K'da böyle bir performans veriyor LoL, Valorant gibi oyunlarda 360FPS'i çok rahat verebiliyor.

Benim fikrime gelirsek şu anki parçalarınızı bilmiyorum ama 5800x3D için güzel bir soğutma ve güzel bir anakart gerekiyor. DDR5 geçip 7800x3D gibi önbelleği güçlü bir işlemcili sistem almak daha mantıklı geliyor bana.

Teşekkürler.
Sizlerden DDR5 sistem önerisi alabilir miyim?
Ekran kartı zaten belli 7700 XT alacağım.
Bir de R7 5800x3D ve R7 7800x3D önbellekleri aynı değil mi? Benchmarklarda bariz bir fark var ancak yine de kafam karışık DDR5 sisteme geçmek gerçekten iyi bir seçenek ama nasıl ederim nasıl toplamam lazım aklımda bir fikir yok. Sistem bulursanız görmek isterim bütçe 50000TL. Belki biraz daha esneyebilirim bütçede.

Teşekkürler.
Sizlerden DDR5 sistem önerisi alabilir miyim?
Ekran kartı zaten belli 7700 XT alacağım.
Bir de R7 5800x3D ve R7 7800x3D önbellekleri aynı değil mi? Benchmarklarda bariz bir fark var ancak yine de kafam karışık DDR5 sisteme geçmek gerçekten iyi bir seçenek ama nasıl ederim nasıl toplamam lazım aklımda bir fikir yok. Sistem bulursanız görmek isterim bütçe 50000TL. Belki biraz daha esneyebilirim bütçede.

Hazır sistemlere bakmadığım için çok öneride bulunamam. Emin değilim ama GTA, Valorant gibi oyunlarda NVIDIA kartlar daha yüksek FPS veriyor diye biliyorum ama dediğim gibi emin değilim araştırırsınız. Forumlarda bütçenizi yazıp güzel tavsiye verecek arkadaşlar vardır. İnternetten benchmarkları karşılaştırıp güzel bir tercih yapabilirsiniz bütçeniz iyi.

Hazır sistemlere bakmadığım için çok öneride bulunamam. Emin değilim ama GTA, Valorant gibi oyunlarda NVIDIA kartlar daha yüksek FPS veriyor diye biliyorum ama dediğim gibi emin değilim araştırırsınız. Forumlarda bütçenizi yazıp güzel tavsiye verecek arkadaşlar vardır. İnternetten benchmarkları karşılaştırıp güzel bir tercih yapabilirsiniz bütçeniz iyi.

Eğer DDR5 sistem alacak isem bu bütçeye çıkarım ama gönlüm ekran kartı ve işlemci almaktan yana.
RX 7700 XT yanında R7 5800x3D 1080p çözünürlükte bence beni iyi idare eder. Zaten monitör de alacağım benim amacım Valorant ve CS'de beni 360FPS altına düşürmemesi başka derdim yok. Zaten GTA da 360 FPS çok zor bir durum 😂. DDR5 sistem alacağım zaman kasayı satar üstüne bütçe koyar hallederim diye düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar <3.

Ancak eğer cidden fiyatına göre sağlam bir sistem bulursanız lütfen beni bilgilendirin belki başka arkadaşlara fikir olur şimdiden teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı