RX 7700 XT sistemde oyunlarda ekran pikselleşiyor

rownz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 gb
Ekran kartı
RX7700XT 12GB
Anakart
MSI A620
İşlemci
Ryzen 5 8400F
Ekran kartım RX 7700 XT 12 GB ama oynadığım neredeyse tüm oyunlarda full + full grafiklerde oyun berbat ve piksel piksel gözüküyor. Örneğin bu fotoğraflarda oyun Ultra+ grafiklerde ama oyunun görünüşünü görüyorsunuz. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• 1743255502337.jpeg
    1743255502337.jpeg
    604,8 KB · Görüntüleme: 47
  • 1743255515085.jpeg
    1743255515085.jpeg
    528,8 KB · Görüntüleme: 42
  • 1743255539119.jpeg
    1743255539119.jpeg
    509,6 KB · Görüntüleme: 45
daha önce böyle bir sorun varmıydı? yeni bir kart mı? ilk kez mi oyun deneyimi yaşıyorsunuz bu kart ile. daha öncede böyle bir sorun yoksa kartta problem olabilir yok ilk kez oyun deneyimi yaşıyorsanız ve böyle bir sorun varsa adrenalin uygulamasının güncelliğini bir kontrol edin oyunun çözünürlük ve grafik ayarlarınıda kontrol edin hocam.

Hocam artifact problemi gibi duruyor, şunları deneyebilirsiniz: Ekran kartı sürücülerini güncellemek, Steam'den oynuyorsanız eğer oyun dosyalarını doğrulamak, başka oyunda da aynı sorunlar var mı kontrol etmek, bunlara rağmen devam ediyorsa eğer DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip tekrar yüklemek (YouTube'da rehber videoları var). Tüm bunları yapmadan önce FurMark testi de yapabilirsiniz, görüntüde bozulmalar oluyorsa eğer söyleyin, FurMark testine yeni özellik geldi, artifact scanner diye o özellik ile ekran kartınızı test edip sonuçları burada paylaşın ona göre yardımcı olmaya çalışalım.

Daha önce böyle bir sorun var mıydı? Yeni bir kart mı? İlk kez mi oyun deneyimi yaşıyorsunuz bu kart ile. Daha önce de böyle bir sorun yoksa kartta problem olabilir yok ilk kez oyun deneyimi yaşıyorsanız ve böyle bir sorun varsa adrenalin uygulamasının güncelliğini bir kontrol edin oyunun çözünürlük ve grafik ayarlarınıda kontrol edin hocam.

Bilgisayarı yaklaşık 2 ay önce topladım, ekran kartı yeni. CS2 dışında oynadığım çoğu oyunda küçük düzeyde oluyordu bu sorun ama Witcher da nedense oynanmayacak derecede kötü gözüküyor oyun. Program güncel bu arada.

AMD Software de kesinleştirme ayarını etkin hale getirdin mi?

Getirdim, işe yaramadı.

Bilgisayarı yaklaşık 2 ay önce topladım, ekran kartı yeni. CS2 dışında oynadığım çoğu oyunda küçük düzeyde oluyordu bu sorun ama Witcher da nedense oynanmayacak derecede kötü gözüküyor oyun. Program güncel bu arada.

Getirdim, işe yaramadı.

Hocam FurMark testi yapın, ekranda herhangi bir bozulma olursa artifact problem olabilir, teste dair video veya ekran görüntüsünü bizimle paylaşın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı