RX 7700 XT ve i5 14400F sistem BF 2042'de 95 dereceye çıkıyor

Abdullaahh

Femtopat
Katılım
16 Mayıs 2023
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim;
-i5 14400F.
-12 GB RX 7700 XT.
-H610M DDR5 anakart.
-16 GB RAM.

Arkadaşlar RDR2 oyununda işlemci 65 dereceyi geçmezken, BTF2042 de işlemci 85-95 arası sıcaklıkta. Oyun 2K Ultra ayarlarda oynamaktayım. Kasada 3 önde, 1 arkada fan bulunmakta, ayrıca işlemci de 1 ve grafik kartta 3 fan bulunmakta. Toplamda 8 fan, 1 ay oldu bilgisayarı alalı, sıcaklık değerleri normal değil, sebebi ne olabilir?
 
Grafik kartınızdaki fan zaten işlemci soğukluğunuza etki etmez. Eğer o işlemciyi stok fan ile kullanıyorsanız o değerler gayet normal eğer stok fan değilse ve bu değerleri alıyorsanız ya işlemci soğutucunuz yanlış montajlanmıştır ya termal macununuz kötüdür ya da çok dandirik bir soğutucunuz vardır.
 
Eki Görüntüle 2171568grafik kartınızdaki fan zaten işlemci soğukluğunuza etki etmez. Eğer o işlemciyi stok fan ile kullanıyorsanız o değerler gayet normal eğer stok fan değilse ve bu değerleri alıyorsanız ya işlemci soğutucunuz yanlış montajlanmıştır ya termal macununuz kötüdür ya da çok dandik bir soğutucunuz vardır.

Grafik kartınızdaki fan zaten işlemci soğukluğunuza etki etmez. Eğer o işlemciyi stok fan ile kullanıyorsanız o değerler gayet normal eğer stok fan değilse ve bu değerleri alıyorsanız ya işlemci soğutucunuz yanlış montajlanmıştır ya termal macununuz kötüdür ya da çok dandik bir soğutucunuz vardır.

Stok fan, sıvı soğutucum yok. Bu sıcaklık değerleri ömrü kısaltır sanırım, şart oldu sıvı soğutucu.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_9956.jpeg
    IMG_9956.jpeg
    232,8 KB · Görüntüleme: 11
Benimkinde gelmiyor.

Eğer bütçe verirsen sana öneri yapabiliriz.

Şu an için kestiremiyorum. Orta seviyede önerilerinizi alabilirim ama. Araştırıp ona göre karar verebilirim.

Benimkinde gelmiyor.

Eğer bütçe verirsen sana öneri yapabiliriz.

Ayrıca nasıl takacağımı da bilmiyorum. Karsta ikamet ediyorum ve burada adamakıllı bilgisayarcı yok gibi. İtopya geri göndereceğim sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı